PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=617923}

Hitman: Rozgrzeszenie

Hitman: Absolution
2012
7,8 6,8 tys. ocen
7,8 10 1 6828

Hitman: Rozgrzeszenie
powrót do forum gry Hitman: Rozgrzeszenie

Co Hitman Codename 47 i Hitman 2 Silent Assasin
:/

McFlyPL

Blood Money był również bardzo dobrym tytułem, nad tym mam wątpliwości mam nadzieję iż, podczas instalacji będzie można zmienić język na ang....

KulturalneOcenianie

JA miałem po polsku instalacje..
tu chodzi o klimat a nie tylko grafikę.

McFlyPL

Klimat też był ok ;) w BM oczywiście

KulturalneOcenianie

Ale nie był idealny, dla mnie najlepszy jest Hitman 2, dużo misji, genialny soundtrack, same misje nie powtarzają się i są dosyć trudne, trzeba dużo myśleć, natomiast w BM czasami misja jest banalnie prosta a zaraz po trudna i jeszcze raz łatwa, trochę za krótka była, ale jest ok ;)

McFlyPL

Wiesz, hitmana 2 z 5 lat temu kupilem oryginalnego za 16 zl w kiosku w oryginalnym pudełku nie z gazety ;)

McFlyPL

No niestety, muszę się z Tobą z przykrością zgodzić. Nie liczyłem na coś tak niesamowitego jak Cichy Zabójca, ale spodziewałem się że IO mnie nie zawiedzie przygotują coś na naprawdę przyzwoitym poziomie tak jak miało to miejsce w Krwawej Forsie, która mimo tego że najlepszą częścią cyklu nie była a klimat odchodził trochę od tego do czego przyzwyczaiły nas m.in Kontrakty to i tak naprawdę dobrze się przy niej bawiłem. Ale Duńczycy po raz kolejny mnie zaskoczyli. Absolution zdecydowanie bliżej Batmanowi i Sprinter Cellowi, jeśli komuś obie produkcje przypasowały i w dodatku jest fanem Hitmana zakocha się w tej grze. Jestem w połowie i jakoś nie śpieszy mi się by ją wkrótce ukończyć, bo gra strasznie mnie mnie do siebie zniechęciła. Liczyłem na starego, dobrego Hitmana z domieszką paru innowacji, bo rozumiem że branża gier wideo stać w miejscy nie może ale tego co przyjaciele z Kopenhagi nam zaserwowali się nie spodziewałem. Hybryda Arkham City i Conviction w stylistyce Hitmana - tak w kilku słowach można opisać kolejną część przygód łysego zabójcy. IO Interactive - patrzcie i uczcie się od Rockstara jak tworzyć kontynuacje gier (patrz Max Payne 3) !

MartinV

Rockstar może i robi świetne kontynuacje ale jak zabiorą się na konwersję gry z wersji PS3 na PC to jedyne co ci pozostaje to wołać o pomstę do nieba (patrz GTA IV).
Pozdro

McFlyPL

GTA IV jest marną konwersją, ale zagraj w MAX PAYNE 3, chodzi płynniej niż GTA IV, ba można powedzieć że optymalizacja jest genialna !

MartinV

Ciekawe jak grałeś, jak gra odblokuje się na steamie dopiero we wtorek, nie wiem jak sprawa wygląda na konsolach, ale myślę że podobnie.

stalinX112

Gra była już dostępna na X360 już w tamtą niedzielę - i za to lubię konsole.

MartinV

Chyba pirat ?? co ?? Wydaje mi się że granie w przedpremierowe gry na Xklocku skutkuje zbanowaniem konta XboxLive, albo banem konsoli ?!

keksxd

Jestem ciekaw gdzie dostaniesz oryginalna grę ponad tydzień przed przed premierą...
Ban jest na konsolę, ale zrozumiałym jest że trzeba być podpiętym do internetu.

MartinV

Co wy z tym XKLOCEM? Playstation jest lepsze.

McFlyPL

Dokładnie 2 była najlepsza, 1 ciut gorzej, 3 jeszcze ujdzie, 4 tam już się dużo zmieniło, a teraz 5 robią z tego jakiegoś Maxa Paynea ;/ ciekawe jak Małaszyński wypadnie jako 47. Szkoda że muzyki nie skomponuje Kyd, dałby trochę świeżości, od tylu lat siedzi w temacie. Jutro zobaczymy.

