PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=623018}

Myth: Upadli władcy

Myth: The Fallen Lords
1997
8,1 157  ocen
8,1 10 1 157
Myth: Upadli władcy
powrót do forum gry Myth: Upadli władcy

RTS bez budowania!

ocenił(a) grę na 9

czysta rozwałka z prawdziwą fabułą. Szkoda, że takie gry jakoś się nie przyjęły.

Picu

Jakby nie było, wyszły trzy części...

ocenił(a) grę na 9
kruck

Nie mówię, że seria się nie przyjęła, tylko gry w tym stylu - było cokolwiek podobnego?

Picu

Trochę wody upłynęło, ale ostatecznie coś drgnęło. I za każdym razem w recenzjach pojawiały się zachwyty, bazujące o stwierdzenia takie jak "powiew świeżości". Przytoczyć mogę warhammerowe "Dawn of war" (jedynka bardziej mi się podobała, niż dwójka, aczkolwiek może nawet dwójka bardziej pasuje do tego, o czym tu piszemy), "Company of heroes" (ostatnio wyszła druga część), RUSE czy "World in conflict" (szczerze polecam).

Ale w Mythach zawsze podobała mi się ta koherencja. Gry były zbite jak mielone mamy: miały świetną fizykę, świeże założenia, ciekawą fabułę i oryginalny świat. Byłoby sympatycznie, gdyby ktoś odgrzebał tę serię, przy współczesnych możliwościach komputerów...

Picu

Polecam też klasyk z tamtych lat Warhammer: Dark Omen - dla mnie lepsza pozycja od Myth, ale tak lepsza że dałbym 10/10, a Myth 8/10. Baaardzo polecam! Świetne emocje w przerywnikach między bitwami, więcej klimatu niż w Myth. I poza elementem trudnej strategii dochodzi element ekonomii i wyborów.