PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=656256}
6,2 5,8 tys. ocen
6,2 10 1 5781
Need for Speed: Most Wanted
powrót do forum gry Need for Speed: Most Wanted

Tragedia

ocenił(a) grę na 4

Grę dla EA stworzyło Criterion Games (Burnout Paradise, NFS Hot Pursuit) i NFS Most Wanted to chyba najgorsza gra spod ich dłuta. Gra zrobiona na siłę i na szybko, EA najwyraźniej nakazało im stworzyć kalkę Burnout Paradise polączoną z NFS, ale wyszła z tego tragiczna kupa. Nazwałbym to bardzo mocno upośledzonym BP z licencjonowanymi furami. Gra jest wręcz obrzydliwie nudna, jedyne co mamy do roboty to przechodzenie każdym pojazdem 5-ciu do bólu podobnych lub takich samych wyścigów i rozwalanie głupio rozlokowanych bramek i bilboard'ów. Do tego kiepski soundtrack, ruch uliczny bez jakiejkolwiek AI, irytujące pościgi policyjne po zakończeniu wyścigu w których najlepiej dać się złapać bez konsekwencji, niż bez sensu uciekać przez 5 min i oczywiście monotonny tunning, którego równie dobrze mogłoby nie być

Bardzo przykry jest fakt, że tak utalentowane studio jak Criterion zamiast tworzyć nowe Burnout'y jest zaciągane do tworzenia takich tandetnych tasiemców. Gra miała łączyć serie NFS i Burnout, a wyszło na to, że mocno rozczarowała fanu obu serii.

ocenił(a) grę na 1
Maciek0808

Ja mam tylko nadzieję że NFS kiedyś powróci i znowu będzie Królem swojego gatunku, tęsknie za starym NFS-em z lat 90. Chociaż moim skromnym zdaniem nie było źle do Carbona później każdy tytuł to co raz większy szajs.

Kupiłem specjalnie kierkę pod Shifta i gdy doszedłem do najszybszych klas samochodów trudno było się utrzymać na prostej a co tu mówić o łukach czy zakrętach...