PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=605872}
7,4 12 tys. ocen
7,4 10 1 12240
Heroes of Might and Magic V
powrót do forum gry Heroes of Might and Magic V

heroes

ocenił(a) grę na 9

Dobrze że wyszła 5 bo 4 już się nie nadawała do grania

ocenił(a) grę na 8
Siarzewski

pierdzielisz

ocenił(a) grę na 5
Siarzewski

Ta też się w sumie nie nadaje. Heroes 3 to jest gra :D

Siarzewski

ogarnij, czwórka była o niebo lepsza

stonedfish

Zgadzam się 4-ka była bardzo dobra, bo jeszcze miała ten klimat, nie ten co 3-ka, ale jednak.
Tego zabrakło w Heroes 5.

ocenił(a) grę na 5
antoni_o

Fakt

Little_Jacob

czwórka miala mnóstwo innowacji i wnosiła wiele nowego. problem w tym że wyszła pół roku za wcześnie i rozwiązań niesprawdzonych i niezbyt trafionych było równie wiele co tych dobrych.
piątka to kalka z trzeciej części, bo 'ludzie lubią trójkę, to kupią'.

ocenił(a) grę na 5
stonedfish

Mam nadzieję że VI pójdzie w inną stronę, ale coś czuję że będzie kalką V

Little_Jacob

Niestety VI to będzie klon gównianej części V...

użytkownik usunięty
Detoksynator

Jak dla mnie 4 to największe dno niema tego co nawet porównywać do 5

ocenił(a) grę na 1
stonedfish

Polać wódki! Dobrze mówi!

3DO jest matką HOMM. Do póki 3DO nie istnieje nie zrodzi się HOMM.
Ruscy sprofanowali legendę. Grafika z Warcrafta. Całkiem inny świat gry. Mało czytelny widok mapy i w miastach...
Wyobraźcie sobie taką sytuację: 3DO jako kulinarny mistrz świata w 1999 robi najlepszego na świecie schabowego. Schabowy leży w lodówce (nie zamrożony, bo gracze cały czas obracają HOMM3) 7 lat i 1 miesiąc. Po tym czasie odgrzewa go Nival i doprawia według swojego uznania... Smacznego!
Lub pytanie: Kto kupi chińskiego Hummera?
Nie ważne jak dobry będzie chiński Hummer, nie będzie już kontynuował LEGENDY - dla tego w ogóle nie powinien powstać.
Tak samo rzecz się ma z HOMM.

Nival nie powinien był wskrzeszać HOMM bo zamiast odrodzonego z popiołów feniksa mamy nieumarłego zombie...

Według mojego światopoglądu tylko 3DO może robić HOMM a dzieło Nival jest dla mnie nieporozumieniem. Stąd moja bezlitosna ocena 1/10 - ta gra nigdy nie powinna powstać! Gdyby nie wcześniejsze wyczyny 3DO gra miałaby u mnie 6,5/10. Historii nie da się zmienić.
Dobra wiadomość jest taka, że Nival postanowiło wydać 6 pod nazwą "Might and Magic Heroes VI" aby nie zbrukać świetlistej serii "Heroes of Might and Magic" bardziej, ale niestety 5 tytuł w tej serii jest bękartem, podrzutkiem, chwastem, rysą, niepasującym puzzlem, zerwaną struną, pękniętym lustrem, ołówkiem bez rysika.... PIĄTYM KOŁEM U WOZU!!! - to jest to!!!
Jeśli część 5 jest kupą to część 6 zapowiada się jak kupa z wisienką na czubku - Smacznego!

ocenił(a) grę na 1
rover4fun

Zapomniałem dodać, że sama gra ma prawosławny klimat z ruskich baśni - co jest bardzo smakowicie klimatyczne i egzotyczne, jednak ni cholery nie pasuje do kolorowego-cukierkowego-warcraftowo-disney'owego stylu piąteczki.

Pragnę wskrzeszenia 3DO bardziej niż.... nie wiem co, ale bardzo bardzo...

ocenił(a) grę na 8
rover4fun

Wez na poprawke ze Heroes VI nie jest juz tworzony przez panow z Nival

ocenił(a) grę na 1
koszatnica

Black Hole Entertaiment....? myślałem, że czarne dziury słyną przede wszystkim z ich niszczycielskiej mocy grawitacji.
Z drugiej strony zakrzywiają tak mocno czas i przestrzeń, że teoretycznie możliwa jest podróż w czasie i teleportacja... Może cofniemy się do czasów świetności Heroesów?
Nie zmienia to faktu, że New World Computing wygląda lepiej niż jakaś dziura...

rover4fun

wszystko co mówisz to sama prawda. ten kolorowo - cukeirkowy świat jest nie do zniesienia. i widok z góry strasznie mnie drażni.

ocenił(a) grę na 8
Siarzewski

Dodam słów kilka
POLSKI DUBBING JEST TRAGICZNY!!! 90% kwestii jest wynaturzonych i przesadnie zaakcentowanych. Uszy bolą...

Azqabat

Wszystko przez foremniakową. nie cierpię jej, a jojczy i jojczy co chwilę. jej głos pasuje do tego przesadzonego kolorowego swiatka. żałosne.

użytkownik usunięty
Siarzewski

zgadzam się 4 to bardzo słaba część. A 5 najlepsza :)