Ta gra to nieporozumienie. Stąd moja ocena. Nawet mi się nie chciało tego przechodzić w całości. Powtarzające się lokacje i nudni przeciwnicy skutecznie mnie zniechęciły. PORAŻKA.
Niestety muszę się zgodzić, po Trailerze myślałem że ta gra będzie fajna. Ale to totalna porażka!.
Lokacje nudne, wciąż się powtarzają. Bezsensowne pchanie gracza przez hordę przeciwników.
Głupie odrywanie od głównej fabuły (która już i tak została słabo przedstawiona) poprzez zmuszanie do granie w każdą z jakby mini gierek, np. trzeba było uwolnić czarowników i wiedźmy z rąk śmierciożerców.
Jednymi słowy: GRA NIE WARTA CZASU.
Ledwie ją przeszedłem, i to tylko dlatego że nie lubie pozostawiać nie dokończonych spraw.
Moim zdanie za prosta.... Przeszłam ją w kilka godzin gdzie przy wcześniejszych cz. zabawę miałam na tydzień... Ujdzie w tłumie, ale nudna...
Kurde ta część mnie tak zniesmaczyła, że nie chciałem jej nawet pobierać a co dopiero kupować ale 7 dałem bo oprawa audio- wizualna mi się podoba
Ta część zmieniła kompletnie mój pogląd o serii gier Harrego Pottera :/ No normalnie takie gówno, mam ją z pół roku a przeszłam tak żałośnie mało. Dlaczego? Po 1 zupełnie inaczej wyobrażałam sobie lokacje i "zadania", minigry czy jak im tam są do bani, w ogóle co to za pomysł z lataniem po tą potterwarte, jakieś eliksiry itd. Nie no.. Najgorsze jest to że zamiast ruszyć mózg i stworzyć coś naprawdę ciekawego, to jak zwykle się skupili na grafice, muzyce i innych duperelach. Gra powinna być ciekawa, na przykładzie prostego Mario a nie jakiś gniot. Myślałam że po 4 części nie może być gorzej. Ale 7?! I ta kamera ... :( Absolutnie dołączam się do opinii autorki .
spodziewałam się po tej grze trochę więcej, ale muszę się zgodzić z resztą że jest po prostu nudna. W kółko te same krajobrazy, a przez większość gry i tak tylko biegamy i strzelamy zaklęciami w przeciwników. Naprawdę można było stworzyć coś o wiele lepszego. A całą sytuację jeszcze pogarsza fakt, że nie da się przewinąć tych wszystkich filmików
Niestety muszę się z Tobą zgodzić. Powtarzające się lokacje, ograniczona liczba zaklęć, powtarzalność wrogów - to najsłabsze aspekty gry. Jestem fanem książek i filmów o Harrym Potterze. Co do gier - do Zakonu Feniksa było OK, ale od Księcia Półkrwi coś zaczęło się "sypać"... Harry Potter i Insygnia Śmierci cz.1 to z pewnością najgorsza gra serii ;)