PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10029316}
7,6 7  ocen
7,6 10 1 7
Portal Stories: Mel
powrót do forum gry Portal Stories: Mel

nie jest to kolejny oficjalny portal (i chyba tylko dlatego przeszedł bez większego echa), tylko taki jakby fanowski mod, ale zrobiony przez małe, profesjonalne studio i w niczym nie ustępuje poprzednim częściom, mamy tu pełnoprawną, nową grę, z fabułą, humorem, itd.

akcja dzieje się przed portalem 1 i 2, ale nie należy w to grać jako pierwsze, bo zagadki są na wyraźnie wyższym poziomie...

portal 1 był dla mnie dosyć łatwy, w portal 2 na dłuższą chwilę zatrzymałem się może ze 2-3 razy, natomiast tutaj niemal każdy 'test' wymaga rozgrzania szarych komórek...

gra nie jest jakoś przesadnie trudna, zagadki są logiczne i da się je rozwiązać, ale jak mówię wymaga to więcej wysiłku umysłowego niż poprzednie części...

jestem naprawdę dumny z siebie ;) bo tylko raz się poddałem i musiałem sprawdzić rozwiązanie... no i oczywiście okazało się, że gdybym tylko lepiej przeanalizował wszystkie opcje, jakie narzędzia mam dostępne, co się stanie jak zrobię to, czy tamto, to bym sobie z tym poradził...

a zagadki są naprawdę pomysłowe, często byłem zamknięty w małym pomieszczeniu, mając do dyspozycji tylko portal gun i jakieś pudełko, wszystko miałem w zasięgu wzroku, nie musiałem nigdzie chodzić i czegoś szukać, wiedziałem co mam zrobić, ale pojęcia nie miałem jak i wydawało się to kompletnie niemożliwe... a potem robiłem sobie przerwę, wracałem i nagle żarówka się zapalała :) dawało to naprawdę dużo satysfakcji