PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=617923}

Hitman: Rozgrzeszenie

Hitman: Absolution
2012
7,8 6,8 tys. ocen
7,8 10 1 6829
Hitman: Rozgrzeszenie
powrót do forum gry Hitman: Rozgrzeszenie

Nie mogę zrozumieć czym kierowali się Panowie z IO wypuszczając grę pomijając XP-eka.......W ten sposób spuścili z wodą klozetową lwią część swoich fanów.Tak się nie robi......

ufolud007

moze tym ze moja babcia nawet nie ma juz tego rupcia...

ocenił(a) grę na 8
Mr_Krytyk

przeciez w gry sie gra na konsolach dzisiaj

tyciu

jak sie nie ma wystarczajaco zeby bestie pc'ekowa zlozyc to tak...

ocenił(a) grę na 8
Mr_Krytyk

to nie ma znaczenia, PC to juz druga kategoria. po takim Rockstar widac to najlepiej

ufolud007

Panowie.........każdy gra na tym na czym mu wygodnie.Nie od dziś i nie od wczoraj mamy do czynienia z otwartą wojną pomiędzy konsolowcami a pecetowcami,wystarczy poczytać na forach,a można się pośmiać,choć niektórzy się mocno spinają.Podejrzewam jednak że ta druga grupa to dzieciaki,bo nie sądzę żeby ludzie po trzydziestce robili z tego problem,choć mogę się mylić.Ja osobiście używam Peceta,i już od dawien dawna jadę na Windows7P,ale pamiętam czasy XP i był to na prawdę świetny system.Faktem jest że chcąc się zabawić na stacjonarnym(lapek odpada) w najnowsze pozycje trzeba mieć baardzo głęboką kieszeń.....:( Jeden woli pada,drugi klawiaturę z gryzoniem.Najważniejszy jest Fun!! Pozdrawiam wszyćkich entuzjastów gier.......:D

ocenił(a) grę na 8
ufolud007

Ale ja nie prowadze wojny, na PC gralem 10 lat. Z czasem swiadomie przerzucilem sie na konsole bo za duzo mnie juz omijalo. A kwestia wygody to juz w oogle co innego.

ufolud007

EEE, dobry lapek jest lepszy od blaszaka bo można go przenosić pomiędzy pokojami żeby partnerki nie denerwować :D

A tak szczerze to dobry laptop, czyli taki przeznaczony przez producenta do grania, jest w stanie pociągnąć wszystkie nowe gry na pc'ta na full detalach.

Pzdr

ocenił(a) grę na 7
ufolud007

Ja sam bardzo długo przestawiałem się z XP na 7. Trochę jestem dinozaurem,ale fakty są takie, że XP ma swoje lata za sobą... Nie żebym na niego narzekał, ale jeśli chce się grać w najnowsze tytuły to trzeba się niestety przesiąść na siódemkę chociaż. Gorzej ze starszymi grami, w które bardzo lubię pograć :(

Pawuloniasty

Wszystkim powyżej i nie tylko Życzę by Nowy Rok był nie zgorszy od odchodzącego.....Pzdr.

ocenił(a) grę na 6
ufolud007

Jestes zaznajomiony ze słowem "postęp"? Tylko ludzie chorobliwie uparci albo z bardzo słabymi komputerami siedzą jeszcze na XP. Gdziekolwiek poszukasz - Win7 jest lepszy do gier i z kazdego innego wzgledu. To, ze XP byl najlepszy kiedys tam nie ma zadnego znaczenia, czy masz za zle tworcom Crysisa, ze nie dziala na kartach sprzed 6 lat? Przeciez 6 lat temu byly one takie dobre!

dawid1420

Szósty post od góry.Tylko przeczytaj ze zrozumieniem raz jeszcze..........dobranoc............

ocenił(a) grę na 6
ufolud007

No dobrze, wiec grasz, ale to nic nie zmienia w tym co napisałem. Nie pisałem stricte do Ciebie, tylko ogolnie nt. tego, ze coraz mniej gier wspiera WinXP, to jest naturalna kolej rzeczy i nie można być tym faktem zdziwionym.

dawid1420

Oczywiście masz rację i tu się zgadzam.Myślę jednak że jest cała masa ludzi(XP),która wychowała się na trylogii Hitman.....I w tym momencie zostali oni wszyscy pozostawieni na pastwę losu.Biorąc pod uwagę kultowość gry a co za tym idzie grywalność na całym świecie, wydaję mi się że tak się nie robi,a przynajmniej nie powinno..?

ocenił(a) grę na 6
ufolud007

Nie bardzo widze sensu w tym co piszesz, ludzie, ktorzy dorastali Hitmanem, korzystając głownie z Win XP... oni też ewoluują, też technologicznie. Raczej mala szansa, ze nadal korzystaja z XP. A tak naprawde, to jesli ktos ma komputer, ktory udzwignie H:A ze znosnym FPSem, to raczej tez ma na tym komoputerze w grane WinXP, tylko Sevena. Jak mowilem, tylko bezsensownie uparci ludzie nie wychodzą z jaskini XP : bo tak. W takim wypadku sami są sobie winni, i developerzy nie powinni klepać ich po plecach i mowic "Och, uzywasz 13-letniego systemu operacyjnego? Spoko, sie załatwi." Sam mam takiego durnego kolege, ma 4GB RAM ale siedzi na XP 32bit bo tak, i to jest jego argument. Co z tego, ze 32 bitowe systemy nie obsluguja nawet 4GB RAM, osioł i tak stawia na swoim.

Nie znam się na procesie tworzenia gier, ale możliwe, ze podporządkowanie gry pod dany system wymaga więcej pracy niż nam się wydaje. Wydawca - Square Enix miało powazne problemy finansowe w 2013, wiec moze nie mogli dac wiecej czasu/pieniedzy IO Interactive na to, aby gra byla kompatybilna z systemem, ktory wystartowal na poczatku poprzedniej dekady...
A zresztą, coraz mniej gier jest wypuszczanych pod WinXP, i dobrze. Miał swoje lata, te lata minęły, pałeczkę przejął Win7, w przyszłości zapewne SteamOS i może Win9. Nie można trwać w erze kamienia łupanego, bo kiedyś była zajebista. Pozdrawiam.

ocenił(a) grę na 8
ufolud007

Tak się robi, bo na tym polega postęp. Na tym zasadzie można wypuszczać nowe gry na silniku Hitmana I. XP nie ma wsparcia dla DX10 a takie jest minimalnie wymagane - choć i tak najwydajniejsze karty na DX10 się dławią na tej grze. Seria hitman zawsze charakteryzowała się tym że w swoim czasie wydania stała na wysokim poziomie graficznym. W tym wypadku nie jest inaczej.
O tym ze wsparcie sprzętowe sterowników do nowych urządzeń dla XP już prawie nie istnieje to już nawet nie wspominam.