Mam ją z CDA. Bardzo przyjemna ścigałka arcade, Szybka jazda, bardzo dopracowane trasy,
achivements, możliwość zmiany wyglądu postaci i pojazdu (i swobodne przełączanie między
rodzajem maszyny). Znaczy dość ubogo to wygląda ale ważne, że w ogóle jest. Turniejów jest też
dość sporo, a jazda w dużej mierze jest instynktowna. W sumie nie dałbym jak widziałem w Empiku za
to 40zł, ale jak można mieć z czasopisma, to gorąco polecam. Całkiem fajna gierka : ]
Jedyną wadą jest kulejąca fizyka w multi - czasem nasz pojazd wybucha po natrafieniu na ledwo zauważalną nierówność terenu (lub taką, której nie ma...).
Po kolejnych dwóch godzinach grania mogę stwierdzić, że to wada dość poważna. Na początku gra sprawiała bardzo pozytywne wrażenie: świetnie zaprojektowane trasy, niesamowite poczucie prędkości i klimatyczny rockowy soundtrack zrodziły we mnie przekonanie, że oto obcuję z grą wyścigową bliską ideału.
Niestety czym dłużej ścigałem się swoim wirtualnym quadem tym bardziej mnie Nal'd irytował. Można prowadzić przez 3/4 trasy, a później przez jakiś głupi i często nawet niezawiniony błąd lądować na miejscu 7 czy 8...
Z dziewiątki, którą tej grze ostatnio przyznałem muszę odjąć dwa oczka. Za stracone nerwy :-)
Też mam ją z CDA, podoba mi się, poczucie prędkości, muzyka. ;) Wkurza mnie tylko mała ilość tras, cały czas jeździmy po tych samych.
Tylko, że można przejechać się jedną trasą mnóstwo razy a i tak jej do końca nie poznać.:)
Niesamowita prędkość, dzikie skoki (mi się udało wylądować na przelatującym... balonie :)), wszystkie te zmiany kół i ciuchów czysto kosmetyczne, ale emocje z wyścigów gigantyczne.
Gra była w ulubionych, ale gdy dotarłem do momentu w którym trzeba jechać kilka wyścigów naraz by je zaliczyło, to jakoś mi się odechciało... Ale to dopiero po kilku godzinach grania.
Problemem jest tylko zacinanie się gry co jakiś czas. Tak samo miałem z drugi "Call of Juarez".
O, i screeny też robiłem: http://steamcommunity.com/id/Garrecio/screenshots/?tab=&showdate=1&filter=shortc ut_3572
Fakt, każdą trasę można przejechać na wiele sposobów, mimo to pojeździłbym np. po mieście albo jakieś bardziej futurystycznej, coś w stylu tras z Trackmanii.
Też masz z CDA? Możesz grać w multi? Ja mam taki problem, że po wejściu ping są dobre a po chwili spadają do zera, widzę, że niektórzy też mają taki problem ale nie widzę żadnego rozwiązania. ;/
Jak wchodzisz na serwer to szybko klikaj na daną grę, żeby Cię od razu połączyło.
Chrome Engine 4 ma jakieś problemy ze stabilnością. Mnie często przycinały "Call of Juarez" i "Sniper Ghost Warriorr" (Nal'd póki co chodzi płynnie).
Też zdobyłem ją z numerem CD-Action na początku grało się całkiem fajnie, niestety gra cierpi na małą liczbę tras. Kiedy zaczynamy i nie znamy ich to świetnie się gra i wciąga nawet, jednak po kilku/kilkunastu godzinach mapy są na tyle dobrze znane, że zaczyna trochę nudzić tryb kariery. Świetna grafika jak na taką gierkę - Chrome Engine 4 robi swoje.