PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=625040}
6,3 1,7 tys. ocen
6,3 10 1 1709
Sniper: Ghost Warrior 2
powrót do forum gry Sniper: Ghost Warrior 2

Trochę nie rozumiem tego zjawiska. Recenzje na naszych portalach miażdżą ten tytuł. Gracze za to grają i spora część opinii jest całkiem pozytywna. Na zachodnich portalach jet jeszcze lepiej.

Co do samej gry - minusy, o których piszą ludzie występują, ale większość wymaga po prostu patcha i tyle. Zresztą część CI już naprawiło poprawką, albo pewnie naprawi w niedługiej przyszłości.
Gra ma swoje plusy:
- system prowadzenia ostrzału;
- projekt lokalizacji;
- przyjemny gameplay;
- można strzelać przez lekkie osłony.
Dodatkowa rozrywka czeka w DLC Siberian Strike, gdzie jest już dużo ładniej niż w postawie.
Uważam, że gra zasługuje na mocne 6,5/10

Gwozdek001

Gracze najczęściej skarżą się na to, że gra jest zbyt liniowa (prowadzi od początku do końca za rączkę prosto do celu), ale przecież na tym to ma polegać, bo to jest snajperski FPS, gdzie liczy się precyzja i perfekcyjne wykonanie planu, a nie brawurowe akcje, więc nie rozumiem narzekających na ten aspekt.

A jeśli chodzi o plusy i minusy:
+ genialny silnik graficzny CryEngine 3 (super wydajność i piękna grafika nawet na słabszym sprzęcie)
+ urocze pola walki i przyjemne klimaty
+ obsługa Windows XP (jest jeszcze sporo graczy, którzy używają tego systemu)
- brak polskiego dubbingu (gra jest polskiej produkcji, więc przydałyby się polskie głosy)
- niedopracowana sztuczna inteligencja przeciwnika
- mało efektowne killcamy i nierealistyczne rozbryzgi krwi

delmonte1

Dubling to nie jest niezbędna rzecz do tego aby gra była przyjemna, wystarczają jak dla mnie tamte pozostałe plusy, a inteligencja SI nie wiem czy nie jest na równym lub wyższym poziome niż jednostki z Crisisa takie mam odczucia.

delmonte1

Odnosząc się do minusów to faktycznie dubling nie jest najważniejszy ale mile widziany, sztuczna inteligencja jest na dość niezłym poziomie (chyba czytałem że bije nawet BF3 i crysisa 3 ale nie sprawdzalem), killkam nie wiem czy mało efektywne ważniejsze że w ogóle są.
Silnik dobrane specialnie do tego co producent chciał zrobić podobno to także doczytałem, faktycznie wszystkie 3 lokacje ładnie wyglądające także trzeba zagrać.

Gwozdek001

Gra nadająca nowe możliwości
Snajper GW 2 jak jego poprzednik działa na zasadzie chowania się i celowania precyzyjnie
Ma ładną grafę i przyjemnie się strzela z odległości snajperką .
Faktem jest to że gra ma niedociągnięcia a w Polsce ludzie są bardzo wybredni osobiście podobał mi się i na pewno zagram w niego jeszcze raz

ocenił(a) grę na 7
Gwozdek001

Gra jest całkiem do pogrania. Mimo swoich błędów i niedociągnięć, których jest niemało daje naprawdę spoko przyjemności z gry.

omnipop

Gra tak jak już wcześniej pisałem jest do pogrania ma wiele zalet jak i wad natomiast duża poprawka I minusy znikną niczym pieniądze na koncie gdy dasz kobiecie kartę i powiesz NO LIMIT:)

ModyPolok

To i ja dołożę trzy grosze. SGW2 nie wzniosła się na wyżyny jeśli chodzi o arcydzieła sztuki tworzenia gier. Nie jest jednak taką klapą jak to piszą niektórzy. Da się w nią pograć, da się z tego czerpać niewymuszoną przyjemność. Zwykła, całkiem przyzwoit gra. Błędy oczywiście czasem aż kłują w oczy - np widziałem martwego żołnierza wiszącego 1/5 metra nad ziemią :D, ale przecież nie widzimy go cały czas. Fabuła ciągnie nas dalej i dalej... Po tych wszystkich negatywnych komentarzach - jestem pozytywnie zaskoczony!

siriah

Przyznam że się nie spotkałem z takim błędem że wisiał jakiś trup w powietrzu, grafika na max i nie mam takich baboli :)
Błąd u jednego taki u drugiego inny ale tak jak piszecie wszystko da się poprawić i mam nadzieje że będzie to w miarę szybko i niektóre uwagi a propos gry znikną jak ręką odjął.

