PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=751006}
7,1 4,2 tys. ocen
7,1 10 1 4220
Far Cry Primal
powrót do forum gry Far Cry Primal

co będzie na nas czekać?- myślę że zapierające dech w piersiach widoki i poczucie tej bezsilności w otaczającym nas świecie Mamutów no niestety ale raczej broni palnej mieć nie będziemy :P czy kłada.. heh warto czekać :) zapowiada się pięknie :) w końcu coś bez broni palnej itd.. :)

cyklonos

A czy to właśnie nie będzie główna bolączka tego tytułu? Ileż będzie można nasuwać z łuku i włóczni, lub wymachiwać toporkiem czy pochodnią :)?

A co do braku quadów to mam wrażenie, że twórcy jakoś to obejdą ;] Hmm... może jakiś oswojony tygrys szablozębny? ;D

Einshaew

Jak będzie łuk to już będzie coś....jak wyrzutnia rakiet.. Do przemieszczania się może będzie coś w rodzaju mamuta a jak się go podrasuje to przykręci mu się kółka.

uki81

Far 4 był grywalny z piękną grafika, otoczeniem itd. Ciekawe czy coś podrasują w Primal względem czwórki

uki81

Jak będzie łuk to już będzie coś....jak wyrzutnia rakiet. WTF? :D

Einshaew

Łuk to podstawa w Far cry :D W trójce to tylko z łukiem się latało xD

LEMANKING

Zwłaszcza w misji podpalania pól marihuany :)?

Einshaew

Chce zwrócić uwagę, że ludzie do przemieszczania od zawsze używali koni, a nie mamutów, ani tygrysów.

barry5800

No shit, Sherlock?!

barry5800

To bardzo dobra uwaga. Lecz gdy za czasów prehistorycznych konie były już.."udomowione"... (?)

uki81

Zamiast wyrzutni rakiet będzie... Drewniany minigun strzelający kamieniami, prowizoryczna maszyna zasilana siłą mięśni, wodą i parą :)

Einshaew

no no to by nie było głupie gnać na szablo zębnym ;P

cyklonos

Byłoby. Nawet współczesne tygrysy żyjące w ZOO zabijają swoich ludzkich opiekunów jak wejdą z nimi w kontakt. Takie zwierzę jest nieoswajalne, szablozębne tymbardziej.

barry5800

Fajne byłoby natomiast posiadanie oswojonego wilka, czy jakiegoś mniejszego kota, lub konia.

cyklonos

Do szybkiego poruszania się będą linki, jak w Just Cause, arkham knight, AC Syndicate - Linka rzucana na drzewa i urwiska by bujać się jak spider man ;p

ocenił(a) grę na 8
cyklonos

Stawiam na połączenie Ark Survival Evolved i The Forest. Ciekawe co się pojawi oprócz mamutów i tygrysów szablozębnych.

ocenił(a) grę na 8
cyklonos

Osobiście mam nadzieje, że twórcy nie wpadną na pomysł by postacie z gry mówiły po angielsku :D. Niech wymyślą język, w którym postacie będą się porozumiewały :)

Pawuloniasty

w sumie racja byłby to poważny błąd jakby na to logicznie spojrzeć ..

Może coś w stylu filmu 10000.Bc ?? :) http://www.filmweb.pl/10000.Bc

ocenił(a) grę na 8
cyklonos

Nie wiem, nie oglądałem :)

cyklonos

Wystarczyły jakiś bełkot i tłumaczenie : )

uki81

"Wystarczyłby"

Pawuloniasty

Ciekawe jeszcze, na czym będzie polegać sama rozrywka?

"Ty, Pierdu Mamuta, musisz ocalić nasze łąki przed obcym plemieniem, które nas wypędziło z krainy mlekiem i miodem i moczem mamutów i tygrysów szablozębynych płynącej! Masz odbijać jaskinie, latać na pderodydaktylu (dylu-dylu-dylu!), naiwaniać z łuku i nie robić innym kuku bez użycia huku, bo nie wynaleźliśmy jeszcze prochu, nieuku! (tak, wiem masterskie rymy, pis ałt joł)"

[to powyżej miało w założeniu być śmieszne, ale wyszło jak zawsze]

A normalniejąc - uważam, że zmiana scenerii i i czasu rozrywki nie zmieni jej głównych założeń - zdobądź teren, eskortuj, znajdź tajemniczy kwiat, naćpaj się nim, stocz walkę z mitycznym mautem w twym tripie, powróć na łono natury z nową dziarą na łapie itd.

Einshaew

Wszystko bedzie podobne do poprzedniej części..obawiam sie tylko grywalności, czy bedzie ok. czy niewypał.

uki81

ujeżdżanie tygrysów i mamutów będzie bardzo grywalne :)

Einshaew

Zapewne tak : )

uki81

Szczerze powiedziawszy chciałbym Far Cry'a w Wietnamie, ze wszystkimi swoimi psychodeliczno-farcrajowymi odlotami i dziwacznymi misjami, niż latanie po mapie z toporkiem, włócznią i łukiem przez cały czas.

