Czy polecacie HD Colletion? Nigdy nie grałem w jaką kolwiek część SH, ale ze względu na kultowość
tej serii (zwłaszcza drugiej części) i moje zamiłowanie do horrorów chciałbym zapoznać się z tą
serią. Czytałem dużo krytycznych ocen odnośnie tego wydania. Chciałbym kupić grę na Xboxa 360,
ale nie wiem czy lepiej kolekejcę HD, czy wersję z pierwszego Xboxa? Czytałem o pewnych
trudnościach związanymi z kompatybilnością (kłopoty z teksturami, muzyką i efektami). Co lepiej
wybrać na Xboxa 360? Silent Hill HD Collection (mimo kontrowersyjnych zmian), czy Silent Hill z
poprzedniej konsoli (mimo różnych usterek)?
Bardzo polecam. Samego Silent Hilla. Z tym HD Collection to nie wiem bo nie mam, ale tam jest 2 i 3. Zagrałem w 3 na pc i jest świetna. Najklimatyczniejsza gra w jaką kiedykolwiek grałem. Dwójka też podobno bardzo dobra, i jestem pewien że jak zagram nie będę niezadowolony.
Najlepiej grać na PC, żadnych problemów i wszystko spolszczone. Zacznij od jedynki, najlepiej przez emulator ePSXe, którego trzeba skonfigurować pod kontem graficznym, ale jest to łatwe. Potem jak chcesz 2 lub 3, choć trzecia jest kontynuacją pierwszej. 4 The Room też jest niezła, choć kojarzę coś, że potrzeba było jakiś modów na to co twórcy usunęli i co się fanom nie spodobało.
THE_RON dobrze mówi. Najlepiej zagrać na kompie bo te gry mają spolszczenia fanowskie. Nawet pierwsza część z emulatorem na ePSXe. Co do kontynuacji to 3 cześć nawiązuje do 1. Czwarta część nie miała być Silent Hill'em ale pomimo tego zrobili z niej go. Jest ona ostatnim Silent Hill'em robionym przez Konami. Homecoming i Downpour robiły inne studia a Konami tylko te gry wydało. Downpour jest tylko na XBOX360 oraz PS3.