PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=746999}
5,8 4,6 tys. ocen
5,8 10 1 4601
Mafia III
powrót do forum gry Mafia III

Wrazenia

ocenił(a) grę na 4

Witam moze ktos podzielic sie wrazeniami warto kupowac ?

danielek929

Niestety nie warto. Podobno fabularnie dobrze, ale technicznie bardzo źle, przynajmniej jeśli chodzi o pc. Warto poczytać opinie na steam. Polecam też https://www.youtube.com/watch?v=9_gnCAUksAU.

ocenił(a) grę na 4
marek1988

Dziekuje za odpowiedz

marek1988

Grałeś chociaż czy powtarzasz za innymi?
Osobiście gram od wczoraj i wywaliło mi tylko raz. Gra przywozicie zoptymalizowana,wiadomo, mogło być lepiej, ale mam stabilne 30fps przy średnio-wysokich ustawieniach. W takim np. pillars of eternity to klatki spadały nawet do 20 a przepaść graficzna pomiędzy obiema grami raczej spora;) Także moim zdaniem jest wporzo ale można poczekać, ot ze względu na cenę.

Joimbo

Nie, nie grałem. Liczyłem na tą grę bo takie GTA czy Watch Dogs do mnie nie przemawia. Ale pomijając nawet ten lock na 30 fps, już zapowiedzieli że to zmienią, to z tego co widzę mafia w porównaniu graficznym z GTA V wypada naprawdę blado. Tekstury są słabej rozdzielczości, a draw distance jest niski. Słyszałem też o słabym wsparciu dla monitorów 21:9. Naprawdę szkoda, ale może poprawią jak to miało miejsce w przypadku nieszczęsnego Batman: Arkham Knight.

ocenił(a) grę na 6
marek1988

nie jest tak tragicznie - sam gram na laptopie ze średniej półki i mam stabilne 30 fps w fhd na low (może patch jeszcze coś poprawi). A gra w pierwszych paru godzinach naprawdę fajna, mimo że główny bohater jest czarny to czuć klimat starych części :) I nie wiem czemu wszyscy czepiają się oprawy - nie jest to może najpiękniejsza gra 2016, ale na pewno nie jest brzydka

ocenił(a) grę na 4
yasio2pl

No ogolnie dupy nie urywa

yasio2pl

Mogę zapytać, co masz na myśli pisząc o laptopie ze średniej półki? Bo sam mam już kilkuletni laptop i zastanawiam się, czy Mafia III mi odpali... Dodam, że GTA V chodzi bez problemów na niskich ustawieniach.

ocenił(a) grę na 6
NikKlik

lenovo y700 - i7-6700hq, 16gb ram, gtx960m.

yasio2pl

Ludzie co jest z wami, 30 fps to nie jest źle? Przecież to tragedia - szczególnie na PC. Odkąd przesiadłem się na monitor 120 hz to nie wyobrażam sobie powrotu do 60 k/s, a co dopiero 30...

ocenił(a) grę na 6
moscu

chwalisz się? :P masa graczy szczególnie konsolowych jest przyzwyczajona do 30fpsów - co moim zdaniem w pełni wystarcza do grania na padzie. Monitor 120hz przyda się może w cs:go (chociaz masa ludzi radzi sobie i bez tego), w grach typu mafia nie sadze ze widac jakas duza roznice

yasio2pl

Stwierdzam fakt - widzę, że zabolało. Różnicę widać gołym okiem. Jeśli ktoś pisze, że nie widać różnicy pomiędzy 30/60/120 fps - to znaczy, że nigdy nie miał okazji grać przy 60/120 fps. Obecnie jest masa gier w 120 fps a nawet wyżej - patrz nowy DOOM - jest świetnie zoptymalizowany.

ocenił(a) grę na 6
moscu

Nie twierdzę że nie widać róznicy między fpsami - twierdzę że 30 fps wystarcza do komfortowego grania - wiadomo ze np w fpsach jest to lipa, ale do wyscigow, przygodowek czy rpgow spokojnie wystarcza. Nie rozumiem też co znaczy że obecnie jest masa gier w 120 fps - lol, były zawsze

yasio2pl

skrót myślowy - to znaczy, że obecny sprzęt komputerowy jest w stanie zapewnić grę w w 120 fps (nawet nowsze pozycje gier).

marek1988

To po co człowieku się wypowiadasz jak nie grałeś?!!

ocenił(a) grę na 3
marek1988

fabuła też według mnie nie stoi na dobrym poziomie :(

ocenił(a) grę na 7
danielek929

Na pewno warto kupić w sklepie Torrent,bo już jest z witaminką Crack :D.

ocenił(a) grę na 4
jazdowicz2666

Ja zakupilem na ps4 zobaczymy

danielek929

ja poczekam jeszcze z miesiąc i też kupie na ps4 , :)

ocenił(a) grę na 6
jazdowicz2666

Potem przyjdzie gratis za zakupy w sklepie, w postaci dwóch funkcjonariuszy.

