PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=617923}

Hitman: Rozgrzeszenie

Hitman: Absolution
2012
7,8 6,8 tys. ocen
7,8 10 1 6830
Hitman: Rozgrzeszenie
powrót do forum gry Hitman: Rozgrzeszenie

Hitman jest grą wyjątkową - ma wszystkie elementy typowego block bustera - filmowe prowadzenie akcji, ciekawe cut-scenki, świetną grafikę (gram na PS3) i nośny znany tytuł. Jedno odróżnia go jednak od konkurencji - poziom trudności (gram na normalu) który koniec końców przekłada się na genialną, niespotykaną wręcz grywalność....

Najczęściej używaną zdolnością w grze jest "restart checkpoint" :) jeżeli chcecie sie skradać, mordować z zaskoczenia, przemykać niezauważonym i ściągać npc w ostateczności. Wg. mnie dokładnie to daje 100% satysfakcji z tego tytułu. Można oczywiście wyciągnąć 2 giwery (a jak!) i zrobić z ekipy sushi, ale mnie to nie bawi. Poziom emocji i ciśnienie jak po raz 3 próbujecie pokonać trudny element jest nieporównywalny z żadna inną grą (Dishonored nie dorasta tej grze do pięt - a to też skradanka), a satysfakcja z osiągnięcia efektu murowana. Większość zadań do się wykonać na wiele sposobów i już teraz wiem że na bank przejdę grę ponownie.

Żeby nie przedłużać - grałem już z tegorocznych gier w AC3, Dishonored, Sleeping Dogs, Max Payne 3, Ninja Gaiden 3, Mass Effect 3, Batmana! Hitman jest ABSOLUTNIE :) najlepszą grą tego roku. Zdecydowanie najlepiej wydana kasa! No i na bank kupcie to a nie AC3!!! :)

Plusy:
- rewelacyjna i długa fabuła dla dorosłych
- mega obleśnie "żywe" przekonujące postacie
- najlepszy tryb skradania i mordowania jaki widziałem
-konsekwencje decyzji
-super mroczna grafika
-grywalność
-poziom trudności

Minusy:
- jak na razie brak, ale na bank coś wymyślę

malpa1985

minus jak zagram plansze na przyklad 3 i dostane 39.000 zagram ja jeszcze raz z wynikiem 270. Lepszy wynik mi znika widnieje ostatni nie rozumiem dlaczego tak jest chce poprawic wynik , a zapisuje sie ten gorszy strasznie mnie to wkrzurza. Da sie jakoś wyciąc sacy , zeby sie zabezpieczyc.

użytkownik usunięty
Zbych13

do minusów bym zaliczył brak zapisu w dowolnym momencie... chodź dzięki checkpointom gra jest trudniejsza ;) czyli wychodzi takie pół na pół +-

to też ja wlaczylem zamiast rozpocznij od checkpointa powtorz poziom i padaki dostalem :D

Masz, moze ten sam problem z wynikami mapki? Kumpel ma na ps3 i mowi, ze mu zostaje najlepszy osiagniety wynik?

ocenił(a) grę na 8
malpa1985

Na tytul gry roku musisz jeszcze zaczekać do 29.11

użytkownik usunięty
speedcube

no właśnie :) Far Cry <3

ocenił(a) grę na 9
speedcube

Wątpie żeby cokolwiek przebiło Hitmana w tym roku - ale jeśli far cry okaże się lepszy to napewno napisze.
Panowie, ja gram na ps3 i nie mam problemów z wynikami. Brak możliwości sava w dowolnym momencie uważam za duży plus.

ocenił(a) grę na 9
speedcube

Witam,

No i grałem w FC3 i daje 6/10!

