Z tego co widziałem na zdjęciach to będzie kilka drużyn z europy jak real czy panathinaikos.
Dodanie euroligi to byłby bardzo ciekawy dodatek. Jeszcze jakby kilka reprezentacji dodali to
prawie gra ideał.
Fakt, granie reprezentacjami lub Euroligą byłoby kapitalnym pomysłem. Mimo to bardzo w to wątpię bo to oficjalna licencja NBA i pewnie nie pozwolą na coś innego niż sama liga. Pamiętam, że reprezentacje były w starych NBA Live na PC i grało się super. Niestety, w tym roku NBA Live miało wyjść na PC, a odwalili kichę i wyjdzie tylko na konsole. Zresztą 2k Series jest o wiele lepsza ;)
Troszkę poczytałem i jednak będą kluby z Euroligi w NBA 2K14. A są to zespoły : Alba Berlin, FC Barcelona, Real Madrid, CSKA Moscow, EA7 Emporio Armani Milano, Montepaschi Siena, Fenerbahçe Ülker Istanbul, Anadolu Efes Istanbul, Olympiacos Piraeus, Panathinaikos Athens, Maccabi Electra Tel Aviv, Zalgiris Kaunas, Unicaja Málaga & Laboral Kutxa Vitoria.
No to świetnie. Ciekawa gra nam się szykuje zwłaszcza że z roku na rok gry z tej serii są co raz lepsze. Ciekawe czy te dream-teamy zostawią ?
Legendy będą to i Dream Teamy powinny zostać. Za rok niech dodadzą kilka reprezentacji, nie chodzi mi tu o Polskę chyba, że za kilka dni coś ugrają na EuroBaskecie ;)
No jak widać polska rzeczywistość góruje. Ignerski przed EuroBasketem mówił, że będziemy z nich dumni. Jak na razie to jest wstyd i prawie pewne odpadnięcie z rozgrywek bo z Hiszpanią dostaniemy baty, aż miło.
Niestety odpadamy. Jeszcze o honor ze Słowenią ,ale i tak go raczej nie uratują ! A zapewniali że jadą po medal...
W NBA 2K14 będziemy mieli okazję pograć też Maciejem Lampe bo trafił do Barcelony. Ciekawe ile będzie miał pkt umiejętności. Po EuroBaskecie sądzę że koło 70 ;)
Lampe ma 28 lat i gra ju z długo na wysokim poziomie (Chimki, Uniks, Caja, no i najlepsza zaraz po Gortacie kariera w NBA bo miał 2 sezony po około 30 meczy w sezonie) a Trybański po drafcie był 23 letnim młokosem ogranym tylko w polskiej lidze. Nie ma co porównywać poziomów tych 2 zawodników szczególnie, że Lampe ma obeznanie z ligą hiszpańską bo grał tam ostatnie 3 lata. Nie będzie podstawowym zawodnikiem to pewne ale jako Sixth Man może wchodzić, rzucać i zbierać .