mam pytanie ile trzeba mieć wymiernej siły zbrojnej aby towarzysze przetrwali ( aby Zwiastun ich nie zabił ) oraz do " perfect endingu " czytałem że niby 5000, inni że 4000 im starczyło. I czy dam radę tyle pkt nabić bez multi, importując postać z ME2 + odpowiednie decyzje moralne itp?
jakby co to gram na Xboxie
Dasz radę , na początku też grałem bez multi i nazbierałem chyba ponad 6000 pkt. Co do "perfect endingu" to niestety musisz mieć gotowość bojową równą 100% a można ją osiągnąć tylko grając w multi.
4000 tysiace wystarcza jak masz full paragon lub renegade. Generalnie najlepsze zakonczenie ejst dostepne jak przekroczysz 5 k wymiernej sily bojowej nie musisz miec 100% gotowosci
osiągnięcie 100% i zebranie wszystkich możliwych jednostek nic nie daje. Zakończenie nie różni się niczym...
jest pare roznic jak niszczysz zniwiarzy przy malej wymiernej sile bojowej to spadaja oni na ziemie i palą wszystko dookola tak ze nikt nie przeżywa. Podobnie scena z flotami jak nie masz wystarczajacej liczby punktow to zniwiarze wprost masakruja ci floty. jak masz mniej niz 3 000 punktow to katalizator wogole nie da ci do wyboru opcji syntezy ( zielonej) i wreszcie jak zniszczysz zniwiarzy a nie amsz conajmniej 5 k to nie zobaczysz sceny oddychajacego Shepa