PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=630918}
6,9 2,3 tys. ocen
6,9 10 1 2292
Remember Me
powrót do forum gry Remember Me

Bo kompletnie nie rozumiem tego systemu walki, a nigdzie nie ma jakiegoś wyjaśnienia jak mam
uruchomić kolejną moc w kolejce.

MistrzSeller

Grałam już dawno, ale napiszę jak pamiętam: w opcjach masz łańcuchy ciosów, wraz z postępem historii odblokowują się kolejne możliwości. Każdy łańcuch jest opisany sekwencją ciosów pięścią lub kopnięcia. Z tego co pamiętam, pierwsze combo to 3xpięść. Aby wykonać pełny łańcuch, musisz do każdego ciosu przypisać właściwość (mocne uderzenie, leczenie, ładowanie mocy specjalnej, skrócenie czasu między użyciami mocy specjalnej). Te "właściwości" (presseny) również zdobywasz w grze, konkretną można przypisać TYLKO do odpowiedniego ruchu (pięść/kopnięcie). Jak już masz całe combo opisane, wracasz do gry, i kiedy opadnie Cię chmara przeciwników, próbujesz wyegzekwować. Trzeba zapamiętać, jakie masz łańcuchy, który ma jaki efekt itd. (to już zależy od Twojego stylu gry). Ja grałam na PC, więc pięść/ kopnięcie to u mnie lewy/prawy przycisk myszy (albo na odwrót, już nie wiem :P). Więc starasz się wprowadzać ciosy w określonej kolejności, zależnie które combo chcesz wykonać. I ważna rzecz - TEMPO. Chwilę zajmuje wczucie się w rytm, zdecydowanie nie można walić w klawisze jak najszybciej. Jeśli trafisz przeciwnika, to możesz wyprowadzić kolejny cios z łańcucha, jeśli nie, to niestety, łańcuch zerwany i rób od początku. Kiedy nad przeciwnikiem pojawi się czerwony wykrzyknik, unikaj ataku (co zdarza się praktycznie ciągle). Unik nie przerywa combo, jeśli tylko zdążysz po nim wyprowadzić następny cios.

Mam nadzieję, że chociaż trochę to pomogło.