PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=613688}
8,4 257  ocen
8,4 10 1 257

Final DOOM
powrót do forum gry Final DOOM

Brawa dla twórców. Przechodziłem na modzie brutal doom na poziomie trudności ultra violence i momentami potrafiło być trudno. Jeśli ktoś lubi wyzwania - polecam.

Sportwell

Niestety czasy w których to wyszło nie służyły już Doomowi, w tym czasie był Duke Nukem 3d oraz Quake i Doom poszedł całkowicie w odstawkę.

ChubakaCieLubi

Jestem tego samego zdania. High Five.

STAMiNA

Ja nawet nie wiedziałem że Final Doom to jakaś kontynuacja jest gra wyglądała jak reedycja. I po Doomie 2 nie spodziewałem się czegoś więcej na temat Dooma. Szczerze był wtedy Hexen, Heretic i cała masa innych gier na horyzoncie. Ludzie co znają lore tej gry zapewne zainteresowali się nią po latach ale mi to nigdy nie przyszło bo klasyczny Doom był dla mnie czymś wyjątkowym w dniu wydania. Nigdy nie byłem retro maniakiem chociaż doceniam mody do klasycznego Dooma prawdopodobnie żadna gra nie ma tylu modów. Technologia wtedy szła bardzo szybko do przodu coś wydanego danego roku było już przestarzałe za rok lub dwa.

ChubakaCieLubi

Jeśli nie widziałeś najlepszego moda do DOOMa 2 to zobacz "Wolfenstein - Blade of Agony" https://www.moddb.com/mods/wolfendoom-blade-of-agony/downloads/blade-of-agony-fu ll-release-v30-standalone

STAMiNA

Ludzie są kreatywni ja juz widziałem Dooma w Quaku 1 i Quaka w Doomie, Blooda połączonego z Doomem. Silnik tam na dużo pozwala i co ciekawe oni wszystko tworzyli na tym samym silniku w open GL dlatego ludzie byli w stanie tyle modyfikacji i wariacji potworzyć.

ChubakaCieLubi

Obecnie jest wydanie Dooma z siedmioma dodatkami. No Rest for The Living to dodany 9 etapowy epizod z Xboxa 360. Doom 1 ma dodany czwarty epizod. Jest Master Levels for Doom 2 czyli poziomy robione przez fanów i wyselekcjonowane przez Id. 21 poziomów. Final Doom to dodatki wielkości samego Doom 2 - TNT Evilution i Plutonia Experiment. Po 32 poziomy. Są Sigil 1 i 2 - epizod 5 i 6 do Dooma 1 robione przez Johna Romero. I Legacy of Rust - nowość z nowymi potworami i uzbrojeniem.

grzegorz_cholewa

Sigil to robił sam Romero bodajrze po 20 latach i jestem ciekaw co go natchneło robić dodatek do tak starej gry. Jest on ewidętnie pasjonatem. Nawet strimuje bardzo niszowe gry jak Dusk.