PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608444}

Heroes of Might and Magic III: Cień Śmierci

Heroes of Might and Magic III: The Shadow of Death
2000
9,2 22 tys. ocen
9,2 10 1 21751
Heroes of Might and Magic III: Cień Śmierci
powrót do forum gry Heroes of Might and Magic III: Cień Śmierci

Oceniając tę grę sugerowałem się grafiką, a jak widać po screenach, w tej grze nie ma grafiki..

Dangeris

to najpierw pograj potem oceniaj bo nie ocenia się przecież książki po okładce

dragonita

Skoro się nie ocenia książki po okładce, to czemu ja oceniłem?

użytkownik usunięty
Dangeris

bo masz nasrane we łbie

Nie, bo obaliłem system.

użytkownik usunięty
Dangeris

to tak to się teraz nazywa

Nie dyskutuj. Kolejny gimbus który nie zrozumie fenomenu tych gier.
Nasze pokolenie: grywalność > grafika; dzisiejsze pokolenie: grafika > grywalność.
Nawet nie zdają sobie sprawy ile frajdy mogą przynieść Herosi.

użytkownik usunięty
KLAssurbanipal

Ja raczej widzę to tak : grafika = grywalność. Pozdrawia nastolatek z gimnazjum -.-
Czasami chce mi się śmiać jak starsze pokolenie nie docenia dzisiejszego.
I na ten przykład wezmę grę Assassin's Creed 3 . Piękna grafika, piękna muzyka i super grywalność ( nie licząc trybu multiplayer ) .
Nie każdy widzi to tak : grafika > grywalność.
Pozdrawiam.

Grałeś w ogóle w Heroes, że wystawiłeś 1?

KLAssurbanipal

to temat o dodatku, który na pewno nie zasługuje na taką ocenę jaką ma, a sama gra chociaż jest fajna, to i tak uważam że za arcydzieło uchodzić nie może, są lepsze gry, czy to starsze czy to nowsze, heroes 3 daje frajdę, ale nie taką by dominowała wśród innych gier (wszystkich jakie do tej pory wyszly), ale wstawianie oceny 1 też nie jest sprawiedliwe co do tej gry. Grafika mogła być lepsza w tej grze, ale nie o to chodziło, jednak nie można uważać ze ta gra jest jedna jedyna na wieki, powstaje wiele fajnych rzeczy, a same dodatki, aż tyle nie wnoszą radości (u nas), a pracy (u twórcy), by była w rankingu top 10, top 5 a nawet top 3

ocenił(a) grę na 10

ja to widzę tak: grywalność>grafika. Pozdrawia nastolatek z gimnazjum -.-

qsc

A ja widzę to tak: DLA JEDNEGO GRAFIKA DAJE GRYWALNOŚĆ, DLA INNEGO DŹWIĘK, DLA INNEGO FABUŁA. Grywalność to subiektywna ocena każdego. Dzisiaj ludzie ciągle powtarzają tę bzdurę podziału na grafikę i grywalność, a czegoś takiego po prostu nie ma.

ocenił(a) grę na 10
TheBlur

Nie zrozumieliśmy się. Napisałem, że DLA MNIE grafika jest mniej ważna od grywalności, i że DLA MNIE grafika grywalności nie tworzy. Zrozumiano?
Dla MNIE grywalość tworzy fajna mechanika, muzyka, fabuła w nielicznych przypadkach i styl graficzny, co NIE JEST tożsame z grafiką, a grafika jest na samym końcu, i w bardzo nielicznych przypadkach.
Napisałem to wyjaśnienie jak dla idioty (oczywiście zakładam, że nim nie jesteś) więc mam nadzieję, że teraz się zrozumiemy. Pozdrawiam.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
barry4500

1. Nie wiem skąd wziąłeś informacje, że jestem pedałem... ale nie jestem.
2. Zdanie zaczynamy wielką literą.
3. Assassin's Creed 3 przechodziłem jakieś 1,5 miesiąca, ponieważ chciałem zaliczyć każdą misję poboczną. I mówiąc szczerze nie udała mi się ta sztuka, bo inne gry wzywały do gry ( hmm... ) ! Więc można powiedzieć że pomyliłem się z tą grywalnością. Oceniając teraz grę na trzeźwo, nie powiedziałbym tak. Wtedy byłem podjarany grą. Jeżeli chodzi o HoMaM III: Cień Śmierci to moje odczucia nie zmieniły się i nie zmienią. Ponadto nie grałeś w Assassin's Creed, chyba że nie wystawiłeś oceny na Filmwebie.

