PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=607020}

Prince of Persia: Piaski czasu

Prince of Persia: The Sands of Time
2003
7,6 8,1 tys. ocen
7,6 10 1 8135
Prince of Persia: Piaski czasu
powrót do forum gry Prince of Persia: Piaski czasu

6+/10

ocenił(a) grę na 6

Nawet fajna, ale swoje wady ma.

Plusy:
* Niezły klimat
* Świetne elementy platformowe
* Nieprzekombinowane zagadki logiczne (najbardziej podobał mi się etap z lustrami)
* Grafika, która po tylu latach nie wydaje się brzydka
* Dobrze rozstawione checkpointy i punkty zapisu
* Cofanie czasu
* Gra nie chciała współpracować z moim padem, więc byłem zmuszony grać na klawiaturze. O dziwo grało się wygodniej, niż się spodziewałem

Minusy:
* Dobijanie przeciwników szybko zaczyna irytować
* Podobnie jak konieczność patrzenia, jak książę chowa miecz albo wstaje z ziemi po zapisaniu gry
* Przeciwnicy respiący się z dupy (jeden z największych mankamentów gier w ogóle)
* Farah chyba nigdy nie grała w żadne MMORPG, bo nie wie, że archer kiepsko sprawdza się w roli tanka
* Poza tym kilka razy zginąłem tylko dlatego, że mnie trafiła
* Notorycznie wkurzająca kamera, często utrudniająca walkę lub oszacowanie odległości
* Polski dubbing. Chodzi głównie o to, że tłumaczyli to jacyś debile. To moje ulubione combo:

Książę: Farah, jak długo mnie nie było?
Farah: Nie ma? O czym ty mówisz?

K: Uważaj!
F: Z czego?

F: To było łatwe.
K: Zbyt łatwo.

Takich kwiatków jest sporo.
Same głosy są do postaci dobrane całkiem nieźle, choć czasem odnosiłem wrażenie, że nagrywają to od niechcenia.

ocenił(a) grę na 6
KinoManiack

Dodam, że fabuła jest nie najgorsza, choć mnie nie porwała - przez większość gry nie czułem, że posuwa się ona do przodu (choć sam motyw piasków dających kontrolę nad czasem jest świetny).
Mimo wszystko zakończenie rekompensuje wszystko - jest rewelacyjne.

Do minusów wliczę jeszcze dwie rzeczy:
* Brak bossów w trakcie gry, a sama walka z wezyrem jest dziecinnie łatwa.
* Ten sam przycisk odpowiada za dobijanie przeciwników i zamrażanie przeciwnika. Ile to razy chciałem jedno, a książę zrobił drugie...

Przyznam się też, że etap z windą przeszedłem z trainerem.

ocenił(a) grę na 8
KinoManiack

Bardzo uzasadniona ocena. Ja z reguły zawyżam swoje oceny z tego względu, że uwielbiam tego typu gry, i wszystkie rzeczy związane z zakrzywieniem czaso-przestrzeni :D