PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=606779}
7,3 14 tys. ocen
7,3 10 1 14002
Gothic 3
powrót do forum gry Gothic 3

1.74 & QP4

ocenił(a) grę na 8

Sam Gothic 3, a raczej jego podstawowa wersja są kiepskiej jakości i zasługują na 6,5/10 z powodu ogromnej ilości bugów i niedoróbek. Jednak gdy dadamy sobie community patch 1.74, który kasuje większość błędów i dodaje parę fajnych rzeczy oraz Quest Pack 4 dzięki któremu możemy mieć dodatkowe misje oraz realistyczniejszy świat i kilka zupełnie nowych rzeczy i tekstur. Wszystko to razem wzięte daje nam bardzo porządny tytół, który zasługuje na 9/10.

ocenił(a) grę na 8
DeGreZet

Nieprawda. Grałem w wersje 1.74 z quest pack 4 update 2 i mimo lepszej grafiki, zwiększenia poziomu trudności, lepszemu balansowi, dodaniu questów, dialogów, dźwięków i wyeliminowaniu prawie wszystkich bugów pozostają najgorsze wady.
Ta część ma dużo słabszą fabułe, gorszy klimat i walka nie daje satysfakcji. Owszem mimo zarzutów ma jakiś tam urok gdy się już gra,
ale jedynka i dwójka z Nocą kruka jest lepsza o kilka klas. Co tu mówić. Dla mnie Risen 1 jest ciekawszy od Gothica 3 mimo że jest krótki oraz 3 i 4 rozdział zrobione na szybko.

returner

no , ale chyba nie wymagałeś po grupie fanów, że zmienią oni linie fabularną i inne rzeczy które wymieniłeś :)

ocenił(a) grę na 8
N4f4l3m

Community Story Project projekt który ma działać z 1.74 ma mieć zmienioną fabułę, podzielić grę na 6 rozdziałów i
obowiązkowa ma być przynależność do gildii.

ocenił(a) grę na 9
returner

Sporo życia przeznaczyłem na gothica...każdego:) racja że ten jest fabularnie najsłabszy ale wersja 1.74 z qp4 spina to w taką całość że ciężko mi oderwać się od grania...zwłaszcza jeśli wcześniej grało się w sama podstawę:)

dariusz616

Jak wygląda walka mieczem z tymi łatkami ? Klik i robisz co chcesz dalej jest czy poprawili to ;)?

ocenił(a) grę na 9
mmaakkss

Walka raczej pozostaje bez zmian...różnice głownie dotyczą nowych postaci i przedmiotów.

dariusz616

Szkoda, pozostaje grać łucznikiem... trzeba się wysilić przynajmniej i celować :)

ocenił(a) grę na 8
mmaakkss

Walka mieczem nieco się zmieniła. Teraz istotne jest wyprowadzanie różnych ciosów, bo przeciwnik potrafi blokować, szybko kontratakować, a jego koledzy oczywiście już nie czekają na swoją kolei. Już nie można wesoło przerąbywać się przez miasto orków, a żeby na niższym poziomie trudności odbić miasto, na przykład Montere z którą miałem kupę zabawy, trzeba współpracować z buntownikami.

mmaakkss

Nie słuchaj go. Grałem co prawda tylko z patchem, ale walka była bardzo trudna. Przeciwnik wie, jak wyważyć swoje siły, żeby nie stracić kondycji, kiedy blokować lub zrobić unik. Walka z dwoma orkami na raz jest naprawdę bardzo ciężka(nawet gdy miałem poziom70), bo atakują inteligentnie, jednocześnie, zachodząc Cię z boku.

draugr

No właśnie przeciwnicy wiedzą jak walczyć a nasz bohater ma nikłe o tym pojęcie :P

ocenił(a) grę na 9
returner

faktycznie w zwarciu gra nie daje ani połowy satysfakcji znanej z innych gier PB; dlatego w G3 polecam być magiem, a bardzo polecam być łucznikiem - ja nim grałem i było super