PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=658145}
6,4 638  ocen
6,4 10 1 638
Painkiller: Hell & Damnation
powrót do forum gry Painkiller: Hell & Damnation

6/10 

ocenił(a) grę na 6

Trochę się rozczarowałem, ale to i tak dobra gra... Dałbym większą ocenę, gdyby nie to, że ukończenie jej zajęło mi 4 h. :/ Poza tym to stary, dobry Painkiller! Zostaje jeszcze CO-OP ze znajomymi i odblokowanie reszty acziwmentów na Steamie. :P Nie wiem dlaczego, ale gra nie zawiera darmowego DLC z Halloween albo nie umiem tego zainstalować/pobrać.

Za 16 zł myślę, że śmiało można kupić (jest w obecnym CD-Action) i spróbować. Poza Serious Samem 3 i Hard Reset nie ma już takich old-schoolowych strzelanek z nowoczesną grafiką.

P.S. w grze jest dubbing, co mnie zaskoczyło. Jest on średniej jakości, do tego momentami głosy są źle zsynchronizowane z ustami modeli komputerowych.

xKoweKx

Teoria z dubbingiem jest taka. Wysłali podrzędnemu studiu do podkładania głosów samą ścieżkę dźwiękową, i kazali zrobić dubbing Aktorzy na oczy nie widzieli nawet gry, co mówić o cutscenkach i na surowo zagrali to co usłyszeli po angielsku. Dla tego materiały a raczej długość ścieżki dźwiękowej jest niedopasowany do animacji, to to czesto bardzo, no i takie smaczki jak mówienie do Ewy "Ty mnie zdradziłeś".... Grodzka czy jak? Powiem wam że gra pod względem lokalizacji ten plus że wszystkie języki macie od razu w plikach z gry, wystarczy na steamie ustawić sobie w grze jaki chcemy język, i hop siup, mamy w pół sekundy wersję angielską, bez pobierania zbędnych plików. A polecam zagrać chociaż raz z angielskim voice actingiem, tam rzeczywiście jest to dobrze zagrane a smaczku daje fakt że głos Danielowi podkłada Jon St. John, czyli najsłynniejszy głos w grach. Słynny Duke Nukem :). I już wiemy czemu zabrakło kasy na profesjonalny dubbing PL.

ocenił(a) grę na 6
Paindemonium

No tego to nie wiedziałem! Duke w Painkillerze. :D Dzięki za info. Gdybym wiedział od razu uruchomiłbym angielską wersję, a drugi raz tej gry przechodzić nie mam ochoty.

xKoweKx

Zachęcam odwiedzać naszą stronę www.Painkiller.ugu.pl, tam jest wszystko. Tak dla urozmaicenia. Kiedyś naszkicowałem fanowsko broń rzekomo jaka mogła by być w nowym PK. Najprawdopodobniej The Farm 51, zaczerpneło ode mnie pomysł i powstał tak soulcatcher. W tym samym miejscu piła tarczoła, ta sama zasada, ten sam pierwotny zamysł, wyglądu jak strzelba.

ocenił(a) grę na 7
Paindemonium

Swoją drogą zadowala mnie to że ostatnio wychodzi sporo remake'ów. Twórcy chyba zaczynają powoli tracić pomysły na dobre kontynuację i dlatego wracają do korzeni tworząc odnowione wersje starych dobrych tytułów albo ich bezpośrednie kontynuację. Odwołując się do tych pierwszych ciekawe jak by wyszła browswerowa wersja pierwszego Painkiller' a (tak jak zrobili z quake 3 arena i quake live). Zyski by czerpali z reklam, zmodyfikowali by ciut grafikę. Może to nie byłby by taki głupi pomysł, zwłaszcza że pierwszą o odsłona była bardzo popularna w sieci.

ocenił(a) grę na 7
Paindemonium

What? Za przeproszeniem - co ty za farmazony tu pociskasz ludziom?? Jon St. John nigdy z Painkillerem nie miał nic wspólnego...

Grifter

A chcesz się założyć? http://en.wikipedia.org/wiki/Jon_St._John zjedz na sam dół na listę gier w których podkładał głos, a potem włącz Youtuba z przerywnikami filmowymi z PKHD i posłuchaj sobie. No i https://www.youtube.com/watch?v=IWxiQlMVP1o czas 3:09 i na głos przeczytaj pierwsze nazwisko w Voice Acting :). PS: Masz odpowiedź z pierwszej ręki, sam też znalazłem się w creditsach co prawda w special thanks ale jestem xD.

ocenił(a) grę na 7
Paindemonium

Posiłkowałem się serwisami filmowymi i gamingowymi, które tego Painkillera nie miały w bazie, toteż przy nazwisku Johna, ten tytuł nie figurował. Rzeczywiście masz rację, zwracam honor i biję się w piersi.
Nie kojarzyłem tego faktu także dlatego, że w tego Painkillera nie grałem, bo nigdy nie miałem ochoty na odświeżane kotlety...

Grifter

Zmień zdanie i kup w jakiejś promocji bo za 15 zeli w CDA przegapiłeś podczas premiery. To nie odgrzewany kotlet bo gra sie wypas zwłaszcza z piłą tarczową latajacą i obcinajacą końyczny :).

ocenił(a) grę na 7
Paindemonium

Dorwałem właśnie tą płytkę z CDA i rezam jak głupi. Painkillera jednak uwielbiam. Grę skończyłem (fajnie, że są trochę inne secrety, zmieniają się wyzwania w stosunku do pozyskiwania kart), teraz męczę jeszcze kolejne DLC. Jednak warto było :)

Piła tarczowa kozacka - szczególnie jak szatańskie pomioty ładnie się gęsiego ustawią :)

Paindemonium

Ironiczne jest to, że angielski dubbing jest gorszy od Polskiego. Ja nie wiem po jakiego grzyba ciągnęli tu Jon St. John'a a nie Cam Clarke, który podkładał głos Daniela w Painkillerze i Battle out of Hell i wychodziło mu to całkiem zgrabnie? Przecież ten głos Duke'a pasuje do Daniela jak osłu kalesony!

ocenił(a) grę na 5
xKoweKx

A dla mnie gierka wcale nie byla za krotka. Jak na strzelanke jest nawet przyzwoicie. Przejscie na koszmarze zajelo mi 9h, chociaz pewnie z 2h zmarnowalem na niszczenie pojemnikow wszelakich i szukanie skrytek. Ale podsumowujac gra zaskoczyla mnie na plus. Bardzo fajny odmozdzacz.:)

użytkownik usunięty
carlsberg80

Ciągnęli go pewnie bo to słynny Duke więc z nim musi się udać :D.