To jakaś kpina. GTA to gra dla 5-latków, którzy chcą się poczuć jak w Pruszkowie. Parodią jest fakt, że ta gra jest 1. w
rankingu. To tak jakby szybcy i wściekli byli wyżej niż władca pierścieni. KOMPLETNA ŻENADA. Daję 1, bo nie mogę na
to patrzeć.
Zapewne nie zagrałeś w tę grę nawet pięciu minut. Ale jedynkę trzeba dać. Ot tak, by zrobić innym na złość i przy okazji poprawić sobie samopoczucie.
No bo tak zrobiłem. Dla mnie GTA było dobre tylko 1 i 2. Jak zacząłem grać w 3 to już taki syf 3d, że odechciało mi się. No i miałem wtedy z 10 lat, więc na dodatek stwierdziłem, że wyrosłem z gier tego typu.
Jesteś dziwnym rodzajem gracza. Skoro nie podobało Ci się San Andreas i Vice City to co może mówisz ,że Red Dead Redemption to gówno a Far Cry 3 to szmelc. Nie lubisz grafiki 3D w grach?! O mój Boże! 1 i 2 GTA były co najwyżej niezłe. Najłatwiej zrobić chaos na mieście,masowo mordować policję i kraść auta bez jakiejkolwiek fabuły. Nie podoba Ci się GTA to może nie lubisz ,,Chłopców z Ferajny'' dziwaku. Koleś! Lepiej od początku przejdź grę,wczuj się w klimat i fabułę porób sobie może chaos na mieście ,żeby przywrócić nostalgie z pierwszych dwóch części i spójrz na tą grę z pozytywnego toku myślenia. Wtedy unikniesz mniej hejtów(złych spamów) od fanów serii np. MNIE i nie tylko mówię do Ciebie ,ale też wszystkich panów ,którzy przezwali tą niesamowitą produkcję.
Specjalnie ostatnio poszedłem do kolegi w to pograć. Gra mi się nie spodobała. Nie wiem czy to przez 3D czy przez to, że jest wyżej od HoM&M III czy przez to, że jest słaba. Nie wiem czym ma się różnić fabuła od osławionych GTA I i GTA II. Nadal uważam, że ta gra nie ma sensu i niczego wartościowego nie można się nauczyć w jej trakcie. Szkoda, że tak dużo osób w to gra i przez to stają się oni głupsi. Znasz jakiegoś inżyniera albo lekarza albo profesora, który gra w GTA? A zapytaj się któregoś z nich w wieku max 35lat o to czy mu się podobają Herosy 3
Gry są przede wszystkim po to żeby się odstresować po ciężkim dniu np. po pracy. Jak ktoś jest profesorem to nie może zagrać w GTA? Dziwne masz spojrzenie na świat. GTA nie uczy ale nie takie jest zadanie tej gry tylko dostarczenie dobrej zabawy i zapomnienie choć na chwile o rzeczywistości. Ale skoro o nauce mowa to nie wiem czego może nauczyć Heroes, może rzucania czarów? ;) W dzisiejszych czasach to by się przydało ;)
Strategie uczą logicznego myślenia. Musisz wiedzieć co, jak, gdzie i kiedy wybudować, żeby wygrać. To samo tyczy się samej walki. Musisz tak ustawić wojska, żeby się szybko przemieszczały i wzajemnie osłaniały. Podobnie jest np: w szachach.
Porównaj sobie kim są ludzie, którzy w dzieciństwie grali w szachy, karty, bawili się klockami Lego, grali w strategie, a kim są ludzie, którzy bawili się lalkami czy samochodzikami.
Żałosny jesteś na maksa. To tak jak by powiedzieć, że osoba z dobrego domu nigdy nie jest złodziejem czy mordercą. Takie generalizowanie to objaw zidiocenia.
Tylko ze Heroes, tak naprawde ni zasluguje na nazwanie strategia - bo co ta za strategia? Rabiesz po kolei domki i przejmujesz kopalnie. Wszystko w tym temacie. Gry przegladarkowe maja wiecej elementow strategii. Od strategii wymagalbym na przyklad mozliwosci inwestowania w jeden rodzaj do oporu, rozbudowywania itd. A w Herosach jedziesz wszystko po kolei i urzadzasz rajd po najsilniejsze stwory i dziekuje. Zadnego wyboru tak naprawde.
Niestety zgadzam się, muszę powrócić do mojej dawnej taktyki 'myśl za innych,bo oni nie potrafią' i ocenić ten tytuł na 1/10. Ocena gimbusa 10/10, moja ocena 1/10 - średnia 5/10 czyli dokładnie tyle, na ile ta gra zasługuje.
Też dałem 1/10. Myślę, że długo nie posiedzi na 1. miejscu. Heroes III to gra ponadczasowa, a do nowych gier nie wraca się już tak często.
Podpisuję się obiema rękami. Niestety wedlug dzisiejszych standardów grafika to nr 1, przyciąga większą ilość graczy (tak ich nazwijmy), niż kultowe tytuły.
