Czy ktoś z Was ma komputer, na którym ta gra chodzi płynnie w najwyższej rozdzielczości?
Core 2 Duo E4400 OC 2,8GHz
GeForce 260 GTX 2
6 GB DDR2
VISTA ULTIMATE 64
ASUS P5K-E WiFi
820 GB HDD
Nie mam żadnych problemów z max detalami przy rozdziałce 1680x1050. A tak po za tym gierka kiepska może i grafika daje rady ale na tym koniec. Na dodatek zmierzch bogów też szkoda czasy strasznie zabugowany. Pierwsza i druga część były rewelacyjne, przy trzeciej dali dupy, dopiero nową Arcanią próbują się zrehabilitować.
POZDRAWIAM
Raczej nie "Arcanią", a "Risenem". Serie przejęło przecież Spellbound zostawiając Piranię na lodzie. Niemcy się wkurzyli, ale pozwolono im robić własną grę.
Mi na GeForce 8600 Gt 2 GB RAM gra przycinała jedynie przy teleportach (1440x900) . Koledze, który miał sprzęt gorszy niż wymagania minimalne gra również chodziła w miarę. Zdarzały się ścinki, ale nie takie, które przeszkadzałyby w grze. Patch 1.74 powinien załatwić wiekszość problemów.
Jeśli chodzi o mój sprzęt, to przekracza on wymagania zalecane dla tej gry. Jednak tego patcha chyba nie mam.
Intel Core i7 860
4GB RAM
GeForce 460 1GB
Gra czasami działa płynnie, a czasami tnie się w chuj, tak samo jak na kompie sprzed 5 lat. Żenada.
Zainstaluj wszystkie możliwe patche, wtedy działa.
No moim PC:
Amd Athlon 4500+ 2,4GHz
4GB RAM
GeForce 9600GT 512MB
Windows XP
Działą na maxa bez żadnej ścinki
2 GB RAM
GeForce 9600GT 512MB
procesor dwurdzeniowy 2,5 GHz
Windows Vista
Na moim sprzęcie gra cięła niesamowicie mimo, iż mam lepszą konfigurację od zalecanej - z tego co pamiętam.
Jutro instaluję Gothica 3 ponownie po roku przerwy ale tym razem ściągnę patche. Wiem, że wówczas problemów być nie powinno ;) .
Gówno prawda, ja zainstalowałem wszystkie patche z możliwych, a gra ścina tak samo, zawsze w tych samych miejscach. To silnik gry jest zrąbany, a nie wasze kompy.
Niestety, gra wciąż się tnie.... Zainstalowałem Gothic_3_Community_Patch_v1.74_Int_Full (914 mb) i nic. Niby grafika lepsza i parę usprawnień w mechanice .... ale płynność miejscami spada tak jak poprzednio..
Nic nie zrobisz z tym ponieważ gra jest po prostu źle zrobiona pod względem technicznym ,silnik graficzny jest skopany przez twórców tej gry
Zresztą za to właśnie Jowood rozwiązał współpracę z Piranha Bytes
JoDrewno popędzało Piranhie z wydaniem Gothic 3, bo firma miała długi, dlatego niech się nie dziwią, czemu gra ma tak dużo błędów. Rozwiązali z nimi umowę, to teraz niech plajtują. A dobrze im tak!
4 GB RAM
Radeon HD 5670 1 GB
procek Athlon II X4 2.8 Ghz
dysk Samsung 1 TB
Win 7 64bit
U mnie też się tnie tzn. doczytuje często z dysku, nawet po zainstalowaniu patcha 1.74. A nowsze gry chodzą na moim sprzęcie perfekcyjnie :/
Twórcy tej gry zrobili ogromny,fajny,ciekawy świat,tylko zrobili taki błąd, że nie podzielili go na mniejsze lokacje, które wczytywały by się jak gracz by do nich wchodził (tak jak np. w Stalkerze). Przez to ta gra się tnie, bo wczytuje cały ten obszar na raz.