PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=611122}
8,5 16 tys. ocen
8,5 10 1 15878
Mass Effect 3
powrót do forum gry Mass Effect 3

Dałem się nabrać na to zakończenie ale chcę uspokoić wszystkich. Shepard nie zginął a
to zakończenie to fake :) Zrobili nas jak dzieci. Grałem na savach z drugiej części i
oczywiście koniec trochę inny. Człowiek Iluzja wali sobie w łeb a i mam opcje 3 czyli
zieloną na zakończenie. Ale wybrałem też czerwoną no i ku mojemu zakskoczeniu
okazuje się, że ktoś przeżył a to własnie shepard budzi się, ze snu po tym jak go laser
przypalił i koniec gry. Piszę do znajomego a on mówi, że do mass effect wydać mają w
kwietniu albo maju dodatek o nazwie "prawda". Tak jak powiedzieli w Bioware to będzie
nie zapomniane zakończenie :) Dam sobie rękę uciąć, że koniec będzie w dodatku.

Jeżeli to nie miał być koniec to po pierwsze nie wyobrażam sobie żebyśmy mieli płacić
jeszcze. Ciągle wierzę, że nas jeszcze zaskoczą :) Choć sam nie uważam takiego
zakończenia jako złe ale pod warunkiem, że będzie dodatek i to bezpłatny, który rozwieje
te wątpliwości co do śmierci Sheparda. Czuje, że on walczy, sam ze sobą i został jak to
by powiedzieć " zindoktrynalizowany ". To też przemawia za tym, że to jest tylko sen. Ten
chłopiec już mu się śnił wcześniej a tu jest niby katalizatorem. A i można zauważyć, że
kiedy niby się budzi ranny po ataku żniwiarza to ma nieskończenie wiele amunicji, taki
błąd wytwórni ? Myślę, że na końcu filmu to on się przebudził i tu się kończy gra.

ocenił(a) grę na 9
michal86c

hmmm wydaje mi się twórcy chcieli, aby zakończenie dawało graczom do myślenia. Można snuć wiele teorii o tym co się stało potem. Teoria indoktrynacji jest tego najlepszym przykładem. Dla mnie osobiście nie liczy się czy Shepard przeżywa. Fabuła była smutna. Momenty kiedy umierali nasi przyjaciele ściskały mnie porządnie za serce. Dlatego też śmierć mojej własnej Shepard na końcu wydaję mi się dobra. Czy to naprawdę tak dużo zmienia, jeśli Shepard przeżywa? Trylogia się skończyła a wraz z nią historia Sheparda i z tym trzeba się pogodzić! Podziwiam twoją wiarę w Bioware. Ja ją straciłam po przejściu ostatniej części. Nie wierzę w pojawienie się żadnego dodatka "The truth". Bioware powtarza, że słucha opinii graczy a cały guzik z tego wychodzi.