I nieco więcej kultury, po prostu mam inny gust, a gra i tak ma średnią ocenę 9,2 więc...

ocenił(a) grę na 10

Gościu, gra nie zawsze polega na grafice i napewno grafika nie jest nawarzniejsza w grze. W grze chodzi o fabułe i zabawe, a Heroes 3 napewno jest najlepszą grą (mimo że najlepszej grafiki niema, ale wcale taka zła nie jest, mi pasuje, już wole niał niż grafike w nowszych Heroes:/ ).

użytkownik usunięty
sinex3

Przecież mam gdzieś grafikę w grach, jeśli inne elementy ją przeważają. Ale nie trawię tej gry. Nie moje klimaty. W każdym razie, teraz zbieram się, żeby zagrać w to: http://pl.heroes-online.com/
Może bardziej mnie porwie ;) .

ocenił(a) grę na 10

No to fajnie :)

ocenił(a) grę na 10
KLAssurbanipal

Muszę zaprzeczyć. Pochodzę z dzisiejszego pokolenia, a nad grafikę stawiam grywalność. Dlatego właśnie zainstalowałem sobie dwa dni temu might and magic VII i zainstaluję sobie wiele starych, ale ciągle grywalnych i ponadczasowych gier. Jak widać, nie każdy osobnik urodzony dwa lata przed końcem ubiegłego tysiąclecia musi być durniem.

użytkownik usunięty
qsc

To że doceniasz bardziej grywalność od grafiki to nie znaczy że jesteś już taki dojrzały ! :D
ps. @KLAssurbanipal - Grałem przez 5 minut i wyłączyłem bo myślałem że usnę !
pps. Wycofałem ocenę żeby uniknąć durnych komentarzy.
ppps. Pozdrawiam! :)

5 minut to dużo, żeby ocenić grę? W Heroes można pograć cały dzień, a i tak nie pozna się wszystkich mozliwości gry. WIdać, że postawiłeś na grafikę "przestarzała grafa więc usuwam grę!"

ocenił(a) grę na 10
KLAssurbanipal

Gram w nią 10 lat i dalej nie znam wszystkich możliwości tej gry. To jest prawdziwy fenomen, a nie jakieś nowoczesne badziewie.

użytkownik usunięty

Przez 5 minut gra strategiczna nie zdąży się nawet zacząć.Filmy też tak oceniasz?Widzisz 2 minuty i oceniasz?

użytkownik usunięty

To post z lipca. Nie ważne zresztą, filmy oglądam do końca. A ocenę tej gry wycofałem, jeśli o to Ci chodzi.

KLAssurbanipal

ja mam 11 lat i uważam heroes 3 za klasyk razem z total war i twierdzą mój ulubieniec ten dangeris rzeczywiście z tego co rozumiem nick wytwarza zagrożenie dla środowiska ale gram 2 lata w homm3 i nie przeszedłem żadnej kampanii.powód?na samym początku mam np.rozwalić 15 pikinierami 126 magogów ja wracając lubię jak jest ładna grafa ale to nie jest superpotrzebne mimo że brzydka grafa trochę utrudnia odczytanie interfejsu to jednak da się wytrzymać oprócz tego homm 3 nie ma brzydkiej grafy poza cut-scenkami które są wykokszone pikselami.Mam nadzieję że uratowałem honor pokolenia

Dangeris

Gratulacje mój miszczu

Dangeris

Kucze jak nie grałeś w gre to po co w ogóle oceniasz? Kiedyś ludzie nie oceniali gry po grafice a grywalności a tą ma gra świetną:) Ja gram w to cały czas:D Jak można w ogóle oceniać grę po grafice ?! To sie robi dopiero na końcu.

