Zalety:
1. Fabuła, misje trybu fabularnego
2. Fizyka gry
3. Klimat
4. Bohaterowie
5. Poczucie humoru i treści niepopularne politycznie
6. Giełda
7. Sprzęt wojskowy
8. Dobry system poszukiwania przez policję
9. Modyfikacje do aut
Wady:
1. Wulgarny język i pełen tanich seksualnych podtekstów
2. Muzyka, zwłaszcza playlista
3. Misje poboczne, zajęcia poboczne, wszechogarniająca nuuuda
4. Multiplayer, starta czasu i głupota
5. Słabo przygotowany widok trybu jednoosobowego
6. Brak motywacji do grania po skończeniu fabuły
7. Głupie zachowanie helikoptera w czasie lotu
8. Słabe AI przechodniów i kierowców
9. Jest jeszcze tego w cholerę.....
Dla trybu fabularnego warto grę kupić ale zawartość dodatkowa gry rozczarowywuje, bardzo.
Jak sami widzicie, głupotą jest ślepo wierzyć w oceny recenzentów na gamerankings czy metacritics, gdzie gra wg nich plasuje się w czołówce najlepszych gier wszechczasów.
No, ocena 9/10 którą wystawiłeś to faktycznie gniot :P
O co chodzi ci z tym zachowaniem helikoptera? "Piątka" ma najlepszy model lotu ze wszystkich GTA. Na czym grasz - klawiatura czy pad? Jak na klawie, to wywal ją przez okno, GTA projektowano pod pada.
Nigdzie nie napisałem, że gniot.
Bardzo dobra gra z wieloma wadami.
Jeśli ktoś ocenia grę to powinien robić to w podobny sposób, sama liczba nic nie mówi.
Grałem na padzie, strasznie gibie śmigłem na lewo i prawo, ja wiem że to pewnie symulacja wiatru itp pierdoły, ale jednak stabilizacja lotu winna być, nawet jako opcja.
Ty pewnie żadnych wad nie widzisz, ale to pewnie kwestia twojego wieku i stażu growego.
Eh.
Rocznik 1984. Staż growy ok. 25 lat.
Widzę wady, ale gdybym 10 miał przyznawać tylko grom BEZ wad, to nie wystawiłbym ani jednej.
Nie mam też nic przeciwko temu, że ty widzisz wady tam, gdzie ja nie widzę problemu - na przykład wulgarny język czy tryb multi mi zupełnie nie przeszkadzają - przez język świat jest wiarygodniejszy (po pierwszym lepszym monopolem usłyszysz gorsze teksty) a w multi sam czasem od święta pogrywam, kiedy najdzie mnie ochota podebrać Buzzera i powkurzać graczy wybierających się na zakupy do ciuchlandu :P
Zgadzam się na przykład że muza jest dobrana średnio.
Twój post po prostu zabrzmiał zabawnie, bo najpierw wyliczasz mnóstwo wad, potem rzucasz tekst o tym, żeby nie wierzyć recenzentom - po czym dajesz 9, które teraz widzę obniżyłeś do 8 - czyli nadal ocena zarezerwowana dla produkcji bardzo dobrych, czyli, potocznie mówiąc, świetnych.
Co do solidnego argumentowania ocen to robię tak samo i to sprawiło, że w ogóle walnąłem komenta, gdybyś nie wypisał żadnych zalet a tylko poleciał tym tekstem o recenzentach to bym cię uznał za trolla :)
Obniżyłem ocenę ponieważ ukończyłem ją po raz drugi i naszły mnie pewne refleksje, od trybu multi dosłownie się odbiłem, nie ma tam nic co by mogło mnie intelektualnie zainteresować, tylko ludzie głupi mogą tracić czas na bezsensowne ganianie się po planszy.
Muza nie jest średnia, jest najgorsza w całej serii. Może tylko hip hop się jakoś broni, ale to też są stare oklepane tracki.
Zabawne jest raczej to, że Ty chyba nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, zacząłem wyliczankę od zalet.