Bez przesady, wymagania porównywalne. Po narzekaniach poprawili pewnie optymalizacje i wymagania się prawie nie zmieniły.
Ja na swoim ponad 4 letnim podkręconym PC w jedynkę grałem na wysokich przy 1920x1080 to i kontynuację się nie obawiam :)
Metro Last Light
Wymagania minimalne
Procesor: Dual Core (2.2+ GHz Dual Core)
Pamięć operacyjna: 2 GB
Karta grafiki: GeForce 8800 GT 512 MB, GeForce GTS 250, itp. (DirectX 9, Shader Model 3)
Dysk twardy: brak danych
System operacyjny: Windows XP (tylko wersja 32-bit), Vista, 7, 8
Inne: gra obsługuje standard Nvidia 3D Vistion na kompatybilnym sprzęcie
Wymagania rekomendowane
Procesor: Quad Core lub 3.0+ GHz Dual Core
Pamięć operacyjna: 2 GB
Karta grafiki: GeForce GTX 480 lub lepsza (DirectX 11)
Dysk twardy: brak danych
System operacyjny: Windows 7, 8
Inne: gra obsługuje standard Nvidia 3D Vistion na kompatybilnym sprzęcie
Metro 2033
Minimalne wymagania sprzętowe:
Procesor: dwurdzeniowy (jakikolwiek Core 2 Duo lub lepszy);
Karta graficzna: kompatybilna z DX9, Shader Model 3 (GeForce 8800, GT220 lub lepsza);
RAM: 1 GB
Rekomendowane wymagania sprzętowe:
Procesor: jakikolwiek czterordzeniowy lub dwurdzeniowy taktowany zegarem 3,0+ GHz;
Karta graficzna: kompatybilna z DX10 (GeForce GTX 260 lub lepsza);
RAM: 2 GB
no ja się obawiam bo ja mam 9500gt 1 gb kartę ona już jest słabą a procka 2,33 cztery rdzenie Q8200 4 gb ram ddr2 to mogę mieć problemy bo ta karta dx11 nie obsługuje
to że jak metro będzie na dx11 to nie zagram bo ta karta nie obsługuje dx 11 tylko max 10 w crysis 3 tez nie pograłem. A co do karty to hmm jak już co to lepiej całego nowego kompa ale chajsu ni ma ..;/
jeśli tak to tak. ale nic nie jest wspomniane póki co że gra będzie wymagała Dx11, zresztą w minimalnych jest 8800 a ta śmiga jak wiadomo na Dx10, więc na pewno ruszy na starszych kartach. :) I na Twoim miejscu wymieniłbym kartę na lepszą, podkręcił ją i procka też i będzie git :) za kartę dużo nie dasz, a w porównaniu do Twojej wydajność skoczy mocno w górę. tak jak pisałem ja mam Asusa 8800gts 512 od kilku lat i większość gier śmiga na wysokich. nowy bioshock, hitman, far cry 3 :) także pomyśl..