PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=617923}

Hitman: Rozgrzeszenie

Hitman: Absolution
2012
7,8 6,8 tys. ocen
7,8 10 1 6820
Hitman: Rozgrzeszenie
powrót do forum gry Hitman: Rozgrzeszenie

Odczucia?

ocenił(a) grę na 6

Pierwsze zapowiedzi są jebitnie niepokojące dla fanów Agenta 47. Z ekstra klimatycznej, NIESAMOWICIE wciągające i KOSMICZNIE trzymającej w napięciu skradanki robią kino akcji. Trailer na E3 (kto nie widział: http://www.youtube.com/watch?v=T2_uFewVo-0 ) i zaprezentowane fragmenty rozgrywki ( http://www.youtube.com/watch?v=ZudJagV4xkY&feature=player_embedded ) mówią jasno: seria idzie na komerchę i nastawiona będzie dla gimbusi w wieku lat 9-12.

Już w pierwszych zapowiedziach pojawiło się info, że w grze będzie więcej akcji i strzelania. Drugiego Maxa Payne'a pewnie nie zrobią, ale widać wyraźnie, że seria idzie na łatwiznę i efekciarstwo, zamiast na planowanie, perfekcyjne działanie i taktykę. Przypuszczam, że misje da się przejść bez ani jednego trupa na koncie, ale na pewno nie będzie to tak wyrafinowanego działania jak u poprzedników. W Kontraktach i Krwawej Forsie trzeba było nieźle kombinować i myśleć i szukać najrozmaitszych taktyk, żeby przejść zadanie bez ani jednego truposza na koncie. A tutaj to wszystko jest kompletnie bez sensu. W poprzednich częściach się skradałem i używałem środka nasennego, a ciało wlekłem w schowek, by nikt go nie znalazł, a tu widzę, że wystarczy do gościa podejść i rozwalić jak w Batmanie: Arkham Asylum.

Na i najważniejsze:
Brak Davida Batesona?!?!?!? Nikt nie zastąpi głosu 47! Nikt!

Brak Jespera Kyda. Kyd wyraźnie czuł serię. Jego Swat Team i theme do Kontraktów było czymś kopiącym po jajach. Nie wiem, czy ktoś da radę iść jego ścieżką.

ocenił(a) grę na 9
Freeman47

Kyd jest geniuszem.
Wystarczy posłuchać "Ezio's Family" z drugiego Assassin's Creed

użytkownik usunięty
Freeman47

Cieszy system klejenia się do osłon, ale niepokoi to, że w grze będzie więcej akcji. Jeżeli chcę akcji, to sięgam po CoDa albo Battlefielda. Hitman zawsze był pełną planowania, nieliniową skradanką dla hardkorowych graczy, i oby taki pozostał. Coś mi się jednak zdaje, że twórcy gry zapomną o starych fanach serii i zrobią dziecinnie prostą, liniową i tandetną skradanko-strzelankę dla niedzielnych graczy ...

ocenił(a) grę na 9

Kolejne newsy. Dość niepokojące moim zdaniem.

http://www.cdaction.pl/news-20289/hitman-absolution-nowe-informacje-gra-blizsza- assassins-creedowi.html

Freeman47

W krótkich słowach - źle się dzieje w państwie duńskim :(

ocenił(a) grę na 4
Koshara

hahaha dobre :D :D

Oswaldd

słabo troche sie zapowiada

Freeman47

Polecam ten nowy gameplay: http://youtu.be/NWf3dPKYf1E?hd=1 Jak dla mnie maksymalny opad szczeny, to jest lepsze niż film!

ocenił(a) grę na 6
HazeSpire

Stało się to, czego się obawiałem. Z Hitmana zrobił się Splinter Cell, a w paru momentach nawet John Rambo. Niezależnie jakby to czadersko wyglądało, 47 działa inaczej i mam nadzieję, że to tylko gameplay pierwszej misji, gdzie musi być trochę akcji, żeby zachęcić młodych do dalszego grania i żeby gracze poćwiczyli różne zagrania.

Freeman47

To tylko pierwsza misja pełniąca pewnie to samo zadanie co "Death of a showman" w Krwawej Forsie... i są możliwości przejścia jej w zupełnie inny, w pełni cichy sposób. Hitman pozostanie grą dla fanów 47, a nie dla graczy :)

użytkownik usunięty
Freeman47

Podobno na najwyższym poziomie trudności wszystkie wspomagacze i udziwnienia będą wyłączone. Oby.

Freeman47

Mi się podoba ten gameplay. Czekam z niecierpliwością na nowego Hitmana.

ocenił(a) grę na 8
grzegorz_cholewa

Widziałem te osławione 16 minut gameplayu i muszę przyznać, że nie mogę się doczekać. Blood money do dziś pozostają jedna z moich ulubionych pozycji.

użytkownik usunięty
Freeman47

Niestety, z tego co udało mi się dowiedzieć, Run for your life nie będzie pierwszą misją w grze. Mam niepokojące obawy co do charakteru misji.

Freeman47

A ja tam nie mam obaw, miałem na początku gdy przeczytałem o ścieżkach wrogów, gdzie #47 może zobaczyć. Jednak po gameplay'u widać, że ta gra będzie trudna, a widzenie ścieżki gdzie pójdzie wróg nic nie znaczy, bo AI jest tak rozbudowane i fenomenalne, że po chwili może wrócić na miejsce i może wszcząć alarm. Trzeba tak jak w poprzednich częściach przemyśleć każdy ruch i nie zrobić ani jednego błędu jeśli chce się przeżyć. Teraz jedynym minusem dla mnie jest fakt regeneracji zdrowia po chwili odpoczynku.

Freeman47

Niestety ale IO idzie drogą konsolową, właście to już wcześniejsze odsłony były wydawane na konsole jednak chodzi mi tu o mechanike gry... Nie wiem jeszcze jak bedzie przedstawiał się nowy hitman jednak po obejrzeniu tych materialow jakie dotychczas wyszly nie wroze absolution dobrej kariery platnego zabojcy. ;/ moze tera padna ostre slowa ale jesli z tey gry zrobia mi conviction to przeklinam tworcow gry po wsze czasy a graczy ktorzy beda sie jarac ta gra uazam za nieokielznanych amatorow broni palnej... Ja chce Tobias'a Rieper'a z garota a nie z kałachem ;x amen.

ocenił(a) grę na 9
Freeman47

Absolution to będzie świetna część serii. Ja jestem pewien, IO jeszcze nie zrobilo słabej gry.