Ale z optymalizacją to spier****li. Gra nawet na mocnym sprzęcie, przewyższającym zalecane wymagania i tak chodzi jak czołg. A raczej RPG nie powinno mieć nic wspólnego z czołgiem.
Z optymalizacją to był problem szczególnie zaraz po premierze. Słynny "Where is guru" przerażał równie mocno jak blue screen ;D Ach te czasy...
Do dzisiaj nie dałem rady ukończyć tej gry właśnie prze to jak jest skopana pod względem technicznym a próbowałem chyba z 10 razy :/ Porażka
A no i żaden patch tej gry już raczej nie naprawi
Nie pamiętam już co instalowałem, ale udało mi się przejść całą grę bez jakiś większych problemów (i bez kodów). Na początku był nawet taki bug, że w zadaniu z 12 kielichami Innosa, które trzeba było potem rozdać paladynom, paladynów było tylko 11 :D
Gra może się wysypać nieprzewidywalnym bugiem co skutecznie uniemożliwi nam grę
Tak miałem jak wykuwałem jakiś miecz (w nordmarze z magicznej rudy czy coś) ,urobiłem się tyle zadań na końcu NPC mówi mogę ci już wykuć i nie było takiej lini dialogowej LOL
To masz pecha, ze jej nie ukończyłeś. Ja nie miałem z nią nigdy problemów. Tylko jeden jedyny raz wyrzuciła mnie na pulpit. I patche już od dawna sa dobre, dzięki którym spokojnie można ukończyć grę, jak też została urozmaicona fabuła dodatkowymi dialogami (niestety bez dubbingu - same napisy). Z tego co zauważyłem, to gra sypała się najczęściej przez pirackie kopie jak tez poziom zaśmiecenia systemu. Jak jeszcze nie jesteś zirytowany problemami to ściągnij sobie patch z numerem co najmniej 1.74 albo twoja wersja jest jakaś skopana i trzeba byłoby dorwać jakąś inną...
Jaka wersja ? normalnie mam jedną pre-order jak kupowałem chyba w 2006 to było
A patcha próbowałem ostatecznego i gra się dalej tnie niemiłosiernie bo to najbardziej irytuje
P.s co do tego pecha o chyba faktycznie przy G3 go mam
Ja czytając o słabym zoptymalizowaniu grę zakupiłem dopiero kilka miesięcy po premierze, już płytką z patchem 1.6 bodajże, ale skoro nawet po zainstalowaniu ostatniej łatki nadal Ci przycina, to już trudno mi powiedzieć co może być przyczyną. Może masz nowszego Windowsa niż XP SP2 - Na Viście są na 100% problemy, na win7 nie mam zielonego pojęcia czy gra w ogóle chodzi. Ja w sumie, jako, ze gram w starsze pozycje to cały czas używam XP. Może dawno nie robiłeś formatu? Trudno mi powiedzieć.
Hehehe ogólnie się nie zrozumiemy w tym temacie tak sądzę G3 jest niestety spartaczony przez twórców i żadne formaty i inne cuda nic na to nie poradzą
Dzieki , pozdro
Mi na ostatnim oficjalnym 1.12+ ostatnim fanowskim patchu 1.74+quest pack 4 grało sie już dobrze.
Wszystkie questy bez problemu ukończone. Walka nieco trudniejsza. Ale mimo tego fabuły tej gry nic nie uratuje.
W porównaniu do G1 i G2+NK i tak to przeciętność. Wolę już Risen1 od Gothica 3 :)
Nie mogę się zgodzić. Odświeżyłem sobie g1i2 (po raz enty) 2 miesiące temu i teraz od kilku dni próbuję się zabrać za g3. Idzie jak po gruzie. Gra jest tak gówniana, że nie mogę grać nawet godzinę. Próbuję i próbuję i nic. Przeciwnicy należą do najgłupszych w historii. Lokacje są totalnie nijakie - całkowity brak klimatu. Coś mi się zdaję, że wtopiłem bezsensownie kasę. Tak samo jak z Jade Empire i Two Worlds. Nieszczęścia chodzą trójkami.