Heroes nawet w swoim rodzaju nie jest najlepsze np: Warcraft-y wychodziły w tych samych latach i sa o niebo lepsze
Taki JASIU, jeden z drugim, oceni Ci GTA V na 1, bo porównuje je do HoMM. Graliście chociaż w V ? Filmy też oceniacie bez oglądania?...
W "Hirosów" gram do dzisiaj, najlepsza turówka, ale nigdy nie włożyłbym ich do tej samej szufladki, co GTA ... A GTA? Najlepsze z serii, fabuła godna ekranizacji, a Trevor Phillips ryje beret ;P Polecam każdemu, kto ma ochotę przez parę ładnych dni pooglądać zajebisty serial z gatunku komedia/akcja, a na dodatek wziąć w nim czynny udział :]
Popieram, porównywać V do Hi hi hi.. Hirosów .. rwa, równie dobrze mogę porównać Władcę Pierścieni ze Scarface'em, totalny bez sens.
Dlaczego? Jedno i drugie ma dostarczyć rozrywki, nie rozumiem krytyki takich porównań. Gdyby ktoś ocenił Heroes III niżej od GTA V, bo jest nudne w porównaniu do tej drugiej - to by była głupota.
Głupotą jest porównywanie różnych gatunków gier z rożnych epok, a nawet jeżeli ocenił bym wyżej V, to nie przejął bym się gadaniem głupiego fana który uważa mnie za idiotę.
Zależy jakie porównywanie. Pod względem graficznym jest to głupota. Ale pod względem "funu", co jest bardzo ważnym aspektem, to chyba można porównać.
"tą gre"
Może i zagram w TĘ GRĘ, ale nie prędko to się stanie. Nie grywam w nic od kiedy skończyłem jakieś 15 lat.
Jakim trzeba być totalnym idiotą żeby oceniać coś a nie spróbować tego. To jak byś stwierdził, że walenie konia jest lepsze od sexu bo nigdy nie próbowałeś. haha żałosny kretyn . Pozdrawiam , fan HoMM
Lepiej powiedź w prost, ,że nie masz konsoli ;)
I tak szybko nie pograsz bo, tak szybko nie wyjdzie na PC
Już wolę to niż jakąś grę o "czarodziejach gejach" hehehe, w dodatku porównywać Heroesów do GTA V to trzeba coś z głowką :)
Pozdrawiam fanów GTA V :)
Nie przepadam za Fantastyką o czarodziejach WYJĄTKI: seria Gothic i Two Worlds bo je to uwielbiam
Ja widzę, że tu połowa komentujących to dzieci :) A zwłaszcza Gimli_fw, jak można oceniać grę w którą się nie grało? Ja również nie grałem i nie wystawiam oceny 1, bo nie pojmuję jak owa gra może być wyżej od mojej ulubionej... To jest dziecinne :) Pozdrawiam!
Łączę sie w bólu. Fabuła jest płytka, postacie denne a sama gra chodzi jak na tosterze. Czekam na port na pieca i dobrą optymalizację bo na tą tragedię nie da się patrzeć.
To masz słaby toster, bo na moim śmiga :P. Ja wychodzę z założenia że nie ocenia się czegoś w co się nie grało/nie oglądało, nie ma jej też co porównywać do Heroes bo to przecież zupełnie inny gatunek. Nie wszystkim musi się podobać, ale zamiast oceniać na wstępie "beznadzieja bo wszyscy się podniecają" warto zagrać i samemu się przekonać, albo chociaż nie oceniać w ciemno :).
Grze poświęciłem całe 40 godzin i wychodzę z założenia że w żadnym wypadku nie jest to najlepsza gra jaka kiedykolwiek powstała. Toster wszyscy mają taki sam a gra jest po prostu posiekana żeby ją można zmieścić w konsolach.
zgadzam sie co do rankingu aż taka znakomita ta gra nie jest mniej mi sie podobała od the last of us ale że heroes 3 nie jest w top1 to sie grubo zawiodłem na gimbach ;/ . Co do oceny to ta gra nie zasługuje na 1 ; )
to to samo co w filmach, który najlepszy i brane są pod uwagę wszystkie i dramaty i s-f i akcji:/
ja grałem i w herosa III (we wszystkie herosy) i w GTA 5 (które przekonało mnie do kupna konsoli, kiedyś dawno temu w GTA 1)
i obie gierki oceniam na 10! herosy jako jedna z najlepszych jak nie najlepsza strategia, a GTA jako jedna z najlepszych jak nie najlepsza gra akcji!
i proste po co się kłócić z powodu głupiego rankingu;]
notabene Heros III ma więcej głosów;)
Gdybym miał operacje, i gdyby miałoby operować mnie dwóch lekarzy o tych samych kwalifikacjach. Ale mieliby inne preferencje względem gier. Lekarz A tnie w Herosów (żeby nie było też uwielbiam równie mocno jak serie GTA) i strategie. a Lekarz B tnie w GTA, i inne "puste" zręcznościówki. To wybrałbym raczej lekarza B. Argument z lalkami i szachami jest tak biedny ze nie skomentuje.
PS Miej w dupie rankingi. Wszystkie są zrypane. (Gry filmy seriale aktorzy aktorki reżyserzy)