McFlyPL

no to sobie grajcie w jedynke albo w dwójke. żałośni ludzie jesteście, bo w żaden sposób nie można wam dogodzić. dali grę, która według mnie bije wszystkie obecne tytuły z assassins creed III włącznie, ma niesamowicie długą historię, genialne cut-sceny i możliwość przejścia gry na tyle sposóbów ile nas tu razem wziętych, a poziomy trudności są na tyle zróżnicowane, że każdy ze spokojem może znaleźć wyzwanie dla siebie. wiec tych co tak cierpią na nostalgię to zapraszam do najtrudniejszego poziomu trudno i tyle. gra wyśmienita - jakich mało.

MateuszKaczynski

Ty jesteś żałosny. Dla ciebie pewnie każda gra z takimi bajerami jest wyśmienita, ale na pewno nie będzie miała takiego klimatu, tak samo jest innymi seriami np Driver (San Francisco to akurat miły powrót) Splinter Cell i innymi.
"ma niesamowicie długą historię, genialne cut-sceny i możliwość przejścia gry na tyle sposóbów ile nas tu razem wziętych"
Gratuluję kur4a jesteś na tyle spostrzegawczy że nie zauważyłeś że seria od początku jest taka? ogarnij się.

MateuszKaczynski

Niestety muszę zgodzić poprzednikami.
GRA BOLEŚNIE MNIE ROZCZAROWAŁA!!

Znam wszystkie poprzednie odsłony na wylot, przechodziłem je po kilka razy.
W Absolution po przejściu połowy przeszła mi ochota i do ukończenia reszty musiałem się psychicznie zmusić .

Sami twórcy gry powiedzieli że "nie chcieli tworzyć gry pod dyktando fanów" dzięki temu zasłużyli na chłostę za;

-ZA BRAK MUZYKI JESPERA KYDA, prawdopodobnie najwybitniejszego i rozpoznawalnego twórcy ścieżek do gier i nie tylko (dla mnie osobiście najlepszego).
-ZA BRAK WIDOKU FPP. Macie prawo się ze mną nie zgadzać ale osobiście nie cierpię TPP!! Znacznie lepiej mi się strzela z FPP. Lepiej mi się eksploruje świat Hitmana oczami bohatera. Co z tego że artyści się naprodukowali by stworzyć sugestywny wirtualny świat, skoro 1/3 dostępnego widoku zasłania łepetynka 47-ego.
-ZA NIEMAL BEZUŻYTECZNY SYSTEM PRZEBIERANEK, czyli znak rozpoznawczy serii.
-ZA CIASNE OGRANICZONE LOKACJE, w tej kwestii najgorsza z części - Contracts wypada lepiej.
-ZA WĄSKI WACHLARZ MOŻLIWOŚCI, chodzi mi o misje w których jedynym celem jest przejście z punktu A do B.

McFlyPL

Nie rozumiem. Chciałbyś to samo co Codename 47 i Silent Assasin z tymi samymi możliwościami, nową fabuła oraz silnikiem graficznym Glacier 2? Jak dla mnie twórcy sprawili się świetnie i moim zdaniem Rozgrzeszenie jest godną kontynuacją poprzednich części. Twórcy dali nam jeszcze więcej możliwości i utrudnili zadanie. W Silent assasin dostanie rangi cichego zabójcy było banalne tutaj trzeba się namęczyć i to mi się podoba. Przejście z takiego trybu ciągłych przebieranek na bardziej skradanie też mi się podoba. Wyjaśnij mi o co ci dokładnie chodzi bo nie rozumiem.

kostek89

Przejdź 4 misje w Codename 47 na poziomie Hard, czytać nie umiesz? KLIMAT, widziałem co oferuje najnowsza część i z chęcią zagram jednak wątpię by to było to samo.

McFlyPL

i nie jest, jest lepsze, ale ty tego nie zrozumiesz, bo jestes zbyt ograniczony

MateuszKaczynski

I ty myślisz że ja z tobą będę gadał? idź się leczyć.

MateuszKaczynski

A jak chcesz by z dobrej gry zrobiono kolejnego napakowanego bajerami "hiciora" to proszę bardzo niech zrobią z tego kolejnego Assasins Creed.

MateuszKaczynski

(brak opcji edytuj..) Czy do ciebie nie dociera że pozostałe części nie miały tego "czegoś" dla mnie? to jest moje zdanie i wiem że jak pogram na chwile to gra wyląduje na półce, tak samo jak nowy Driver i Flatout.

McFlyPL

Takiego klimatu jak Hitman Codename 47 nie będzie miał już żaden Hitman.

Anthrax91

Hitman 2 też miał wspaniały klimat.

kostek89

A, tu nie chodzi o możliwości (fajnie że jest ich więcej) ale jak bardzo ta część będzie klimatyczna, mam nadzieję że nie spartolą tego.