PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=605872}
7,4 12 tys. ocen
7,4 10 1 12258
Heroes of Might and Magic V
powrót do forum gry Heroes of Might and Magic V

Gra idealna ?

użytkownik usunięty

Ludzie ! Dajcie mi choć jeden minus tej gry.

ocenił(a) grę na 10

Zgadzam się z Tobą, może nie nazwałbym ją idealna ale rewelacja tak :) grałem we wszystkie części HOM&M choć jeśli chodzi o 6 to dosłownie 5-10 min i wyłączyłem bo jakoś mnie odrzuciła, nie wiem dlaczego... po prostu. Najgorsza część to 4,a grałem tygodniami, miesiącami...LATAMI w 3 część... i dalej gram,ale jeśli ktoś pisze że 5 jest niewypałem nie ma klimatu, że jednostki słabe, że nieciekawe miasta itp to jest po prostu pi....niętym fanatykiem 3 części , każdego kogo znam i uwielbia tą serie to zawsze wypowiadał się na temat 5 części bardzo dobrze!!!

ocenił(a) grę na 3
waqo1986

...Czyli, według Twego zdania po V nie można wypowiadać się źle a po III można jeździć do woli chociaż jest nieporównywalnie lepsza, ta?

ocenił(a) grę na 10
Bloodbane

czy ja cokolwiek napisałem złego na 3 ?? ja gram aktualnie na zmianę w 3 i 5 obie dobre, ale widzę że fanatycy 3 jadą po całości po 5

ocenił(a) grę na 3
waqo1986

Napisałeś, że zgadzasz się z Łukaszem000009, który w dalszej części rozmowy jeździ po trójce, więc jak się zgadzasz to się zgadzasz.

Ta gra to było moje pierwsze i ostatnie zetknięcie z tą serią. Naprawdę lubię gry strategiczne i grałam w wiele z nich.
Do kupienia tej gry zachęciły mnie głosy fanów, rozumiem, że i ty do nich należysz.
Ja spróbowałam, gra mnie nie przekonała, wręcz przeciwnie - mocno rozczarowała.
Nie podoba mi się ani grafika, ani podział na tury ani muzyka czy fabuła. Mnie się zbyt szybko znudziła.
Także uważam, że ta gra na pewno nie jest idealna.

ocenił(a) grę na 2

Heroes 5 to kopia Heroes 3 w trójwymiarze. Jeśli ktoś w trzecią część nie grał, to piąta będzie dla niego idealną grą i wcale się nie dziwię:-) Dla mnie to są "odgrzewane te same kotlety" w nowej szacie graficznej. Znacznie lepsza była 4 część, miała więcej świeżości i zmian w rdzeniu gry, wszystko trzeba było rozkminiać od nowa. Tu zmian w środku za dużo nie ma, prawie automatycznie się do niej człowiek przestawia.

Jedynym minusem piątej części jest brak plusów...
Fabuła jest oklepana, postacie bezpłciowe...
Grafika - nigdy na to nie patrzę w grach.
Muzyka, dialogi i cutscenki mnie irytowały.
4 była arcydziełem w porównaniu do części 5.

użytkownik usunięty
Pwuriel

Pewnie grałeś w piątkę 5 minut albo nie grałeś wcale -,_,-

Nie grałem 5 minut..... grałem znacznie dłużej. Skończyłem kampanie Sylvan, czy jak te kwiatoluby się nazywają i już miałem dość tej gry. Nudna i schematyczna. Gra typu zagraj i zapomnij :)

użytkownik usunięty

Nie tylko da się ocenić grę w plusach i minusach. Ja myślę już pięć minut i nie potrafię wymyślić jakiegoś istotnego minusa tej gry, który dawałby przewagę tej części nad resztą. Lecz i tak wolę Heroes III i nie, nie przez sentyment. Czuję coś, co daje przewadze trzeciej części, ale nie potrafię określić co. Po prostu czuję się jak w domu, nawet, jeśli w V przegrałem bardzo dużo czasu z kolegami na hotseat.

ocenił(a) grę na 4

Największym minusem H5 jest to że nie jest H3. Tyle w temacie

ocenił(a) grę na 1

- Przede wszystkim odrzuca mnie styl graficzny, ale to pewnie wina 3D.
- Poruszanie się po mapie jest niewygodne, a mapa wydaje się trochę pustawa, też wina 3D.
- Walka jest niepotrzebnie uproszczona przez dodatkowe informacje.
Za bardzo przypomina szachy (szczególnie tymi kratami), powinna być bardziej dynamiczna i nieprzewidywalna.
Dodatkowo denerwują mnie przedłużające się dodatkowe animacje.
- Obsługa zamku jest gorsza nawet od Heroesa I z 1995r i bardziej przypomina Age of Wonders czy Disciples.
- Układ okien z widoku świata w porównaniu do poprzednich części też na minus.
- Muzyka nie jest zła, ale gorsza niż w poprzednich częściach.

Gra mnie w ogóle nie wciągnęła i mocno rozczarowała, dlatego tak nisko oceniam.
A od Heroesa III wolę dwójkę. :)