PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608015}
7,0 7,1 tys. ocen
7,0 10 1 7081
Need for Speed: Hot Pursuit
powrót do forum gry Need for Speed: Hot Pursuit

Nie jestem pro-gamerem ściganek, ale chyba każdy z nas grał w jakiegoś NFS. Moim ulubionym był NFS Porsche. Nowy Hot Pursuit zachwycił mnie. Świetna grafika, fajne prowadzenie wozów, ciekawe wyścigi (oczywiście te z policją!!!!)

Zdobycie srebra to nie problem. Złoto jednak w kilku przypadkach to po prostu bezsens... W niektórych wyścigach (time trial, rapid resonse, albo Gauntlet) zdobycie złota to rzeźba w g ównie. Trzeba być Fernando Alonso żeby zmieścić się w czasie wyznaczonym przez EA. Za zupełnie bezsensu uważam pomysł by do zdobycia złota wymagana była absolutnie bezbłędna jazda + wszystkie skróty + brak interakcji z otoczeniem.

Dodatkowym minusem są bardzo, bardzo małe różnice w prowadzeniu samochodów. Jest jedynie kilka które się wyróżniają (918 Spyder, Shelby...) a reszta prowadzi się dokładnie tak samo.

Gra jest fajna ale tylko do czasu. Po przekroczeniu pewnego punktu zaczyna być boleśnie frustrująca: Jeden błąd i nie ma złota... Jak pisałem wcześniej nie jestem miłośnikiem ściganek ale NFS zawsze kojarzył mi się z przyjemnością ale straciłem to złudzenie. Dla mnie tak gra jest równie bez sensu co strzelanka która wymaga refleksu mistrza CS...

jaca777_2

Ja zauważyłem coś dziwnego. Jak grałem w HP pierwszy raz to ciężko mi było zaliczyć coś na złoto, a wydawało mi się to nawet niemożliwe. Dziś jadę jak świr i mimo że popełniam więcej błędów niż kiedyś to na luzie mi się wszystko udaje. Dziwne

Wingo

Może też będę musiał 'dorosnąć' :) Zobaczymy.

Póki co, wolę zostawić ściganki...