PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608588}
7,6 5,5 tys. ocen
7,6 10 1 5525
Neverwinter Nights
powrót do forum gry Neverwinter Nights

Dobrze by było gdyby zrobić grę osadzoną w świecie Faerunu i dać go jako głównego przeciwnika albo przynajmniej uczynić jedną z kluczowych postaci . Cholernie ciekawa ,majestatyczna i intrygująca bestia z pewnością potężniejsza i bardziej legendarna od jakiejś tam Moragi na końcu NWN.
Oto kilka fajnych cytatów :
"Jestem Klauth, Żmij Północy, najstarszy ze smoków, najpotężniejsza ze śmiertelnych istot kroczących po krainach. Moja moc i władza nie znają granic."
""To, czy przychodzisz, czy odchodzisz, nie ma dla mnie znaczenia. W porównaniu do mojej egzystencji ty nic nie znaczysz (...) bowiem ja, Klauth, jestem wiecznością."
""(...) Nic ci nie zrobię. Te ostatnie dni eonów mojego życia upływają mi tak powoli.""
""Jestem stary jak sam czas. Jedyną rzeczą, której pragnę, to przedłużyć swoje życie.""

ocenił(a) grę na 7
RomanWalogrzmot

Trochę szkoda, że jedna z najpotężniejszych istot w Faerunie została potraktowana tak "po macoszemu", ostatecznie pokonana przez około 15 lvl (wiem, że jest opcja przyłączenia się do niego). Byłem zły grając w tę grę, spotykając tę postać i tak w sumie łatwo ją pokonując (na poziomie hard, w gry oparte na D&D czy AD&D aż głupio grać na niższym, bo nie działają [są wyłączone] wszystkie zasady tego świata) zawiodłem się. Taki osobnik zdecydowanie zasługuje na bycie "main enemy" w jakiejś grze, chętnie bym stracił 20h życia na polowanie na tę bestię...

Apiseq

Bo to jest przeciwnik godzien Dzieci Bhaala, a nie jakichś chłystków z Akademii Bohaterów.

Tyle fajnych pomysłów się w NWN zmarnowało.