https://www.youtube.com/watch?v=A-taWymx1WI
To może być najlepsza albo najgorsza odsłona serii. Przynajmniej ja tak to widzę.
Może nie najlepsza ale i tak pewnie lepsza od trójki bo trójke ratował tylko Springtrap i fabuła jednym słowem trójka naprawde była zakończeniem to będzie spin-off
Trójką właśnie miała w sobie istotne info co do fabuły. I to mnie trochę martwi. Zakończenie mimo iż zostawiło za sobą sporo pytań, to jednak wydało mi się dość konkretne. Nie wydaje mi się, żeby czwarta część miała coś wnieść ważnego do fabuły. Tym bardziej, że to co dzieje się w tym domu to są halucynacje/koszmary które są wywołane przez coś co przetrwało ten pożar z trójki. No nic, zobaczymy jak to będzie.
Tylko, że czwarta część wcale nie musi wydarzyć się po trójce. Druga część wydarzyła się przed pierwszą, tak więc możliwe, że część czwarta również będzie opowiadać jakąś historię, która miała miejsce przed którąś z poprzednich 3 części i wniesie coś do fabuły.
Już właśnie zaczynałem snuć teorie co do czwóreczki a tu boom, już można grac. Ach ten Scott i jego kalendarz.
Najśmieszniejsze dla mnie jest to, że tak wiele osób myśli, że to co zostało pokazane w minigierkach to bite of 87.
Muszę stwierdzić że mimo iż FNAF już mnie tak nie jara, a FNAF4 przestał mnie interesować to zwiastun podsycił zdeka mój hajp, więc może zagram w tą grę.
Jedyne co mnie troche odstrasza to grafika. Nie mam nic do grafiki, a w szczególności grach indie, lecz porównując ją do poprzednich 3 części wychodzi miernie. Ale może do premiery, albo do DLC zostanie polepszona.
Mnie bardzo zaciekawił wybór lokacji przez Scott. Totalny powiew świeżości, wygląda to fajnie.. no i strasznie. Takie klimaty horroru gdzie jest jakaś zabawka dziecka czy jego pokój zawsze jest dobry, tzn straszny. W każdym razie mnie strachały takie rzeczy :P
O grafikę na ten moment nie powinniśmy się martwić, gdyż jak twierdzi sporo osób na reddicie [ czy tam na YT ] Scott używa słabego programu do trailerów co pogarsza ich jakość. Czyli w skrócie, w grze powinno to wyglądać lepiej. Oby :/
No co do wyboru lokacji to też się muszę zgodzić. Chociaż z drugiej strony motyw typu pokój dziecka jest dość często używany w horrorach, co może sprawić że nie odczuwa się aż tak tej świeżości. Choć co do FNAF to działa w miare dobrze. Ogólnie te Nightmare animatrony są dla mnie czymś w rodzaju Boogeymana lub innych łóżkowych strachów.
Co do grafiki - nie wiem czy jest to do końca wina programu. Przecież trailery do FNAFA 1, 2 i 3 były takiej samej grafiki co gra. Ale poczekajmy do tego 8 sierpnia.
Z czego co mi wiadomo czwarta część już wyszła (ach ten Scott i jego kalendarz majowy)