Trudno mi się doczepić do czegokolwiek. Ładna grafika, pięknie ukazany klimat. Na
każdym kroku masz uczucie, że to walka o przetrwanie. Ludzie radzą sobie jak mogą,
nastały ciężkie czasy. Ograniczona ilość filtrów, amunicji. Czasem trzeba posłużyć się
sprytem. Wybrać czy walczyć z mutantami czy wybrać ucieczkę. Domowej roboty bronie lub
regenerowane. Kkkklllliiiimaaaat.
Była jedna rzecz, która mi się nie podobała, ale zdaje sobie sprawę, że innego
rozwiązania raczej chyba nie mogło być. Chodzi mi o to, że w czasie gry wiedziałem kim
są twórcy tej gry. (Albo przynajmniej tak słyszałem, że byli to Ci od S.T.A.L.K.E.R.a)
Okropnie brakowało mi odrobiny swobody. Więcej dialogów do wyboru z ludźmi i wybrania własnej
trasy. Miałem uczucie, że ciągle ktoś mnie trzema za rękę mówiąc: "Nie idź tam. Musisz
iść tędy. Jak najszybciej skończ główny wątek." To uczucie się wzięło właśnie z tego, że
wcześniej grałem w inną ich grę. Niestety widocznie tak już musiało być. Dążenie do
najważniejszego celu. To nie wycieczka turystyczna i nie ma czasu na "zwiedzanie."
Polecam. Świetna robota.
Gra ma zasadniczo 2 wady
-jest cholernie liniowa,jak sam wspomniałeś,od czasu do czasu można by było gdzieś na potworki wyskoczyć ;)
-krótka................ dłuższy dzień grania i gra skończona.
Plusów jest całe multum,od grafiki zaczynając,klimatu,broni itp itd.sporo nawiązań do S.T.A.L.K.E.R.A,( mi zapadł jeden teks wypowiedziany przez naszego towarzysza w bibliotece : "Piknik na skraju drogi"Skąd ja to znam ".
Ogółem 33zł na steam nie poszło na marne .