Trójka pozwalała mi na słodką destrukcję która miała zbawienny wpływ na mój stres, a jak mam zrobić rozpierduchę w świecie, w którym nawet nie ma prochu? Pytam się l]

Einshaew

W sumie nie było jeszcze gry tego typu, więc jest to ciekawe Ostatnio pojawił się w sieci dłuższy filmik z primala.. ładnie to wszystko wygląda itd. ale rzeczywiście brak "prochu" może pozbawić większej ilości zabawy jak to było w poprzednich częściach. Bo rzucanie dzidą, włócznia i strzelanie z łuku może się szybko znudzić, chyba że twórcy maja jakiś pomysł na to..a jeśli nie to nie będzie takiej zabawy I jeszcze to latanie sową..hmm...zobaczymy co z tego wyjdzie Na dzień dzisiejszy jeśli chodzi o sama rozgrywkę to jest na niższym poziomie co do poprzedniej..obym się mylił. Ale pomysł z Wietnamem byłby super..i ten wszechobecny napalm, mogło by być wybuchowo. Primal będzie taką odskocznią trochę od tego strzelania..więc może to i dobra przerwa.

uki81

Z tego co udało mi się zobaczyć na filmikach promocyjnych, to będziemy mieli okazję postrzelać z ulepszonego łuku, który będzie wypuszczał aż dwie strzały naraz. Taaa... to bardzo pasuje do inteligencji ludzi pierwotnych :)

Einshaew

To fakt..ale trzeba pamiętać, że to tylko gry, które z reguły mają nieźle podrasowaną fantazję. Mnie by nawet nie zdziwiło gdybym przypadkiem w Primal znalazł gdzieś granatnik albo bazooke, co by naprawdę było pomocne w walce np. z mamutem. W czwórce moim ulubionym pojazdem (latającym) był brzęczek : ) a tu kurna jakaś sowa..hmm.. może będą jakieś walki powietrze typu: sowa vs inne ptaszysko. Walki powietrzne to też byłby dobry pomysł. Ale Far przyzwyczaił "nas" do różnych przegięć i dziwnych pomysłów.

uki81

Według mnie, najgorszym przyzwyczajeniem wyniesionym nie tyle z FC, co z innych gier, jest oznaczanie wrogów.

Wyciągasz aparat, namierzasz typa i od tej pory masz go na widoku - niezależnie czy pomiędzy wami stoi samochód, budynek czy ściana jaskini ;]

A na granatniki czy bazooki bym raczej się nie nastawiał. Nie w grze, w której zadbano o każdy szczegół, by odwzorować realia sprzed milionów lat (może przesadziłem, ale co tam:).

Osobiście wolałbym nie tyle walczyć, co uciekać przed mamutem. Ale to moje podejście l]

Mnie z kolei w czwórce podobał się buggy - ten samochodzik do jazdy na przełaj, który był też w trójce ;) Brzęczyk nie był zły, ale jego zasięg i prędkość pozostawiały wiele do życzenia.

uki81

Ciekawe, czy będą misje jak w trójce polegające na zdobywaniu kolejnych punktów na mapie, lecz tym razem zamiast buggy, będziemy jechać na tygrysie szablozębnym, gdzie ciągnąc za lewy kieł, przyśpieszasz, a za prawy - zwalniasz ;]?

Einshaew

3 i 4 część była naprawdę dobra..jednak według mnie najlepszy klimat odczuwałem w dwójce..ten klimat afrykański..po prostu super, czuć było to gorąco. Jednak było mało misji przez co grywalność spadła i trochę nudziła Sprzedałem już czwórke na ps4 ale zamierzam jeszcze kupić i zagrać w dodatek o yeti o ile cena bedzie niższa bo tak zdzieraja teraz, że masakra..tną gry na kawałki i potem sprzedają a łaczna wartość gry to ponad 300zł... A co do Primal już niebawem się okaże co wykombinowali i czytałem, że robią kolejna część Far.

uki81

A masz może linka do artykułu o nowym FC? Chętnie poczytam.

A co DLC to trafiłeś w sedno - dziś tak się doi hajs z graczy.

Einshaew

Nie pamiętam na jakiej stronie czytałem, że twórcy Far Cry robią już kolejna część..jak tylko znajdę linka to prześle.

uki81

A coś wiadomo w jakim miejscu/czasie będzie się ona rozgrywać?

Einshaew

Było jedynie napisane, że trwają już prace nad kolejną częścią Far..nie wiadomo jeszcze gdzie będzie się rozgrywać akcja itp.

cyklonos

To nas czeka:
http://www.youtube.com/watch?v=O-jUTfuBQr8

Mnie to zupełnie nie przekonuje.