PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=606779}
7,3 14 tys. ocen
7,3 10 1 14002
Gothic 3
powrót do forum gry Gothic 3

Zasiadając do tej części Gothica miałem nadzieję na powtórkę z rozgrywki tzn. chciałem
dostać to co w 1 i 2 ale z lepszą grafiką. No to odpalam i oglądam filmik, no jest ok. Statek
a
na nim nasza ekipa w pełnym komplecie i po nim rozpierducha na całego z orkami. Ale
zaraz
coś tu nie gra...
-Grafika, może i ładna ale zbyt cukierkowa i nijak nie pasujaca do serii. Przypomina klimaty
D&D i inne Amerykańskie RPG.
-Fabuła, a raczej jej brak. Przez więkrzość gry latamy bez celu i wykonujemy misje w stylu
"Przynieś mleko Jadzi", "Zanieś widły Stachowi" a główny wątek gdzieś tam jest ale o nim
zapominamy.
-Identyczne miasta, gdzie nie wejdę widzę identyczne domy, identycznych ludzi, identyczne
mury i zawsze trzeba się dostać do zamku.
-Ścieżka dźwiękowa, jest dobra a nawet bardzo dobra tyle że są to krótkie utwory i co
chwila
zaokrąglane. W Wiedźminie i innych grach równierz są zaokrąglone utwory tyle że są to
dłuższe kawałki i nie nudzą się tak szybko.
-Brak wierzchowca. O ile to nie problem gdyż wyklucza go częściowo teleportacja, jest to
raczej niedogodność gdyż wiele misji odbywa się w znacznych odległościach od punktów
teleportacji a chodzenie jest nudne. Na innym forum wywołałem wręcz kłutnię z tym
związaną
;-)

Niestety to nie wina Pirhani a Yowoodu gdyż deweloper popędzał z tego co słyszałem
twórców i efekt jest jaki jest... czuć że to niedopracowana produkcja i z niewykorzystanym
potencjałem. Wielka szkoda że rybki straciły prawo do serii na rzec zdzierców którzy
najpierw
zlecili partaczom stworzenie dodatku a następnie sami zrobili lipną część czwartą.
Dobrze że drapieżcy stworzyli nową serię Risen. Pozdro

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

Ja przeczytałem i jest w tym sporo racji a marka Gothic znów wraca do pirani ;)

ocenił(a) grę na 6
Psyhe

Nareszcie ktoś normalny. Cieszę się że przeczytałeś. Pozdrawiam cie gorąco.

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
pionas666

Noo w sumie racja.Ja nie mogłam znieśc dubbingu ,po dokładnym wsłuchaniu się okazuje się, że "wcześniejszy" Diego to :Diego Milten Lester (i jeszcze nie wiadomo kto) a Gorn ma podobny głos do Urshaka (mam nadzieję ,że dobrze napisałam) .No co to ma byc !

ocenił(a) grę na 6
Kisia123488

Dubbing to rzeczywiście słaba strona tej nie najlepszej gry. Nie wiem kto wpadł na tak głupi pomysł aby ten sam aktor podkładał głos pod kilka postaci które się często mijają ze sobą. Najlepiej wypadli pod tym względem orkowie (za to wyglądają jak banda szkotów).