PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=656256}
6,2 5,8 tys. ocen
6,2 10 1 5781
Need for Speed: Most Wanted
powrót do forum gry Need for Speed: Most Wanted

Takie tytuły jak hot pursuit 2, porsche, most wanted czy pro street nie powrócą, to już historia. Seria, która niegdyś cieszyła się wielką sławą powoli odchodzi w zapomnienie. Gra oprócz "niezłej" muzyki, świetnie odwzorowanych pojazdów i "dobrej" niedopracowanej zresztą grafiki ta gra nic graczowi nie daje, ani frajdy ani satysfakcji. Dobrym pomysłem jest możliwość uczestniczenia w wyścigach na wielu poziomach trudności wieloma pojazdami, aczkolwiek to też się szybko nudzi. W mojej subiektywnej opinii nie polecam tej gry, lepiej powrócić do starych tytułów, np. wypisanych przeze mnie powyżej. również proszę się nie wzorować moją ocenę, gdybym nie posiadał "moich" tajemniczych powodów, to dałbym 2 może 3... za okładkę.

ocenił(a) grę na 2
_aLEXander_

Kiedyś grałem tylko w NFS i była to dla mnie najlepsza seria gier wyścigowych lecz teraz bardziej przekonuje mnie Forza Motorsport, teraz lepsze są klasyczne wyścigi na torach , tym nowsza część NFS tym gorsza.

ocenił(a) grę na 5
_aLEXander_

To tylko sentyment. Sam gram w nfsy od NFS 2 począwszy i nie czuję wcale że jest tak gorzej. No bo co można jeszcze wymyślić w wyścigach? I tak w każdym Nfs twórcy próbują zrobić coś nowego. Mi np hot pursuit 2 nie podobał się aż tak bardzo bo był zbyt nierealny. Te rozwalanie policji, przypominała ta gra bardziej Carmageddon i Destruction Derby niż wyścigi .A model jazdy był tak łatwy że aż śmieszny, wystarczyło puścić na zakręcie gaz a samochód przy 250 km/h robił wspaniałego drifta. W Most Wanted 1 też mi się nie podobało jechanie 300 km/h w blokady policyjne.

ocenił(a) grę na 6
_aLEXander_

Moim zdaniem najlepszą częścią było NFS Hot pursuit 1998.
Grywalność, miodność, fajny model jazdy, świetne trasy i niezłe samochody.
Kolosalny postęp graficzny od poprzedniej części.

Najlepsze części NFS moim zdaniem to te:
NFS 1995 9/10
NFS III - Hot pursuit 1998 10/10
NFS V - Porsche 2000 9/10
NFS - Most wanted 2005 8,5/10
NFS - Shift 2009 8/10
NFS - Hot pursuit 2010 8/10