PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=606779}
7,3 14 tys. ocen
7,3 10 1 14002
Gothic 3
powrót do forum gry Gothic 3

Szkoda 

ocenił(a) grę na 7

Jak tak patrze na tego Gothica to jest mi przykro. Pamiętam jak czekałem na tą część.
Gdy dowiedziałem się o tej grze było jeszcze bardzo dużo czasu do premiery (data
premiery była przesuwana). Wręcz co dziennie wyszukiwałem jakichkolwiek nowych
informacji, śledziłem i aktywnie udzielałem się na forach by w końcu dowiedzieć się, że
gra ma tragiczną optymalizacje i na moim PC nie ma co nawet myśleć o 20 fps/s. Potem się jeszcze okazało, że gra jest całkowicie spartaczona pod
praktycznie każdym względem. Gry nigdy nie ukończyłem i to nie dlatego, że mi optymalizacja
przeszkadzała. Po prostu gra już nie miała tego "czegoś" co było obecne w poprzednich częściach.

Dziś jednak widzę plusy tej produkcji. Gra ma całkiem niezłą grafikę, przez co klimat jest
nawet zachowany względem poprzednich części. Wciąż jest dużo podróżowania i
eksplorowania przy bardzo dobrze wykonanej muzyce. Jednak co mnie głównie odrzuciło
to wszędobylska NUDA. Gra miała nierówny poziom trudności (już samo dodanie
wyboru trudności jest dla mnie klapa). Bywało, że herszta bandytów zabijaliśmy
praktycznie bez utraty zdrowia a walka z jednym wilkiem lub dzikiem często kończyła się
śmiercią i to nie ważne na jakim poziomie posiadaliśmy postać.

ocenił(a) grę na 7
_Marcos_

Praktycznie były łatki co poprawiały walkę z tymi np. wilczkami. Ale jednak gra była niezbyt wciągająca a optymalizacja była słaba. Choć samo zakończenie trochę mnie zaskoczyło.

ocenił(a) grę na 9
Delciarz5

Nie zgodzę się z wami. Dla mnie cała seria Gothic ( wyłączając Arcanię) jest kultowa. Trzeba przyznać, że trójka (nie piszę o "Zmierzchu Bogów", gdyż nie zabrałem się jeszcze do gry) jest inna niż poprzedniczki, jednak ja poczułem pewien powiew świeżości.
Jestem jak najbardziej na tak :)

ocenił(a) grę na 5
_Marcos_

Ja jak patrze na tę grę to aż mnie boli. xD Pamiętam jak z zapartym tchem czekałam na tę część, nawet kupiłam kolekcjonerkę. Niestety pokładanie zbyt dużych nadziei skończyło się wielkim rozczarowaniem. Jedyne co dobrze wspominam to muzyka. :)

_Marcos_

System walki został spartaczony, czasami wystarczało, żeby otoczyły cie trzy gnomy i po tobie.