PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=607015}
8,2 2,5 tys. ocen
8,2 10 1 2515
Silent Hill 3
powrót do forum gry Silent Hill 3

Jej,Silent Hill 3.Chyba najbardziej poschizowany ze wszystkich Silent'ów
(for me oczywiście) .Ten ciężki,chory klimat,ogromne wrażenie,groza no i właśnie schiz.
Pamiętam jak mi biło serce przy tej grze.Momentami nie wytrzymywałam.Ta cała alternatywa...Nie do opisania! W pamięć mi się wbiły te wielkie stwory z ciężkimi ramionami (Closery) albo epicka walka z Memory of Alessą !
Chyba sobie odświeżę za jakiś czas tą część-chociaż powiem wprost iż nie chętnie
do niej wracam ale to nie znaczy,że mi się nie spodobała.
Duszność,ciemność,krew...chory desing potworów i makabryczne lokacje (zwłaszcza jako Otherworld np. kaplica lub wesołe miasteczko (?))

Pozdrawiam wszystkich fanów Silent Hill! :]

ocenił(a) grę na 8
Omen_Girl

mnie chyba tylko przerażało jakoś na początku. Szczerze mówiąc nie pamiętam D:
Czasem grałam przy zgaszonym świetle, ale to góra godzinę wytrzymywałam, a potem włączałam jakąś małą lampkę bo mimo wszystko, Silent Hill + oprawa muzyczna [mmmm ^^] + ciemność dookoła = schizastrachprzerażenieprzerażonyadek
mam ją gdzieś na komputerze, ale jakoś mnie do niej nie ciągnie. Bardziej do dwójki, która mi zginęła gdzieś [tzn, pliki się rozpieprzyły i nie mogę zainstalować bo błędy są ;< ] albo do 4 którą prawie przeszłam a potem też się coś spsuło. W origins bym chętnie pograła, ale z tego co mi wiadomo nie wyszło na pc :<

ocenił(a) grę na 9
Omen_Girl

Dokladnie ;) Silent Hill 3 ryje beret nieziemsko. Pamietam jak robilem w majtki na stacji metra - tu mialem najwiekszy kryzys :D

Wilkinson

Muzyka Akiry dodaje nie ziemskiego klimatu tej grze.^^

ocenił(a) grę na 9
Omen_Girl

Noooo muzyka i te wszystkie psychodeliczne dzwieki w grze to wogole odzdzielny temat do rozkminek :D. Zwlaszcza ten kawalek jest fajny http://www.youtube.com/watch?v=SZmMD84XpCs

ocenił(a) grę na 7
Omen_Girl

Teraz jestem w trakcie przechodzenia tej części ;)
Jak na razie, to jestem w jakiś kanałach, a coś mi się wydaje, że jeszcze długa droga przede mną.
Jedynie czego mi brakuje, to spotykania innych postaci. W SH2 jakoś ich więcej było i klimat wydawał się lepszy.
Gry jeszcze nie oceniam. Sprawdzę wpierw, jak to się wszystko skończy ;)

ocenił(a) grę na 9
grabarz1987

Ja już od jakiegoś czasu mierzyłam się by w końcu zagrać w którąś część Silent Hill po tym jak obejrzałam ekranizację SH, bo klimat w filmie bardzo mi się spodobał. Jednak miałam wątpliwości, czy uda mi się zdzierżyć tę grę. Oglądałam liczne gameplay'e, ale wciąż nie byłam przekonana.. No ale w końcu zdobyłam SH3 i zaczęłam rozgrywkę na łatwym poziomie. Dzisiaj grę ukończyłam i stwierdzam, że naprawdę 'ryje beret' - obrzydliwa, krwista kreacja drugiego świata, do tego hałasy, niepokojące odgłosy, potwory na każdym kroku i ta wszechobecna ciemność - cudem udało mi się dotrwać do końca, gra cały czas trzymała mnie w napięciu. Super! Teraz z niecierpliwością czekam na sequel filmu, który ma być oparty na tej właśnie części gry. Mam nadzieję, że uda mu się utrzymać poziom. Pozdroo dla fanów serii!!

ocenił(a) grę na 7
shika9

Polecam Ci zagrać w SH2. Też świetnie się gra ;)

ocenił(a) grę na 10
shika9

Rozumiem wszystko doskonale. Zawsze ogarniał mnie strach jak wszystko się zmieniało w alternatywną rzeczywistość :)

ocenił(a) grę na 10
grabarz1987

Kanały... :) Ta część gry, która mnie najbardziej przerażała. Ciągle te psychodeliczne dźwięki, które sugerują, że zza rogu coś wyskoczy.

ocenił(a) grę na 7
Bloody6

No masakryczne to jest. Człowiek ma świadomość, że dopóki radio jest cicho, to żaden potwór nie wyskoczy, ale jak nagle pojawi się dźwięk warczenia (albo czegoś w tym rodzaju), to jest chwila paniki i nerwowego rozglądania się :)
ps: już jestem w jakimś budynku ;)

ocenił(a) grę na 10
grabarz1987

Pewnie z tym wisielcem na drzwiach (alternatywna wersja). Choć mogę się mylić, bo dawno grałem :)

ocenił(a) grę na 7
Bloody6

Dokładnie tam ;)

ocenił(a) grę na 10
grabarz1987

Pamiętam do dziś ścieżkę dźwiękową z tego miejsca. Do dziś ciary mnie przechodzą :) Do tego te pełzające, hałasujące istotki.

użytkownik usunięty
Omen_Girl

racja, dla mnie też chyba najstraszniejsza część - dwójka jest równie przerażająca, ale tam historia głównego bohatera jest tak smutna, że człowiek zapomina w zasadzie o strachu pod koniec gry

Zgodzę się z Tobą..