PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=606779}
7,3 14 tys. ocen
7,3 10 1 14002
Gothic 3
powrót do forum gry Gothic 3

Ale z optymalizacją to spier****li. Gra nawet na mocnym sprzęcie, przewyższającym zalecane wymagania i tak chodzi jak czołg. A raczej RPG nie powinno mieć nic wspólnego z czołgiem.

ocenił(a) grę na 8
BossSaxxy

Ale grałeś na patchu 1.74 edycji rozszerzonej ?

ocenił(a) grę na 6
returner

Tak + QuestPack 4.

ocenił(a) grę na 9
BossSaxxy

Z optymalizacją to był problem szczególnie zaraz po premierze. Słynny "Where is guru" przerażał równie mocno jak blue screen ;D Ach te czasy...

Neils

Do dzisiaj nie dałem rady ukończyć tej gry właśnie prze to jak jest skopana pod względem technicznym a próbowałem chyba z 10 razy :/ Porażka
A no i żaden patch tej gry już raczej nie naprawi

ocenił(a) grę na 9
Psyhe

Nie pamiętam już co instalowałem, ale udało mi się przejść całą grę bez jakiś większych problemów (i bez kodów). Na początku był nawet taki bug, że w zadaniu z 12 kielichami Innosa, które trzeba było potem rozdać paladynom, paladynów było tylko 11 :D

Neils

Gra może się wysypać nieprzewidywalnym bugiem co skutecznie uniemożliwi nam grę
Tak miałem jak wykuwałem jakiś miecz (w nordmarze z magicznej rudy czy coś) ,urobiłem się tyle zadań na końcu NPC mówi mogę ci już wykuć i nie było takiej lini dialogowej LOL

Psyhe

To masz pecha, ze jej nie ukończyłeś. Ja nie miałem z nią nigdy problemów. Tylko jeden jedyny raz wyrzuciła mnie na pulpit. I patche już od dawna sa dobre, dzięki którym spokojnie można ukończyć grę, jak też została urozmaicona fabuła dodatkowymi dialogami (niestety bez dubbingu - same napisy). Z tego co zauważyłem, to gra sypała się najczęściej przez pirackie kopie jak tez poziom zaśmiecenia systemu. Jak jeszcze nie jesteś zirytowany problemami to ściągnij sobie patch z numerem co najmniej 1.74 albo twoja wersja jest jakaś skopana i trzeba byłoby dorwać jakąś inną...

drenz

Jaka wersja ? normalnie mam jedną pre-order jak kupowałem chyba w 2006 to było
A patcha próbowałem ostatecznego i gra się dalej tnie niemiłosiernie bo to najbardziej irytuje

P.s co do tego pecha o chyba faktycznie przy G3 go mam

Psyhe

Ja czytając o słabym zoptymalizowaniu grę zakupiłem dopiero kilka miesięcy po premierze, już płytką z patchem 1.6 bodajże, ale skoro nawet po zainstalowaniu ostatniej łatki nadal Ci przycina, to już trudno mi powiedzieć co może być przyczyną. Może masz nowszego Windowsa niż XP SP2 - Na Viście są na 100% problemy, na win7 nie mam zielonego pojęcia czy gra w ogóle chodzi. Ja w sumie, jako, ze gram w starsze pozycje to cały czas używam XP. Może dawno nie robiłeś formatu? Trudno mi powiedzieć.

drenz

Hehehe ogólnie się nie zrozumiemy w tym temacie tak sądzę G3 jest niestety spartaczony przez twórców i żadne formaty i inne cuda nic na to nie poradzą
Dzieki , pozdro

ocenił(a) grę na 8
Psyhe

Mi na ostatnim oficjalnym 1.12+ ostatnim fanowskim patchu 1.74+quest pack 4 grało sie już dobrze.
Wszystkie questy bez problemu ukończone. Walka nieco trudniejsza. Ale mimo tego fabuły tej gry nic nie uratuje.
W porównaniu do G1 i G2+NK i tak to przeciętność. Wolę już Risen1 od Gothica 3 :)

ocenił(a) grę na 3
BossSaxxy

Nie mogę się zgodzić. Odświeżyłem sobie g1i2 (po raz enty) 2 miesiące temu i teraz od kilku dni próbuję się zabrać za g3. Idzie jak po gruzie. Gra jest tak gówniana, że nie mogę grać nawet godzinę. Próbuję i próbuję i nic. Przeciwnicy należą do najgłupszych w historii. Lokacje są totalnie nijakie - całkowity brak klimatu. Coś mi się zdaję, że wtopiłem bezsensownie kasę. Tak samo jak z Jade Empire i Two Worlds. Nieszczęścia chodzą trójkami.