Hitman grą roku 2012!

ocenił(a) grę na 8
malpa1985

dla mnie gra roku 2012 to " The Walking Dead" od Telltale Games :)

Belweder

Nie no proszę cię :p

The Walking Dead super giera, ale ma też i sporą liczbę wad, nie wspominając o tym, że to gra boleśnie na raz, bo wybory, jak na bądź co bądź grę, która szczyci się ich mnogością, znaczenia zbytniego nie mają.

ocenił(a) grę na 9
malpa1985

oj gra roku to zbyt wiele powiedziane, chociaż w swojej kategorii jest najlepsza (według mnie). tyle, że jeżeli ktoś podobnie jak ja, przeszedł grę na poziomie trudnym, nie zabijał osób nie będących celem i nie używał broni palnej to dodatek taki jak "kontrakty" nie jest czymś co bardzo zachwyca, jednak wielkim plusem jest to, że trzeba sporo pomyśleć zanim wyjdzie się zza murku. gra rewelka, ale nie gra roku.

malpa1985

minusy to np. jak wyrżnąłem w pień i podusiłem niezliczoną ilość bydła do tego pochowałem je po szafach itd doszedłem do checkpointu zapisałem i zginąłem tamto niby pomordowane i pochowane bydło nagle ożyło i powychodziło z szaf i kontenerów :)
Kolejny minus to ta mapa badziewna a raczej jej brak. Osobiście wolałem mapę z poprzednich części.
No i mapy same w sobie. Choć nie wiem czy to minus nie są dość rozbudowane, ale nie przeszkadza to na tyle by nie było frajdy z gry która mnie łechta dosłownie orbitalnie ;P
Następny to pewnie tylko dla mnie (gram na poziomie normalnym drugi raz w tym momencie) i dosłownie wk.ur.wia mnie ten motyw z przebieraniem mianowicie przebierając się i tak mnie rozpoznają po prostu sekundę później przez to i tak trza na kuckach non stop latać za ścianami bo ten cały "instynkt" to znika po dwóch razach. W poprzednich częściach jakoś chyba tak od razu nie rzucało się w oczy bydlakom. Może się przyzwyczaję.
Ogólnie rzecz biorąc ciężko tu mieć zastrzeżenia, w końcu drugą misję da się przejść bodajże na 12 sposobów tak? No i to rzucanie i cięcie nożyczkami nożami itd. do tego motyw ze świętymi, bomba. Dawno nie grałem w coś tak dobrego. (nie grałem także w batmana także nie czuję żadnej podróbki o której wiele osób mówi.)

ocenił(a) grę na 9
nikone

1) To że ekipa wraca po chceckpoincie jest męczące, ale uważam to za plus bo gra jest trudniejsza.
2) Mapki nie uważam za złą - mi bardzo pomaga
3) Mapy są też rozbudowane np: the streets of hope czy death factorynie móiąc już o 3 epizodach ze Świętymi siostrzyczkami :)

Zgadzam się - więcej takich gier :)

nikone

Jakiej podróbki Batmana? Te gry są kompletnie różne, nawet nie przyszłoby mi do głowy ich porównywać.

malpa1985

Gra jest bardzo dobra, ale do perfekcji jej troszkę brakuje. Cieszy mnie, ze jest jakaś głębsza fabuła niż w ostatnich hitmanach, ale irytuje mnie pare rzeczy np. Wrogowie rozpoznają cię z dużej odległości nawet w hełmie co zakrywa twarz xD, hmm w sumie to największy minus tej gry, psuje przyjemność z grania. Jesli poprawią tę wadę to możemy mówić o grze roku, jeśli nie to grą roku zostanie Max Payne 3 :)

ocenił(a) grę na 9
BeatPrem

Dlatego dałem 9/10 a nie fulla!
Znalazłem minus - w ostatnich misjach Blackwater - możesz ukryć ogłuszonego kolesia w basenie z wodą! Kolo umiera ale nie dostajecie ujemnych punktów - brak logiki!

ocenił(a) grę na 7
malpa1985

Zgadzam się ztobą dla mnie też najlepsza gra 2012 roku.