Nie mogę zrozumieć czym kierowali się Panowie z IO wypuszczając grę pomijając XP-eka.......W ten sposób spuścili z wodą klozetową lwią część swoich fanów.Tak się nie robi......
to nie ma znaczenia, PC to juz druga kategoria. po takim Rockstar widac to najlepiej
Panowie.........każdy gra na tym na czym mu wygodnie.Nie od dziś i nie od wczoraj mamy do czynienia z otwartą wojną pomiędzy konsolowcami a pecetowcami,wystarczy poczytać na forach,a można się pośmiać,choć niektórzy się mocno spinają.Podejrzewam jednak że ta druga grupa to dzieciaki,bo nie sądzę żeby ludzie po trzydziestce robili z tego problem,choć mogę się mylić.Ja osobiście używam Peceta,i już od dawien dawna jadę na Windows7P,ale pamiętam czasy XP i był to na prawdę świetny system.Faktem jest że chcąc się zabawić na stacjonarnym(lapek odpada) w najnowsze pozycje trzeba mieć baardzo głęboką kieszeń.....:( Jeden woli pada,drugi klawiaturę z gryzoniem.Najważniejszy jest Fun!! Pozdrawiam wszyćkich entuzjastów gier.......:D
Ale ja nie prowadze wojny, na PC gralem 10 lat. Z czasem swiadomie przerzucilem sie na konsole bo za duzo mnie juz omijalo. A kwestia wygody to juz w oogle co innego.
EEE, dobry lapek jest lepszy od blaszaka bo można go przenosić pomiędzy pokojami żeby partnerki nie denerwować :D
A tak szczerze to dobry laptop, czyli taki przeznaczony przez producenta do grania, jest w stanie pociągnąć wszystkie nowe gry na pc'ta na full detalach.
Pzdr
Ja sam bardzo długo przestawiałem się z XP na 7. Trochę jestem dinozaurem,ale fakty są takie, że XP ma swoje lata za sobą... Nie żebym na niego narzekał, ale jeśli chce się grać w najnowsze tytuły to trzeba się niestety przesiąść na siódemkę chociaż. Gorzej ze starszymi grami, w które bardzo lubię pograć :(
Jestes zaznajomiony ze słowem "postęp"? Tylko ludzie chorobliwie uparci albo z bardzo słabymi komputerami siedzą jeszcze na XP. Gdziekolwiek poszukasz - Win7 jest lepszy do gier i z kazdego innego wzgledu. To, ze XP byl najlepszy kiedys tam nie ma zadnego znaczenia, czy masz za zle tworcom Crysisa, ze nie dziala na kartach sprzed 6 lat? Przeciez 6 lat temu byly one takie dobre!
No dobrze, wiec grasz, ale to nic nie zmienia w tym co napisałem. Nie pisałem stricte do Ciebie, tylko ogolnie nt. tego, ze coraz mniej gier wspiera WinXP, to jest naturalna kolej rzeczy i nie można być tym faktem zdziwionym.
Oczywiście masz rację i tu się zgadzam.Myślę jednak że jest cała masa ludzi(XP),która wychowała się na trylogii Hitman.....I w tym momencie zostali oni wszyscy pozostawieni na pastwę losu.Biorąc pod uwagę kultowość gry a co za tym idzie grywalność na całym świecie, wydaję mi się że tak się nie robi,a przynajmniej nie powinno..?
Nie bardzo widze sensu w tym co piszesz, ludzie, ktorzy dorastali Hitmanem, korzystając głownie z Win XP... oni też ewoluują, też technologicznie. Raczej mala szansa, ze nadal korzystaja z XP. A tak naprawde, to jesli ktos ma komputer, ktory udzwignie H:A ze znosnym FPSem, to raczej tez ma na tym komoputerze w grane WinXP, tylko Sevena. Jak mowilem, tylko bezsensownie uparci ludzie nie wychodzą z jaskini XP : bo tak. W takim wypadku sami są sobie winni, i developerzy nie powinni klepać ich po plecach i mowic "Och, uzywasz 13-letniego systemu operacyjnego? Spoko, sie załatwi." Sam mam takiego durnego kolege, ma 4GB RAM ale siedzi na XP 32bit bo tak, i to jest jego argument. Co z tego, ze 32 bitowe systemy nie obsluguja nawet 4GB RAM, osioł i tak stawia na swoim.
Nie znam się na procesie tworzenia gier, ale możliwe, ze podporządkowanie gry pod dany system wymaga więcej pracy niż nam się wydaje. Wydawca - Square Enix miało powazne problemy finansowe w 2013, wiec moze nie mogli dac wiecej czasu/pieniedzy IO Interactive na to, aby gra byla kompatybilna z systemem, ktory wystartowal na poczatku poprzedniej dekady...
A zresztą, coraz mniej gier jest wypuszczanych pod WinXP, i dobrze. Miał swoje lata, te lata minęły, pałeczkę przejął Win7, w przyszłości zapewne SteamOS i może Win9. Nie można trwać w erze kamienia łupanego, bo kiedyś była zajebista. Pozdrawiam.
Tak się robi, bo na tym polega postęp. Na tym zasadzie można wypuszczać nowe gry na silniku Hitmana I. XP nie ma wsparcia dla DX10 a takie jest minimalnie wymagane - choć i tak najwydajniejsze karty na DX10 się dławią na tej grze. Seria hitman zawsze charakteryzowała się tym że w swoim czasie wydania stała na wysokim poziomie graficznym. W tym wypadku nie jest inaczej.
O tym ze wsparcie sprzętowe sterowników do nowych urządzeń dla XP już prawie nie istnieje to już nawet nie wspominam.