PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=614511}
8,1 7,4 tys. ocen
8,1 10 1 7419
Metro: Last Light
powrót do forum gry Metro: Last Light

mam nadzieje ze mi ruszy to na 3 letnim pc :D

ocenił(a) grę na 9
elosidzej

Trzymam za ciebie kciuki.

ocenił(a) grę na 7
PLEJER186

dzięki że trzymasz na duchu mojego PC :D

elosidzej

Bez przesady, wymagania porównywalne. Po narzekaniach poprawili pewnie optymalizacje i wymagania się prawie nie zmieniły.

Ja na swoim ponad 4 letnim podkręconym PC w jedynkę grałem na wysokich przy 1920x1080 to i kontynuację się nie obawiam :)

Metro Last Light

Wymagania minimalne

Procesor: Dual Core (2.2+ GHz Dual Core)
Pamięć operacyjna: 2 GB
Karta grafiki: GeForce 8800 GT 512 MB, GeForce GTS 250, itp. (DirectX 9, Shader Model 3)
Dysk twardy: brak danych
System operacyjny: Windows XP (tylko wersja 32-bit), Vista, 7, 8
Inne: gra obsługuje standard Nvidia 3D Vistion na kompatybilnym sprzęcie

Wymagania rekomendowane

Procesor: Quad Core lub 3.0+ GHz Dual Core
Pamięć operacyjna: 2 GB
Karta grafiki: GeForce GTX 480 lub lepsza (DirectX 11)
Dysk twardy: brak danych
System operacyjny: Windows 7, 8
Inne: gra obsługuje standard Nvidia 3D Vistion na kompatybilnym sprzęcie

Metro 2033

Minimalne wymagania sprzętowe:

Procesor: dwurdzeniowy (jakikolwiek Core 2 Duo lub lepszy);
Karta graficzna: kompatybilna z DX9, Shader Model 3 (GeForce 8800, GT220 lub lepsza);
RAM: 1 GB

Rekomendowane wymagania sprzętowe:

Procesor: jakikolwiek czterordzeniowy lub dwurdzeniowy taktowany zegarem 3,0+ GHz;
Karta graficzna: kompatybilna z DX10 (GeForce GTX 260 lub lepsza);
RAM: 2 GB

ocenił(a) grę na 7
ZeitgeistMovement

no ja się obawiam bo ja mam 9500gt 1 gb kartę ona już jest słabą a procka 2,33 cztery rdzenie Q8200 4 gb ram ddr2 to mogę mieć problemy bo ta karta dx11 nie obsługuje

elosidzej

w sumie kartę mógłbyś wymienić. ja mam 8800gts 512 kręcona. i nie wiem co ma do tego Dx11 ? :)

ocenił(a) grę na 7
ZeitgeistMovement

to że jak metro będzie na dx11 to nie zagram bo ta karta nie obsługuje dx 11 tylko max 10 w crysis 3 tez nie pograłem. A co do karty to hmm jak już co to lepiej całego nowego kompa ale chajsu ni ma ..;/

elosidzej

jeśli tak to tak. ale nic nie jest wspomniane póki co że gra będzie wymagała Dx11, zresztą w minimalnych jest 8800 a ta śmiga jak wiadomo na Dx10, więc na pewno ruszy na starszych kartach. :) I na Twoim miejscu wymieniłbym kartę na lepszą, podkręcił ją i procka też i będzie git :) za kartę dużo nie dasz, a w porównaniu do Twojej wydajność skoczy mocno w górę. tak jak pisałem ja mam Asusa 8800gts 512 od kilku lat i większość gier śmiga na wysokich. nowy bioshock, hitman, far cry 3 :) także pomyśl..

ocenił(a) grę na 7
ZeitgeistMovement

bioshock jakoś hula ale w niskich