Dangeris

Człowieku powiedz co jest z tobą nie tak.

killer_77

Ze mną jest wszystko w porządku.

Dangeris

Dobrze wiedzieć :)

ocenił(a) grę na 9
Dangeris

Jeżeli oceniasz gry po grafice i to jeszcze takie, w które nigdy nie grałeś to na serio albo powinieneś zostać przy swoich BF'ah patrząc jak dużo jest tam pikseli albo iść oglądać filmy. Nie masz pojęcia o grach. To jest żałosne, że wypowiadasz się na temat, o którym nic nie wiesz. A więc idź sobie oglądać filmy z super realistyczną grafiką, a gry zostaw ludzią, którzy wiedzą co to -,-.

ocenił(a) grę na 10
Dangeris

Nie karmić Trolla :)
Dangeris zmień konto, bo już zaczynasz się nudny robić z tymi swoimi prowokacjami.

ocenił(a) grę na 10
Dangeris

A czytałeś kiedyś może jakąś książkę? Zgaduję że żadna nie przypadłaby Ci do gustu, przecież tam nie ma grafiki.

Dangeris

Chcesz grafiki - wyjdź na dwór ;).

ocenił(a) grę na 9
Dangeris

Przepraszamy Cię Dangeris, że nie jest to za przeproszeniem krwawa napie*dalanka, gdzie flaki latają non-stop i gdzie jest ''słaba grafika''. Nie wiesz nawet o czym mówisz. Gdybyś tylko w najmniejszym stopniu wiedział jaką furorę zrobiła ta gra, gdy wyszła, jest ponadczasowa. Jestem przekonany, że do tej pory więcej osób grywa w Heroes III niż w gry typu Fallout, CS i inne tego typu gry, bazujące jedynie na tej Twojej ukochanej grafice ;)

kaju90

Czego Ty chłopie chcesz od Fallouta?

ocenił(a) grę na 9
GarvinSitho

absolutnie nic, to był tylko przykład dla ukazania kontrastu :)

ocenił(a) grę na 10
Dangeris

Powiem tak: oceniając ją wyłącznie po screenach i grafice, na marne 1/10 niszczysz chyba wszystko. Bo gra jest jedną z najwspanialszych dzieł jakie kiedykolwiek stworzono! Owszem, możesz się ze mną nie zgadzać, bo to kwestia gustu, spoko. Ale nigdy, nigdy nie oceniaj "książki po okładce" a "gry po grafice". Wgl, skoro w nią nie grałeś, to po co komentujesz? Żeby zniszczyć grze pozycję w rankingu czy po prostu "pohejcić"? Takie coś jest żałosne...

ocenił(a) grę na 9
TheSoulOfNature21

Dangeris się przekomarza, naprawdę grę ocenił 8/10 ;) Trzeba się z jego odpowiedzi śmiać, bo to taki jajcarz jest :D

ocenił(a) grę na 10
Dangeris

Człowieku kurde ty wiesz że ta gra ma ponad 15 lat i ty w latch 90 spodziewałeś się grafiki jak w Gta V weź się chociaż nie ośmieszaj i skasuj lepiej konto na filmweb bo tylko idioci oceniają gry po grafice

ocenił(a) grę na 9
Dangeris

0/10 dla twojej inteligencji.
Ocena na podstawie twoich wypowiedzi które jasno pokazują, że jesteś debilem ;)

Dangeris

w dupe se wsadz swoje sugerowanei grafika widac jak sie znasz na grach amatorze

ocenił(a) grę na 10
Dangeris

Jakim trzeba być ćwokiem, żeby oceniać hirosy trzy na jedną gwiazdkę po grafice? Ja pierdzielę...

fioletowa_822

też się nad tym zastanawiam hehe oj grało się w trójeczkę, zamiast do szkoły to z kumplami przed kompem i miło się czas spędzało :)

