Nigdy w to nie grałem. Przymierzam się do zagrania w tą część. Czy zaczynać od tej, czy jakiejś innej części?
Jeśli bardzo chciałbyś trzymać się chronologii fabuły to powinieneś zacząć od Metal Gear Solid 3. Mimo wszystko warto też zacząć od pierwszego MGS-a. Jest niesamowity pod wieloma różnymi względami. Z resztą przekonasz się po ukończeniu gry. Miłej zabawy!
BARDZO mnie zaskoczyło, że na PSX wyszedł aż tak grywalny tytuł! Grywalnością przebija według mnie dzisiejsze gry (nie wszystkie, ale wiele, wiele tytułów). Żałuję, że nie zagrałem w to cudeńko wcześniej.
Skończyłem rozgrywkę na strzelaninie po śmierci tego szefa DARPA, myślę, że na ocenianie jest za wcześnie, ale w tym momencie dałbym 7, czy nawet 8/10. Jestem niemalże pewien, że ostateczny werdykt to będzie 9 lub 10 :)
Cóż...pod względem grafiki gra ta nie robi dziś już jakiegoś ogromnego wrażenia. Zdecydowanie jest jeszcze za wcześnie. Przeszedłeś póki co tyle ile oferowało demo Metal Gear Solida. Zdecydowanie na pełną ocenę jest jeszcze za wcześnie. Przed Tobą jeszcze mnóstwo pięknych chwil oraz nieoczekiwanych zwrotów akcji.