8,9 4,2 tys. ocen
8,9 10 1 4203
God of War: Ragnarok
powrót do forum gry God of War: Ragnarok

Wbiłem swoją pierwszą platyne na Ps4 za sprawą God of wara z 2018 idealnie przed premierą kontynuacji.
Jaram się

ocenił(a) grę na 7
PrimalElf1512

Ja platyne wbilem ze 2 lata temu, a 10 minut temu ponownie przeszedłem samą główną fabułę xD No i dobrze zrobilem bo juz zdazylem zapomniec, że Atreus to Loki itd.

celebes

A ja nadal pamiętam ten twist i jeszcze tą ukrytą scenę w domu.

ocenił(a) grę na 7
PrimalElf1512

Ta scena w lekko zmodyfikowanej formie się pojawia w pierwszej godzinie gry w Ragnaroka.

celebes

I ta scena z początku Ragnaroku bardzo mi przypominała opening Bękarktów wojny. Nie wiem czy ktoś jeszczem miał to skojarzenie.

ocenił(a) grę na 7
PrimalElf1512

Bloodborne na profilowym to tam zrob platynke, ale lochy kielicha moga wymeczyc. Ja przez nia bym obnizyl ocene tej gre nieslusznie, tak mnie irytowaly xD

Goku22

No w sumie byłbym wstanie zrobić platynę ale jest jeden szkopół bo o ile Lochy mógłbym zaliczyć tak zebranie broni to już dziwna sprawa ale cóż spróbuje a jeśli chodzi o moje przejście Bloodborne no to obecnie przechodzę po raz trzeci i tym razem chce na zakończeniu gdzie Germnan ucina mi łeb.

Goku22

I tak w ogóle Bloodborne to póki co moja ulubiona gra na PS4 i druga przeze mnie ograna na tej konsoli bo w 2021 kupiłem ps4 by nieco rozszerzyć growe horyzonty o kilka klasyków ale kupiłem przede wszystkim z myślą o tej grze. Uwielbiam trylogie DS uwielbiam from software no i nie mogę doczekać aż zagram w Elden ring.

ocenił(a) grę na 7
PrimalElf1512

Elden ring super - jestem właśnie w trakcie, bo miałem przerwę na Ragnaroka, ale jednak wolę FS. Też ich uwielbiam. Bloodborn był moją pierwszą gra od nich i jeszcze wyzwaniem zanim się wprawiłem. Właśnie platyna nie jest trudna. Zobacz sobie. Nie zbiera się żadnych broni, nie robi new game +, w dark souls platyna to męka. Ale w bloodborne tylko lochy kielicha. Ja najbardziej cenię Sekiro. Bo zmienili formułę, dostarczyli nowy produkt, nowe mechaniki, pomysły i w dodatku wybitne. System parowania w Sekiro jest doskonały. Cudowna gra. Na pewno ci się spodoba W sekiro też platyna fajna i w elden ring też zamierzam zdobyć :D

ocenił(a) grę na 7
Goku22

Chyba też uważam Bloodborne za najlpszą grę na ps4, uwielbiam the last of us 1, ale grałem jeszcze jak było na ps3 głównie oraz wiedźmina 3 ale to crossgen. Chyba faktycznie najlepszy exclusive na ps4.

Goku22

Z Sekiro mam taki problem że mimo iż nie grałem a chce uwielbiam from ale boje zagrać bo wiem że model walki tam jest bardzo trudny do opanowania także gdzieś tam w komentarzach pytam o porady dla początkujących. Ale Elden na pewno kupię ale tak se wymyśliłem plan że dokończę historie w sequelach The Last of us, Horizon i GOW a potem Elden ring także tak. The Last of us 2 skończyłem tydzień temu a w kolejce Horizon 2 a potem Gow i potem Elden ring.

Goku22

To powodzenia w zdobywaniu Platyny w Elden swoją drogą.

ocenił(a) grę na 7
PrimalElf1512

Przyda się :)
Nie bój się sekiro to jest gra, która ma rzeszę fanów więc nie może być nie wiadomo jak trudna. Mechanika jest niesamowita i zaraz ci powiem czemu. W dark souls pierwotnie często korzystało się z tarcz i to sprawiało, że graliśmy bardzo defensywnie, bloodborne wprowadziło większą dynamikę oraz system kont z bronią palną, ale ja na przykład nie umiałem z tego korzystać i nie rozwijałem broni palnej przy pierwszym podejściu xd.
Sekiro jest najbardziej dynamiczną grą dlatego, że musisz robiąc kontry napełnić pasek wytrącenia z równowagi przeciwnika i to sprawia że po prostu musisz kontorwać, żeby móc wygrać. Ale tu też mógłbyś kombinować i kontrować tylko te ataki które są wolniejsze itp.
I kolejne urozmaicenie, przeciwnicy mają życie i musisz im to życie dodatkowo zbijać atakami kataną, ponieważ im mniej mają życia tym pasek wytrącenia z równowagi który zapełniasz wolniej wraca do 0, bo on spada. A nie możesz tylko dziabać przeciwnika bez kontr, bo to bardzo mało życia im odejmuje i przeciwnicy są bardzo agresywni. Więc walka wygląda tak, że robisz atak, atak w momencie w którym przeciwnik nie atakuje a jak atakuje to kontrujesz. I to wygląda epicko po prostu. Czuć tą potęgę jak to opanujesz. A nie jest to trudne. Jak załapiesz po pierwszych kilku godzinach to będziesz się wyśmienicie bawił. Kontry w sumie przypominają grę rytmiczną.Przy bardziej wymagających starciach po prostu będzie się pamięć mięśniowa uczyła sekwencji odstępów w atakach i będziesz naciskać trigger w odpowiednim tempie. Jakbyś wystukiwał rytm. Jestem pewien, że gra cię pochłonie, bo jest po prostu genialna

Goku22

Dzięki za rade

celebes

No i mam platyne w Ragnaroku.

ocenił(a) grę na 7
PrimalElf1512

Ja nie, nudziła mnie ta gierka strasznie, zmusiłem się żeby ją przejść i jak tylko pojawily sie napisy koncowe to od razu odinstalowalem z ulgą.

celebes

A mnie nie nudziło się ale cóż każdy może mieć inne odczucia.