Naprawdę nie jestem w stanie pojąć toku myślenia obecnych graczy. Wszyscy narzekacie
na system czy interfejs podobnych gier. Zaniżacie oceny takim produkcjom jak ta, która jest
naprawdę solidnie wykonana tylko ze względu na to, że jak to wy uważacie - jest kopią
Diablo. Jakaś paranoja. Dla was teraz każda gra RPG hack'n slash która będzie miała w
sobie chociaż jeden podobny szczegół powiązany z oryginalnym klasykiem (w tym wypadku
Diablo) jest grą perfidnie zerżniętą i bez jakiegokolwiek sensu. To ja się kur** pytam, czego
wy oczekujecie od nowych gier tego gatunku ? Jakim cudem można zrobić takiego hack'n
slasha w inny sposób ? Jest masa takich gier i naprawdę nie rozumiem waszego
oburzenia. Nie chcecie - nie gracie. Każda gra ma w sobie coś swojego oryginalnego,
własną fabułę i styl gry. Nie oczekujcie że każdy hack'n slash będzie miał inny system gry
bo to nie jest możliwe, to chyba normalne że postać będzie z dokładnie takiej perspektywy,
że będą klasy do wyboru i każda będzie miała własne umiejętności które będzie można
odblokowywać z wbijanym przez nas poziomem. Chyba normalne że w takich grach trzeba
kogoś zabijać więc i muszą być przeciwnicy. To chyba normalne że każdy skill ma swój
wygląd więc to że tutaj przykładowo "piorun" wygląda podobnie do Diablo , chyba nie znaczy
że jest od razu marną kopią ? Chyba że potraficie ukazać piorun w zupełnie inny sposób to
gratuluję wyobraźni, sam chciałbym taką mieć. Albo narzekacie na brak gier, bo wszystkie
kończą się zbyt szybko i są nudne, ale i gdy powstanie jakaś produkcja godna uwagi to
zaraz wyłapiecie szczegół do obgadania i zarzucacie ściągnięcie pomysłu a tym samym
obniżacie oceny i spotwarzacie owe produkcje. Pa-ra-no-ja !