PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=621837}
7,1 142  oceny
7,1 10 1 142

MotorStorm: Arctic Edge
powrót do forum gry MotorStorm: Arctic Edge

Arctic Edge to chyba jedyna taka odsłona która wyleciała na słabsze konsolę, po wydaniu pierw na o wiele mocniejszy sprzęt jakim był PS3. Było to niemałe zaskoczenie, bo kto by się spodziewał gry ekskluzywnej na wysłużone PlayStation 2. Gierka fajna ale niestety swoje za uszami ma, brak większych detali, system kolizji/fizyki, no i spadki klatek. Szkoda też że olano Polską lokalizację, na PSP takowa była. Zaś na PS2 wszystko w języku Angielskim.
Gra nie jest zła, ale też jakaś wybitna nie jest, fajnie że zawitała na tak stary sprzęt ale przez PS3 nie odniosła jakiegoś sukcesu. Zwłaszcza że był to rok 2009, czyli renesans jeżeli chodzi o PS3, bo jak każdy wie konsola zaczynała na siebie zarabiać, wychodził Uncharted 2 który miażdżył na tamten czas, a ludzie woleli wybrać to co jest na topie. Przez co sam Arctic Edge jakoś nieszczególnie zapisał się na kartach serii, a już tym bardziej ciężko było wziąć ją jako pełnoprawną odsłona, raczej brano ją jako zapchaj dziura.
Evolution Studios opuściło SONY, a wraz z nim szansa że MotorStorm zawita na PS4, ale jak się dowiedziałem, MotorStorm to słaba seria która jest do bani, ja zawsze czytałem pochlebne opinie w sieci, więc nie biorę tych przesłanek na serio.
A MotorStorm: Arctic Edge mimo swoich lat, daję rade.

https://www.youtube.com/watch?v=gB2oKB_W8eY