Na początku gra mnie dosyć miło zaskoczyła, ale z czasem okazało się z jaką niepełną grą mam do czynienia, tak jakby wszystkiego w niej za mało, ale z drugiej strony, może to i dobrze, że dosyć szybko się skończyła.
Plusy:
+ składanie rzeczy - fajna sprawa, jakby jeszcze coś takiego było w Falloucie, to już w ogóle byłoby zajebiście
+ minigierki
+ notatki do przypięcia na mapie
Minusy:
- fabuła
- gra się zacina jak gadamy z kimś a ktoś inny nas zagada - raz mi się zdarzyło
- zbroja i hełm po zepsuciu znikają z ekwipunku - mogłyby zostawać zepsute do naprawy
- niektóre postacie się zacinają - jak dłużej gramy, to się "zamrażają" i nie można z nimi żadnych interakcji przeprowadzić
- zadanie z Bronskym - musiałem do solucji zaglądnąć, ale okazało się, że przy kradnięciu można kółkiem myszki wybrać co kradniemy
- nie wiadomo co zrobić nieraz - gdzie ktoś lub coś jest
- często łazimy po tych samych miejscach wiele razy - męczące to jest
- są momenty, że ktoś gada do nas przez komórkę, my nic nie możemy zrobić, a wieżyczki nawalają nas - np. żeby dostać się do jednego z komputerów, trzeba wystawić się na ostrzał wieżyczki, wygrywamy cyber bitwę i zaraz po niej włącza się
gadanina przez komórkę, a my dostajemy od wieżyczki, zanim skończymy rozmowę klikając szybko LPM, to już padamy na ziemię
- notatki zapisane przez nas na mapie znikają po ponownym wczytaniu/uruchomieniu gry
- mało broni - chociaż jak raz na tak krótką grę, to wystarczająco
- w końcowym filmiku bardzo cicho gadają - trzeba mocno zwiększyć głośność
Podsumowując, taki Fallout 3 dla ubogich. Z czasem to łażenie po całym terenie i szukanie co i jak zaczęło tak mnie męczyć, że już chciałem jak najszybciej skończyć tą grę. Przyjemności z niej miałem tyle co ze strzelania bronią (czytaj: szybkiego wykańczania wrogów, bo bronią wręcz szło mozolnie) i składania różnych przedmiotów, to chyba największy plus tej gry, poza tym nic specjalnego, ale jakby rozwinąć i ulepszyć tą grę, to wyszłaby może niezła gra, a tak to do pogrania na raz, bo nie ma sensu w nią drugi raz grać, tym bardziej że można w niej rozwinąć postać na maksa we wszystkim.