7,0 2,1 tys. ocen
7,0 10 1 2126
GRID 2
powrót do forum gry GRID 2

Mam tą grę tylko dlatego, że była w zestawie z procesorem. Już po Dirt 3 wiedziałem że to będzie
kupa. Zabrali mi dwie najistotniejsze dla mnie rzeczy - model jazdy i widok z kokpitu. Pograłem żeby
tylko utwierdzić się w swoim przekonaniu, że to shit dla niedzielnych klawiaturowych "rajdowców".
Jak w NFS Shift II na trudnym poziomie, bez żadnych wspomagaczy i na ręcznej skrzyni wygrywam
tak w tym crapie zwyczajnie nie potrafię jeździć. Samochody zachowują się tak nienaturalnie i
dziwacznie, że to dla mnie abstrakcja. Codemasters pokpiło sprawę i pokazało środkowy palec
wszystkim, którzy od ścigałki oczekują czegoś więcej niż durnego wciskania gazu na maksa od
startu do mety czasem pomagając sobie strzałkami: lewo-prawo. Nie ma już dobrych gier
wyścigowych. Wracam do Shift'a.
PS. Jeśli ktoś uważa, że w tej pseudo grze wyścigowej model jazdy jest przyjemny to tak jakby
powiedział, że seks jest przyjemny jedynie waląc sobie konia przed monitorem. Sorry...

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Piotras2009

nfs to arcadówka gówniana sprawa dirty i gridy codemasters i model jazdy samochodów jest bardziej jak symulator właśnie i napewno auta w tych grach zachowują się o wiele realniej niż w dupiatych nfs. Need for speedy były dobre za czasów NFS U i NFS U2 a teraz to miliard iskier gdy sie o coś otrzesz a auto jeździ jak po torach kolejowych, wykolejić sie jest ciężko.

Petrus_fw

O którym NFS mówisz? Bo ja o Shift i Shift II. Cała reszta nfsów (może poza pro street) to także klawiaturowe arcade i tu się zgodzę. Naprawdę jeśli twierdzisz, że w Grid 2 jeździ się realistycznie to proszę Cię zmień dilera :D