to zupełnie nie pasuje do koncepcji Far Cry, które zawsze było przede wszystkim FPSem z dużą dozą strzelania
a tymczasem będziemy ganiać z maczugą
pomysł sam z siebie może i dobry, ale powinni to wydać pod innym tytułem, a nie hańbią w tem sposób świetną (w zasadzie legendarna) serię.
Zgadzam się. Pomysł wręcz debilny.
Tym sposobem także wszystkie serie wkraczają już we wszystkie epoki, tracąc swoją tożsamość. "Call od Duty" rozgrywało się już w każdym czasie od II wś, "Anno" powędrowało do przyszłości, "Assasin;s Creed" leci do teraźniejszości z prędkością dwóch odcinków na rok, "Far Cry" idiocieje, czekam jeszcze na "Deus Exa" podczas wojny secesyjnej i "Need for speeda" na kobyłach.
Nikt nie każe wam w to grać, dla mnie pomysł ciekawy. O ile nie zrobią gry tak samo miernej jak wszystkie które wyszły po Far Cry jedynce. Liczę na bogatszą faunę.
Oprócz fajnych mechanik i ładnych widoków nie ma nic do zaoferowania. Może nie mierny a tylko "meh".
Moim zdaniem to bardzo ciekawy pomysł, który wniesie sporo świeżości do nieco już monotonnej serii. Będą i tutaj bronie dystansowe np. łuk. Teraz survivale są w modzie więc Ubi nie pozostało w tyle. Jeżeli dobrze to rozegrają możemy dostać ciekawy tytuł.
Jak dla mnie zapowiada sie niezle, nie zgodze sie z tym ze ta seria burzy koncepcje gry, moim zdaniem wrecz przeciwnie, pasuje idealnie. Wielki, otwarty dziki swiat to sama esencja Far Cry'a, watpie ze fabula przebija trojke, bo w sumie co ludzi pierwotnych interesowalo poza zdobywaniem jedzenia i przezyciem ale jak wyszla 4 czesc to myslalem ze juz nic ciekawego nie wymyślą po trojce i dali sie zapetlic na dobre jak Assasin a tu pyk! Fajna zmiana. Dlmn bd db:))
Jeżdzenie wierzchem na tygrysie szablo zębnym sowa jako radar :( nie no nie kupuje tego (dosłownie i w przenosni).Fakt że pomysł orginalny ale nie zawsze to co orgnalne jest odrazu trafione. Napewno daruje sobie tą część i poczekam na coś ciekawszego.
Dokładnie - jak się ma rzucanie kamieniami i ew. strzelanie z prymitywnego łuku do ogromnej liczby różnorodnych broni w poprzednich częściach ? Wyjdzie z tego raczej skradanka z ładnymi widoczkami. Osobiście wolalem sobie polatać, pojeździć pojazdami i postrzelać ze snajperki...No ale cóż, nie będę wystawial oceny przed premierą, choć na pewno nie kupię w ciemno jak czwórki - najpierw poczytam recenzje, pooglądam filmiki z gry na youtube i ew. zagram w demo, jeśli będzie dostępne...
Moim zdaniem panowie jesteście zbyt surowi. Dajmy projektowi szansę. Pomysł bardzo dobry i świeży. Może faktycznie nietuzinkowy, ale poczekajmy, zagrajmy, oceńmy. Nie ma co dochodzić do pochopnych wniosków. Poza tym ileż można biegać po dżunglach z giwerą. Część 4 pomimo tego, iż jest bardzo dobra i dzieje się w innych realiach to jest wtórna- niema kopia trójki. Lubię tą serię, za wyjątkiem części 2 i jestem zdania, że warto eksperymentować z tą serią.