PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=611927}
7,2 15 tys. ocen
7,2 10 1 14860
League of Legends
powrót do forum gry League of Legends

Śmieszy mnie, gdy ktoś mówi, że lol nie wymaga wysiłku, że o wygranej decyduje fart, że przy e-sporcie się nie męczymy itp.. Czy szachy wymagają dużo wysiłku fizycznego? Nie. A mimo to z tego co mi wiadomo to gra w szachy jest uważana jako sport. Tak samo jest z lolem. Fart decyduje o wygranej? Jeśli grasz dobrze i nie wyzywasz innych to 'fart' nie zadecyduje o wygranej, tylko to jak ty zagrasz. Jestem w średniej platynie i rzadko zdarzają się osoby wyzywające, częściej takie, które nie potrafią grać. Jednak w lolu tzw. boosting (zdobywanie dywizji na koncie gracza przez innego gracza, przez co nawet najgorszy gracz może być w wysokiej dywizji) od zawsze był problemem. Nie da się skutecznie jemu zapobiec. Riot (twórca gry) stosował parę środków przeciwko temu, jednak żaden nie był w pełni skuteczny. Coraz częściej gracze dostają bany za niesportowe zachowanie, toksyczność itp., i wg. mnie to jest dobre. Jednak może to być jeden z powodów,przez którego popularność lola spada. Myśle, że poruszyłem tu wszystkie lub większość tematów. Zapewne wiele osób się ze mną nie zgodzi, ale każdy ma swoje zdanie.