Po raz kolejny twórcy poczęstowali nas soczystym "lepakiem" i odgrzali nam 13-stkę oczywiście
dodano parę bajerów porobiono transfery zmieniono troszkę elementy strzału oraz "pływania" do
piłki i ? i na tym skończono .. co uważacie ?
jestem tego samego zdania... Grafika ta sama-nudna, pilkarz wciaz czeka az pilka podejdzie mu pod sama noge, bezbledny sedzia, i wciaz za malo realistyczna... nigdy nie grale w PES ale jak tak dalej pojdzie to sie chyba na niego przerzuce, bo fifa zawodzi, malo zmienia i jak na 2014rok robi male postepy. odrazu po zakupie gra moze sie wydawac fajna, ale po kilku meczach gdy radosc ze swierzej gry stygnie zauwazamy, ze ta footbolowka jest co najwyzej srednia.
Co do PES-a gra się przyjemnie chociaż sterowanie sprawia wrażenie że piłkarze pływają ale gra się na prawdę fajnie duży + za Champions League ale wciąż wielkim - PES-a są licencję i na tym wygrywa FIFA ;)
Grałem tylko w PES'a, od 4 czesci do 13stki ale gdy zobaczyłem i pograłem w 14stke to przerzuciłem się na FIFE, z początku było ciężko ale teraz dla mnie to świetna giera.
Dla mnie katorgą jest ten nowy inferfejs :< Nie mogę się w ogóle w nim połapać. Plus ja gram z bratem na jednym kompie i o ile w 13 można było sobie robić zapis/odczyt kariery, tak tutaj z tego co widzę jeden profil = jedna kariera. Nie mówiąc o tym, że nadal szukam masy opcji i nie wiem czy ich nie ma, czy po prostu nie mogę znaleźć. Więc dałem sobie spokój z karierą i tylko szybkie mecze rozgrywam w 14 :] Nie rozumiem tego ciągłego zmieniania interfejsu to samo w Football Manager 2014 - w 2012 grałem łącznie 200 godzin i jedyną zmianą( a przecież jeszcze była i 2013) to inferfejs. Dla mnie to jak zmiana pedału gazu ze sprzęgłem bo teraz będzie "nowocześnie". No super... Co do Pesa to od dawna byłem jego fanem ale gdzies w edycji Fify 12 czy 13 musiałem uznać jej wyższość. Ale też się zastanawiam nad powrotem...
Przy każdym obrazku w prawym górnym rogu masz takie kropki i tam musisz przewijać. W kontrolerze przewijam to prawym analogiem, na klawie pewnie numlock zadziała.
Ok, ale strasznie ten interfejs niewygodny. Albo tylko dla mnie jest on niewygodny. W Fifie 13 był normalny i bez problemów ogarniałem, a tutaj nie będę się uczył specjalnie interfejsu jak sobie chcę wskoczyć na 30 minut i się pobawić. Co to ma być druga praca uczenie się interfejsu ;p
Mi interfejs nie sprawia większych trudności choć również potrzebowałem czasu żeby to "ogarnąć" natomiast jeżeli zastanawiasz się nad powrotem do Pes-a to nie polecam na dłuższą metę według mnie FIFA miażdży Pro Evo ;)
Ta, tak myślałem, że Pes-owi daleko do nadrobienia. Co do interfejsu to ja właśnie jestem może "inny" bo lubię stare, sprawdzone rozwiązania. Zwłaszcza jeżeli gram w coś co już grałem wcześniej, tylko trochę odświeżone. Te kafelki to dla mnie katastrofa :) Szkoda, że Pes jest taki cienki, to nie ma dla Fify konkurencji :< To samo w przypadku managerów Fifa manager jest tak cienka, że Football manager nie ma żadnego konkurenta
Według mnie na razie (może zmienię zdanie) 14-stce daleko to takich "FIFek" jak 11,06.13 te były wg mnie najlepsze ;)
11 wprowadziła zupełnie inny silnik bodajże i może stąd bardzo ją zapamiętałem ale ogólnie kosiło się w nią godzinami jak i w 06 ;)
jak dla mnie dużo zmienili, w 13 nie miałem zbytnich problemów na poziomie Legendarnym (czasem zdarzało mi się przegrać ale bardzo, bardzo rzadko) a tutaj wszystekie nawyki z 13 w ogóle nie działają, gra mi się trudno na początkującym, ciąglę komputer zastawia się ciałem, gola z daleka jak na razie nie potrafię strzelić, zresztą ciągle walę nad bramką, większy realizm jest
to jest akurat racja, realizm wiekszy i poziom trdnosci rowniez wzrosl, to jest na plus...nie moge sie kurcze nauczyc w to grac, a wyniki sa naprawde rozne
trzeba dużo znowu pykać, jest więcej rozwiązań jeśli chodzi o budowanie akcji ale też mocne zagęszczenie pola w obronie komputer robi, może się kiedyś nauczymy:)
Myślę że to chwilowe ja też na początku miałem trudności na "Legendarnym" ale po przegraniu paru meczy już większych komplikacji nie ma a bramki z daleka również się zdarzają ;)
Przede wszystkim w 14-stce jest o wiele trudniej odebrać piłkę przeciwnikowi, co jest akurat bliskie rzeczywistości. Trudniej też się rozgrywa. Nie ma wątpliwości, że w 14-stce poziom legendarny jest bardziej wymagający niż w 13-stce. Realizm gry na pewno większy, zwłaszcza jeśli chodzi o grę głową.
zgadzam się. Też już gram na legendarnym i muszę przyznać że ten poziom najbardziej odpowiada rzeczywistości. Na tym poziomie ma się najwięcej satysfakcji z gry. Gram na pc i mam nadzieję że 15 będzie jeszcze lepsza no i w końcu na nowym enginie.