ocenił(a) grę na 7
SzalonyGoblin

Nie rozśmieszaj mnie :D.

ocenił(a) grę na 4
danielek929

Ja żałuje że kupiłem tą grę. Mogłem ją nabyć właśnie w sklepie torrent. Pomijając już problemy graficzne z jakimi boryka się ta gra to mam zastrzeżenia do grywalności. Mam już rozegranych około 10 godzin i widać ciągłą powtarzalność. Pojechać do punktu A , wyczyścić okolicę i dalej to samo. No i AI przeciwników to jakaś kpina. Możesz załatwić kolesia niby po cichu gdy obok stoi 3 jego kupli w odległości 2-3m i nikt nic nie widzi i nie słyszy. Ogólnie nie polecam wydawania kasy na ten tytuł.

ocenił(a) grę na 4
Marshal3d

Problemy graficzne mega sa masakra reszty nie wiem bo dopiero jestem na poczatku ale szalu nie ma

ocenił(a) grę na 5
danielek929

ja zakupiłem wczoraj na ps4 i jestem załamany

danielek929

Absolutnie nie warto. Chyba że akceptujesz średniaki. Ta gra to typowy średniak, a dziś trwa jeszcze szok, bo ludzie zachodzą w głowę, jak to się stało, że przez dwa alta promocji to coś utrzymało się w kategorii gry AAA.

vermes

Czy ja wiem czy taki średniak? O niebo lepsza kampania niż w Max Payne 3 czy jakiegoś tam dead space. Fakt ze nie lubie typowych shooterów... ale fabułą, klimatem gra zdecydowanie sie broni.

Apropo jeszcze kwestii technicznych, t jednak jest lipa. Po tym patchu na 60fps gra przestaje całkiem działać, także masakra jakaś :D

Joimbo

Ja tylko życzliwie odradzałem. Jak ktoś ma głód grania, to "Mafia III" mu wystarczy. Jak oczekuje czegoś naprawdę z wysokiej półki, to stanowczo nie jest to gra spełniająca takie wymagania.

vermes

ja też odradzam :) chyba ze kupisz dostep do konta na allegro za 10 zł to mozna kupic ale za 120zł nieeee... jesli chodzi o gre to na plus jest tylko i wylacznie fabuła,muzyka,postacie i to jak to jest opowiadane ... ale na minus idzie fizyka,grafika,sztuczna inteligencja,sterowanie,powtarzalnosc misji,czeste wywalanie gry zwlaszcza po nowym patchu bo dzis postanowilem ze gre przejde i wywalilo mi z 10 razy... oczywiscie jest wiele bogow a to graficznych czy tez calego otoczenia ^^ wedlug mnie ci co kupili gre za 100+zł powinni robic burze o zwrot kasy bo niby otwarty swiat ale nuda po całosci do tego z kiepska optymalizacja... jesli komus pasuje 30fps to ok ale pc to nie konsola wiec na pc nie powinno byc blokad na 30... w sumie jest patch ktory umozliwia wylaczenie stalych 30 fps ale co z tego skoro gra jest slabo zoptymalizowana ... ja nie wiem ... mamy 2016r a gra wyglada jak by miala byc z 2012 roku a w rekomendowanych trzeba miec gtx 1060 ^^ zamiast isc do przodu bo mamy coraz mocniejsze sprzety to wypuszczaja gry z grafika sprzed kilku lat ...aktualne grafiki typu gtx 970 czy 1060 maja taka moc ze spokojnie dzwigaly by kazda gre w staly 60fps tylko nikomu juz sie nie chce optymalizowac gier albo juz dostali pieniazki od firm by napedzic sprzedaz nowych kart ;/ ... wiem ze juz nie przyjdzie taki czas jak w 2007r kiedy wyszedl crysis i kazdy zrobil wooow ale by cofac sie do tylu z rozwoje to juz przesada... do tego zastanawia mnie co sobie twory mysla wypuszczajac kolejne czesci gier a w nich mniej rzeczy do robienia niz w poprzedniej ;/ w mafi 3 nie ma juz tankowania pojazdu, kupna nowego ciuch czy nawet dostania mandatu za predkosc... policja odrazu do nas strzela jak w nich uderzymy autem ;/ masakra jakas... do tego pusty swiat ... i zastanawia mnie ciagle jedno ... po co sa tory w tej grze skoro zaden pociag nie przejezdza :D... dla mnei ta gra to alpha bo w niej nic nie ma ... gralem na sile by tylko to przejsc ... fabula owsze wciagajaca i dobrze napisana ale chcialo by sie cos wiecej nic tylko szybko robic misje by zobaczyc napisy koncowe... no i dowiedzenia sie czy Joe zostal zabity czy jednak zyje... zreszta wystarczy wpisac na google Mafia3 vs Mafia 2 -1 i tam widac jakie braki ma mafia w porownaniu do wczesniejszych czesci ... ogolnie powiem tak... do 20zl mozna kupic i pograc ale za wiecej bym tego nie kupic juz lepiej kupic za 40zl mafie 2 + all dlc ... pozdro