Genialna kontynuacja gry z 2002 roku, która zrobiła furorę na rynku komputerowym. Kolejna część to kolejny sukces. Gra podoba mi się jeszcze bardziej niż III. Wspaniały klimat lat 80-tych, a co za tym idzie świetnie dopasowane radio podczas przejażdżki z muzyką dla każdego. Nowością jest pojawienie się motocyklów, przejażdżka ścigaczem podczas nocy i oświetlonych ulic sprawia wiele przyjemności. Możemy również przelecieć się helikopterem i popływać różnymi rodzajami łodzi. Fabuła skomplikowana nie jest jednak misje są naprawdę ciekawe i pomysłowe. Dodatkowo, tak jak w poprzedniej części mamy także wiele misji pobocznych. Sam bohater gry również wydaje się ciekawszy, mamy tu już znacznie ciekawsze dialogi podczas scenek niż w trójce, a bohater nie jest już niemową. Z nowości można także kupić własne posiadłości, wykonywać tam misje i później czerpać z nich zyski. Fajnie przedstawiono zróżnicowanie społeczne i konflikt Kubańczyków z Haitańczykami. Moja ocena: 10/10.
Nie powiedziałeś nic nadzwyczajnego ;|
Albo lepiej powiedz skąd skopiowałeś czyjąś wypowiedź ?
Znowu się mylisz, nie jaram się nią, lecz po prostu bardzo mi się podobała. Ponadto gra nie musi być nowa żeby po latach mogła się wciąż podobać. I półki, nie 'pułki', tak na przyszłość...
"Ponadto gra nie musi być nowa żeby po latach mogła się wciąż podobać."
Tu się zgodzę w 100%,wiele starszych gier(np VC) ma w sobie "to coś" czego nie maja dzisiejsze tasiemce.
Np. SA już niema tego czegoś,choć jest dużo lepsza do freeplaya.
SA podobało mi się jeszcze bardziej od VC. Zresztą dla mnie jeśli chodzi o GTA - co część to lepsze. Tylko w czwórkę nie grałem.
Poza tym wszystkim fabuła ma ewidentne nawiązania do filmów w tej tematyce (np. Scarface, Carlito's Way)