PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624440}
8,8 49 tys. ocen
8,8 10 1 49259
Grand Theft Auto V
powrót do forum gry Grand Theft Auto V

wydawcy traktują mnie jako gracza 3 kategorii.
Dlaczego zwykle dostaję grę jako ostatni i to źle zoptymalizowaną, która tnie się nawet na mocnym sprzęcie ? Wiele gier nie wychodzi na PC jak np. Destny.

Noe69

Cóż - problem jest prosty (chodzi o kasę) a zarazem dość złożony. Na PC grają zwykle osoby starsze - powiedzmy pomiędzy 30-40 rż, którzy przygodę z grami komputerowymi kontynuują od kilkudziesieciu lat (przynajmniej ja tak mam) i ciężko jest im zmienić swe przyzwyczajenia tzn. przesiąść się na konsolę, młodsi PC-towcy to zwykle dzieci tych pierwszych, zarażone graniem przez rodziców takich jak choćby ja. Większość rynku stanowią jednak gracze młodzi, których rodzice często nie grają, komputera używają wyłącznie jako maszyny do pisania/urządzenia biurowego, przeglądarki do internetu. Z ekonomicznego punktu widzenia jest to wiec oczywiste - kupić raz mało wypasiony (taki żeby sobie pograć bez bólu to co najmniej 5-8 tysięcy zł) komputer/laptop, który swe funkcje może spełniać nawet 10 lat i dłużej oraz dzieciakowi konsolę za 1600 zł (tańsza od średniej klasy smartfona) i też mieć na co najmniej 7 lat spokój z koniecznością zakupu nowego sprzętu. Jako że takie grono odbiorców jest najliczniejsze - producenci najbardziej o nie dbają, w bezczelny sposob sztucznie (bez logicznego uzasadnienia) windując ceny gier - są dwa, czasami trzy razy droższe od wersji PC-towych, pomimo że to TA SAMA gra...Największym absurdem jest np. to że gra na PS4 w wersji kupionej w sklepie internetowym jest droższa od pudelkowej !!!???? (a gdzie koszt pudełka, okladki, płytki BD, czy wreszcie marża sklepu???).

Noe69

Bo Sony i Microshit wydają GIGANTYCZNĄ kasę na promowanie rynku konsol ,gdyby Intel i Nvidia wydawały podobną kasę to by było inaczej .Wyobraź sobie co by było gdyby takie Uncharted albo The Last of Us było tylko na PC ??

ocenił(a) grę na 10
Danio31b

Wydaje mi się to niemożliwe. Mi się nie tnie a mam stary sprzęt i mój kolega też i mu się nie tnie. Poza tym większość youtuberów nie ma jakiegoś cudownego komputera i przy nagrywaniu nie widać usterek. Może masz błąd w jakimś programie albo w sprzęcie ?

ocenił(a) grę na 10
Noe69

Jak widzę twoje oceny na twoim profilu, to chce mi się śmiać, że istnieją jeszcze tacy ludzie, którzy wszyscy oceniają na 1... Pozdrawiam.

archigeon

bo to idiota jest.

Noe69

A mi żal,że wszystkim topowym grom na Ps3 dałeś najniższą ocenę na pewno w nie nie grając. Oczywiście Red dead redemption też znalazł się na twojej liście. To przecież to największy ból dupy pctowców.

ocenił(a) grę na 10
hien00

po prostu nie ma konsoli i boli dupa

Spidek

wole poczekac i grac na 60 fps w fullhd
niz 30 w hd

ocenił(a) grę na 9
Aexir

Czekaj dalej a ja zagram w jakieś nowości ! :)
Pozdrawiam

ocenił(a) grę na 9
Noe69

Kasa, kasa, kasa dziś rządzą konsole i to one dyktują warunki

Noe69

I tak byś ją pewnie ukradł na torrentach.