Reager

A w BF nie ma błędów są TAKA gra a gość leży w budynku a nogi ma za
:) itd. Gra ma błędy bo je musi mieć to robili ludzie którzy wszystkiego nie zauważą. Teraz mają szansę to naprawić pathem

ModyPolok

Błędy takie są problematyczne do rozwiązania przez programistów i grafików na całym świecie.
Ciężko jest przetestować każdy kawałek gry ponieważ jest to czasochłonne,a do tego znajdą się tacy ludzie którzy znajdą błąd nawet w tym że tekst z gazety na stole jest nie czytelny (przecież po co ma być czytelny) ale jest znalazłem jestem super ...

Reager

Oczywiście. Ja proponuje nowy zawód Wyłapywacz Błędów i gość szuka (najlepiej tych co na forach jadą na wszystko) ale jak nie wyłapie wszystkiego to do karceru z nim.:) Oczywiście że graficy,programiści itd wszystkiego nie wyłapią.
Gra ma błędy nie do uniknięcia ą CI games ze snajperem zrobili dobrą robotę.
Co znajdziemy pozytywnego w grze: Precyzyjne szczały poprawki na wiatr fantastyczne maskowanie Super lokalizacje ciekawe misje, ciekawe bronie snajperskie i w miarę inteligentnych wrogów itd. mógłbym wymieniać jeszcze

ModyPolok

Wszystko jest robione po to aby oddać jak najwięcej realizmu w grach i uważam że w sniper 2 jest troche tych elementów realistycznych takich jak właśnie wymieniony wiatr.

Reager

No i oczywiście wstrzymanie oddechu a także ciężar broni im cięższa tym bardziej się chwieje ręka. Na stójce z 500 jest hardkorowo

ModyPolok

tak jak mówię wykonanie snipera jest na dobrym poziome gdyż nawet wzięcie innej broni powoduje inne zachowanie się postaci oraz wymaga innego sposobu grania

Reager

Dokładnie za każdym razem jak zmieniałem broń musiałem trochę inaczej celować i oddawać więcej lub mniej strzałów aby kogoś zabić a do tego czas przeładowania po prostu dobra robota z takim zróżnicowaniem uprzyjemnia to bardzo grę

Gwozdek001

Gracze zaczynają dostrzegać iż gra jest cały czas poprawiana o jakieś błędy oraz trawają prace nad dx 11 także myślę że wszystko idzie w dobrą stronę.
Widzę że szaleńcza dyskusja się tutaj zrobiła między dwoma panami i cieszy mnie to iż jest ktoś tak jak ja zainteresowany tą grą i akceptuje pewne wady choć niektóre mnie denerwują.

Kuncfot

To prawda CI ni pozostawiło projektu bez opieki z tego co widziałem to to kilka poprawek już weszło w życie więc nie ma co się czepiać co do dx11 coś także pisali że wejdzie ale jeszcze nie wiedzą dokładnie kiedy. To ciekawe że ludzie są tacy dziwny w tym kraju że słabo oceniają Snajpera a tak naprawdę wszystkie polskie produkty które mają jakąś możliwość wybicia się na rynku jako naprawdę dobry produkt

ModyPolok

Potwierdzam gra dobrze wykonana potrzebuje trochę poprawek oni starają się aby jednak te poprawki robić nie porzucają projektu a tu tyle marudzenia.
Wiadomo że są braki nie da się zrobić wszystkiego idealnie ale i tak są na dobrzej drodze według mnie.

Gwozdek001

Ostatnio coś przeczytałem że w Wielkiej Brytanii gra jest na 4 miejscy w śród sprzedanych gier jakiś filmik widziałem że CI games ma powoli zyski na grze więc niech mi ktoś wytłumaczy jak to jest że ludzie marudzą a gra się sprzedaje i na dodatek jak wieczorem wchodzę na multika to ludzie grają. To jest jakaś paranoja.