Mam cholernie duży problem z tą grą, którego przyczyny są mi nieznane.
Przedstawia się następujaco - TURA PRZECIWNIKóW, CZYLI [SI] NA SCENARIUSZACH POJEDYNCZYCH TRWA OD 4 DO 6 MINUT !!! Czasami nawet dłuzej i nie przesadzam bo mierzyłem stoperem. Nie muszę chyba mówić, że biorąc pod uwagę że MOJA tura trwa od 10 do 30 sekund, bo gram w różne częsci HoMM od dawien dawna i już jestem na tyle otrzaskany by grać szybko, wspomniany problem uniemowżliwia mi grę absolutnie. Podczas gdy mapę XL w częsci III przechodziłem w 3 do 4 godzin w V zacząłem takową dwa dni temu i dzisiaj daleko mi do połowy - to jest chore.
Moja gra zatem na ta chwilę sprowadza się głownie do gapienia się w ekran, doszło do tego, że podczas tur przeciwnika zacząłem czytać książki a nawet spać.
Jak więc widzicie problem jest poważny, serdecznie prosiłbym o informację co jest powodem takiego stanu rzeczy i radę jesli da się to naprawić.
Komputer i sprzęt mam dosyc nowy a kopię gry oryginalną, na dyskach twardych sporo wolnego miejsc natomiast nie wierzę żeby tura normalnie tyle trwała.
Spróbuj spatchować. Pewnie jakiś BUG. Bo ja na słabym kompie normalnei mogłem pograć. Na jakim poziomie trudności grasz?