Dangeris

Jestem nastolatką z gimnazjum i uważam, że muszę zaznaczyć, że dla niektórych w moim wieku ( w tym mnie :) ) Heroesy to gra CALUSIEŃKIEGO dzieciństwa włącznie z teraźniejszością. Możnaby powtarzać co powiedzieli inni, ale jeszcze chcę przypomnieć absolutnie genialną muzykę stworzoną do HoMM3... Grałam niemal we wszystkie części (i tak ze względu na trzecią) i żadna nie przebiła Soundtracku z trójki :')

ocenił(a) grę na 8
Dangeris

no i ja się pytam człowieku dumny ty jesteś z siebie zdajesz sobie sprawę z tego co robisz?masz ty wogóle rozum i godnośc człowieka?ja nie wiem ale żałosny typek z ciebie ,chyba nie pomyślałes nawet co robisz i co obrażasz ,możesz sobie obrażac tych co na to zasłużyli sobie ale nie nasze heroes 3 wielką gę ,i tak wyjątkowa i ważną bo to nie jest coś tam taki sobie że możesz to sobie wyśmiać bo tak ci się podoba nie wiem w jakiej ty się wychowałes rodzinie ale chyba ty nie wiem nie rozumiesz co to jest rozrywka .jeśli myslisz że jestes wspaniały to jestes zwykłym czubkiem którego ktoś nie odizolował jeszcze od społeczeństwa ,nie wiem co w tym jest takie śmieszne ale czepcie się cal of duty albo asasyna albo inny chłam a nie czepiacie się takiej świetnej gry jak heroes 3 .jak można wogóle publicznie zamieszczac takie opinie na forach internetowych?ja się pytam kto powinien za to odpowiedziec bo chyba widac że na pc nie gra jak jestes nie wiem każualem albo grasz w jakies diablo czy wogóle jestes może ty sługą szatana a nie będziesz z herosów robił takiego ,to ty chyba jestes jakis nie wiem co sie jarasz pomiotami szatana .wez pomyśl sobie ile heroes zrobił ,to było co a ty kim jestes żeby z niego sobie robić kpiny co? kto dał ci prawo obrażac wogóle gre naszą ?pomyślałes wogóle nad tym że to nie jest osoba taka sobie że ją wyśmieje i mnie będa wszyscy chwalic? wez dziecko naprawdę jestes jakis psycholek bo w przeciwieństwie do ciebie to heroes jest autorytetem dla mnie a ty to nie wiem czyim możesz być autorytetem chyba takich samych jakiś głupków jak ty którzy nie wiedza co to strategia i RTS ,widac że nie grasz ,widac nie szanujesz gier to nie wiem jak chcesz to sobie wez swoje zdięcie wstaw ciekawe czy byś sie odważył .naprawdę wezta się dzieci zastanówcie co wy roicie bo nie macie widac pojęcia o tym czym był heroes jak nie jestescie w pełni rozwinięte umysłowo to się nie zabierajcie za takie rzeczy jak najlepsza gra w dziejach bo to świadczy o tym że nie macie chyba w domu komputera ani jednego nie chodzi tutaj o ubisoft mnie ale wogóle ogólnie o zasady gry żeby mieć jakąs godnosc bo ta gra nikogo nie obrażała a ty za co ją obrażasz co? no powiedz za co obrażasz taką gre ja heroes 3 ?brak mnie słów ale jakbyś miał pojęcie chociaz i sięgnął po recenzje i poczytał sobie to może byś się odmienił .nie wiem idz na steama bo widac już dawno noob jest w tobie człowieku ,nie lubisz grać to chociaż siedz cicho i nie obrażaj innych ludzi

ocenił(a) grę na 10
Dangeris

masz tą grę ?grałeś w nią chociaż? czy tylko screenami się podniecasz, że taki znawca to napiszę że zła grafika? jak widzę takich gimbusów co po grafice oceniają to mnie krew zalewa ( w sumie to sam jestem w gimnazjum).