PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=611773}
6,8 1,4 tys. ocen
6,8 10 1 1430
Shift 2: Unleashed
powrót do forum gry Shift 2: Unleashed

Best!

ocenił(a) grę na 10

Można śmiało powiedzieć że powaliła na glebę Gran Turismo w każdym calu. A kto się nie zna to niech od razu się tu nie spina. To jest wyłącznie moje zdanie.

ocenił(a) grę na 2
Malik00

Średnia ocen na FW:
Gran Turismo - 8.5
Shift 2 - 6.6

Szkoda że tak mało ludzi się "zna"...

ocenił(a) grę na 10
LuckyOne

Taaa... Szkoda że wiele osób kieruje się tylko ocenami różnych serwisów itd. Bez odbioru...

ocenił(a) grę na 6
Malik00

Tak powala ale twój komentarz i dość marna wiedza. LoL Shift 2 może i nie jest zręcznościowy jak poprzednie odsłony serii ale do modelu i fizyki jazdy z GT 5 bardzo dużo mu brakuje i chyba jesteś ślepy jeśli tego nie widzisz, a może w GT w ogóle nie grałeś i żale na forum wylewasz. Nie wspomnę już o drift-ach które wypadły dość słabo w Shift 2. Gierka Polyphon to symulator z krwi i kości może i nie bez wad ale NFS to tylko próba ze strony EA stworzenia czegoś na wzór tego. Shift nigdy nie miał aspiracji by konkurować z FM czy GT. To nie ta półka a i progi za wysoki. Gierka od EA to tytuł bardziej dla casual-i przy ogromie opcji i możliwości jakie daje GT 5. Jak taki mądry jesteś to powiedz w czym NFS jest lepszy, bo tym co napisałeś to raczej chłopie nie zabłyśniesz. Właśnie jest to tylko i wyłącznie twoje zdanie poparte własnym "widzi mi się". Oceniając i porównując gry rzetelni NFS przy GT5 wymięka jak by nie patrzeć. A tak swoją droga porównywanie obu tych gier jest trochę nie na miejscu, wszak to dość odmienne produkcje mimo, że w tej samej tematyce.

Pozdrawiam

ocenił(a) grę na 10
nexus0

Bla bla bla, kolejny spinający się koleś :) ale ja mam z was zwałe... Dlaczego na wszystkich forach ludzie się tak grzeją? I co Ci po tych twoich wypocinach? Stałeś się lepszy czy jak? Haha!!! GT robili kilka dobrych lat a na końcu dostaliśmy auta żywcem wycięte z PS2, a co do driftu to Shift nie ma sobie równych.
Też CHŁOPIE grałem w obie pozycje i zaznaczam to po raz kolejny, TO JEST MOJE ZDANIE, a jeżeli twoim życiem jest gra w GT i nie znosisz krytyki to nawet się nie udzielaj bo tacy jak ty wprowadzają tylko zamęt na forach.
Nie ma się co od razu denerwować to tylko GRA!
Zresztą obie produkcje u mnie już odchodzą w niepamięć, więc mam wyje..ne na to. Nie mam zamiaru marnować mojego cennego czasu na rozkminki a może to lepsze? A może jednak to? A może tamto?
Pozdrawiam

ocenił(a) grę na 6
Malik00

Oj gościu moim życiem nie jest ani ta ani inna gra:P Zajmuje się nimi prywatnie już od kilku lat i staram się oceniać je jak najbardziej obiektywnie. W swojej pierwszej wypowiedzi nie byłeś łaskawy przytoczyć argumentów dlaczego jedno jest lepsze, bądź gorsze od drugiego więc podjąłem polemikę, bo chyba od tego to forum jest czy się mylę. Pisanie w stylu bo TAK i zdania nie zmienię................jest raczej słabe ale twoje prawo, faktycznie szkoda i mojego i twojego czasu. I nie wydaje mi się bym wprowadzał zamęt na forum, może w Ciebie to uderza skoro nie potrafisz obronić gierki za którą tak obstajesz i podać jakichś logicznych argumentów. A jeśli nie chciałeś by ktoś z tobą na forum dyskutował tżeba było nie zakładać tematu. Dla mnie temat skończony masz swoje zdanie i pewnie go nie zmienisz, twoje prawo, postaram się je uszanować.

Pozdrawiam

ocenił(a) grę na 6
nexus0

""trzeba"" sorry drobna literówka

ocenił(a) grę na 10
nexus0

Dokładnie każdy ma swoje zdanie... Po prostu grałem w jedną i drugą, nie mówię że GT jest do bani, przeciwnie jest zajebiste i takie było zawsze, po prostu zraziłem się w ostatniej odsłonie co do grafiki (auta wrzucone z PS2, ludzie przy bandach tragedia...) dwa zamiast wrzucać niezliczoną ilość aut mogliby dopracować np. drift który według mnie w Shift jest mega (trudny, opanowanie zajęło co najmniej tydzień czasu) ale ta radość kiedy w końcu przejeżdżasz kilka zakrętów... :) oczywiście cała oprawa w GT jest bardzo dobra, po prostu klasa! Rzeczywiście do symulatora Shiftowi dużo brakuje ale wydaje mi się że pod względem zabawy Shift 2 bardziej mi się spodobał.
W sumie to dużo by tu pisać, tak jak pisałeś są to dwie inne półki ale porównuje je jako typowe wyścigi.
GT zawsze będzie górą, bo jest naprawdę dobre, ale taki Shift jako odskocznia jest również według mnie na wysokim poziomie.
Wiadomo każdemu co innego przypadnie do gustu, tak jak niektórzy lubią typowo arcadowe wyścigi, tak ja ich nienawidzę! Kompletny bezsens, pedał w podłogę i po bandzie, albo się uda albo nie :)
Życzę miłego wieczorku i pozdrawiam.

ocenił(a) grę na 6
Malik00

Spoko, ze przedstawiłeś swoje zdanie doceniam i szanuję, Może faktycznie 4/10 to ocena dość krzywdząca z mojej strony dla tej gry i jej twórców. Fakt, faktem jako odskocznia od tego co prezentuje GT i FM zasługuje na więcej. Naprawdę fajnie, że napisałeś coś więcej i rzuciłeś trochę światła na swój punkt widzenia. Również życzę miłego wieczoru i pozdrawiam.

Malik00

Jestem fanem gier samochodowych. Uwielbiam serie Gran Turismo oraz Forza Motorsport. Pykałem również w Dirta oraz Grida (Dirt 1 byl jeszcze jako tako). Ale dla mnie obie częsci Shifta są po prostu lepsze.
Czemu?
1. Przeciwnicy bardzo zażarcie walczą o pozycje - najtrudniejsi z jakimi mialem w samochodowkach do czynienia
2. Auto "nie wybacza" (zwlaszcza RWD) - trzeba uwazac i z gazem i z hamulcem i ze zmiana biegow znacznie bardziej niz w w wyzej wymienionych grach
3. Wrazenie predkosci i dynamiczne reakcje aut w shifcie po prostu miazga. W GT zawsze mialem wrazenie ze te auta jakby sie ślimaczą.

Lubie wszystkie ścigałki im bardziej realistyczne tym bardziej je lubie (rFactor akurat pomimo realizmu nie dostarcza tyle rozrywki) a Shift 1&2 ma po prostu to COŚ.